Metodologija kalkulatora ukupnih troškova za EcoTank ITS

Kalkulator za izračunavanje ukupnih troškova korištenja EcoTank ITS („Kalkulator TCO”) pokazuje ukupne troškove upotrebe koji se temelje na početnom trošku kupovine hardvera te na tekućim troškovima za tintu ili toner tijekom određenog razdoblja. Uzmite u obzir da dodatni, promjenjivi troškovi mogu utjecati na ukupan trošak upotrebe koji uključuje, ali se ne odnosi isključivo na ostali potrošni materijal, servisiranje, potrošnju struje i zamjenu dijelova.

Usporedba modela kalkulatora ukupnih troškova upotrebe (TCO) uključuje 20 najkonkurentnijih jednobojnih jednonamjenskih A4 laserskih i višenamjenskih pisača, 20 najkonkurentnijih jednonamjenskih laserskih A4 pisača u boji i višenamjenskih pisača te 20 najkonkurentnijih tintnih (s uloškom tinte) A4 jednonamjenskih i višenamjenskih pisača prema IDC-ovoj evidenciji uređaja za ispis za Europu, Bliski istok i Afriku (podaci za drugo tromjesečje 2019.). Prosječna prodajna cijena pisača i potrošnog materijala u USD ($) preuzeta je iz IDC-ove evidencije perifernih uređaja za ispis za Europu, Bliski istok i Afriku (podaci za drugo tromjesečje 2019.) te iz IDC-ove evidencije potrošnog materijala za Europu, Bliski istok i Afriku (podaci za 1. polovicu 2019). Trošak po stranici izračunat je prema prosječnoj prodajnoj cijeni potrošnog materijala podijeljenoj s iskoristivošću koju je objavio proizvođač, koja je službeno dostupna kao javna informacija.

„Tržišni prosjek” ukupan je prosječni broj izveden iz 20 usporednih modela navedenih u kalkulatoru ukupnih troškova upotrebe (TCO). Svi opisi i podaci o izvedbi proizvođača uspoređeni su putem javno dostupnih informacija koje uključuju, ali se ne odnose isključivo na brošure i mrežna odredišta proizvođača.

Kalkulator za EcoTank ITS odnosi se samo na usporedbe navedenih Epsonovih pisača ITS i nije namijenjen da služi kao alat opće usporedbe proizvoda za ostale Epsonove pisače.

Epsonovi EcoTank ITS pisači prvenstveno su izrađeni za poslovno tržište i za zahtjevnije kućne korisnike te su stoga upotreba i brojevi u kalkulatoru za EcoTank ITS sukladni očekivanoj upotrebi.

Kalkulator za EcoTank ITS nije napravljen da služi kao nadomjestak za informacije koje ste možda dobili od vašeg dobavljača ili za podrobne opise priložene uz svaki proizvod.

Kalkulator za EcoTank ITS je napravljen da služi samo kao vodič. Iako je Epson uložio veliki trud kako bi osigurao točnost podataka na ovoj stranici u vrijeme objave, točnost i aktualnost podataka nije garantirana izjavom ili jamstvom. Potencijalni kupci trebali bi poduzeti korake za provjeru točnosti važnih podataka koji utječu na njihovo poslovanje u materijalnom pogledu i ne bi se trebali oslanjati na brojeve koji su iznijeti ovdje.

Upotreba slika ili logotipa trgovačkih marki konkurenata na ovoj stranici namijenjena je isključivo neophodnoj upotrebi za pravednu usporedbu proizvoda. Bilo kakav opis konkurentskih proizvoda služi isključivo opisu i nije namijenjen točnom prikazu trenutnih modela.

Svi opisi i podaci o izvedbi proizvođača uspoređeni su putem javno dostupnih informacija koje uključuju, ali se ne odnose isključivo na brošure i mrežna odredišta proizvođača.

PDV i troškovi dostave nisu uključeni u izračun cijene. Cijene su podložne promjenama zbog tržišnih uvjeta.

Konkurentski modeli uključeni u kalkulator za EcoTank ITS odnose se na 20 najprodavanijih konkurentskih modela prema IDC-ovoj evidenciji perifernih uređaja za ispis za Europu, Bliski istok i Afriku (podaci za 2. tromjesečje 2019.). Kriteriji odabira bili su:

  • A4 jednobojni laserski pisač 1 – 20 stranica u minuti
  • A4 laserski pisač 1 – 20 stranica po minuti u boji
  • A4 tintni pisač s uloškom s tintom

Prosječna prodajna cijena pisača i potrošnog materijala u USD ($) preuzeta je iz IDC-ove evidencije perifernih uređaja za ispis za Europu, Bliski istok i Afriku (podaci za 2. tromjesečje 2019.) te iz IDC-ove evidencije potrošnog materijala za Europu, Bliski istok i Afriku (podaci za 1. polovicu 2019.). Prosječna prodajna cijena izračunata je dijeljenjem prihoda po jedinicama.

Regije uključene u usporedbu za gore navedenu IDC-ovu evidenciju su Srednja i Istočna Europa, Bliski istok i Afrika.

„Tržišni prosjek” ukupan je prosječni broj izveden iz 20 konkurentskih modela navedenih u kalkulatoru za EcoTank ITS.

Troškovi ispisa temelje se na zadanim postavkama korištenima za Epsonove pisače sa sustavom spremnika za tintu i konkurentske pisače. To je dosljedno s postavkama korištenima u ISO certifikatima.

Sva iskoristivost potrošnog materijala i podaci o cijenama uključeni u izračun kalkulatora za EcoTank ITS temelje se na izvornoj tinti ili toneru proizvođača.

U svrhu pravedne usporedbe i točnog prikaza podataka, podaci o iskoristivosti priložene tinte i tonera preuzeti su od potrošnog materijala najveće iskoristivosti koji je bio dostupan u vrijeme objave, što je određeno prema ISO standardima. Usporedba isključuje priložena pakiranja, višestruka pakiranja i fotografske crne spremnike s tonerom koji se upotrebljavaju u tintnim foto pisačima. Ovi podaci dostupni su javnosti.

Skupna iskoristivost tonera i tinte Epsona i konkurenata uzeta je iz objavljenih opisa proizvođača. Ako proizvođač ne objavi skupnu iskoristivost, pretpostavlja se da je ona jednaka iskoristivosti originalnog zamjenskog spremnika s tintom standardnog kapaciteta.

Trošak boje po stranici (CPP) izračunat je prema prosječnoj prodajnoj cijeni potrošnog materijala crne, cijan, magente i žute podijeljene s iskoristivošću koju je objavio proizvođač, koja je službeno dostupna kao javna informacija.

Trošak po jednobojnoj stranici (CPP) izračunat je prema prosječnoj potrošnoj prodajnoj cijeni crne boje podijeljene s iskoristivošću koju je objavio proizvođač, koja je službeno dostupna kao javna informacija.

Navedena ušteda troškova predstavlja ukupnu uštedu troškova za određeni volumen ispisa koji je odredio kupac na kalkulatoru za EcoTank ITS i temelji se na sljedećem izračunu: –

[Prosječan CPP u boji x volumen ispisa u boji – minus skupne stranice tinte/tonera] plus [prosječan jednobojni CPP x jednobojni volumen ispisa – minus skupne stranice tinte/tonera] plus trošak hardvera.

Za prikaz podataka upotrijebljenih u kalkulatoru za EcoTank ITS pogledajte tablice u nastavku.

Epsonovi jednobojni pisači sa sustavom spremnika za tintu

MODEL PISAČA CIJENA PISAČA (USD) SKUPNA ISKORISTIVOST ISPISA STRANICA TROŠAK PO STRANICI ISPISA U CRNOJ BOJI (USD)

Epsonovi pisači u boji sa sustavom spremnika za tintu

MODEL PISAČA CIJENA PISAČA (USD) SKUPNA ISKORISTIVOST ISPISA STRANICA CRNE BOJE TROŠAK PO STRANICI ISPISA U CRNOJ BOJI (USD) SKUPNA ISKORISTIVOST ISPISA STRANICA U BOJI CIJENA ISKORISTIVOSTI ISPISA STRANICA U BOJI (USD)

Jednobojni laserski pisači

MODEL PISAČA CIJENA PISAČA (USD) SKUPNA ISKORISTIVOST ISPISA STRANICA TROŠAK PO STRANICI ISPISA U CRNOJ BOJI (USD)

Laserski pisači u boji

MODEL PISAČA CIJENA PISAČA (USD) SKUPNA ISKORISTIVOST ISPISA STRANICA CRNE BOJE TROŠAK PO STRANICI ISPISA U CRNOJ BOJI (USD) SKUPNA ISKORISTIVOST ISPISA STRANICA U BOJI CIJENA ISKORISTIVOSTI ISPISA STRANICA U BOJI (USD)

Uložak s tintom za tintne pisače

MODEL PISAČA CIJENA PISAČA (USD) SKUPNA ISKORISTIVOST ISPISA STRANICA CRNE BOJE TROŠAK PO STRANICI ISPISA U CRNOJ BOJI (USD) SKUPNA ISKORISTIVOST ISPISA STRANICA U BOJI CIJENA ISKORISTIVOSTI ISPISA STRANICA U BOJI (USD)