Sponzorstvo

Mercedes‑AMG Petronas
Formula One Team

Mi smo jedinstvena ekipa koja pokreće svjetski uspjeh

Epson je ponosan što je službeni partner ekipe Mercedes-AMG Petronas Formula One Team.

Budući da se svijet tehnologije i motosporta razvija neviđenom brzinom, Epson svojim inovacijama nastavlja podržavati jednu od najkonkurentnijih ekipa Formule 1™.

To je dobro usklađeno partnerstvo – Epson drži položaj vodeće svjetske tvrtke u području tehnologije, a ekipa Mercedes-AMG Petronas Formula One Team položaj svjetskih prvaka na vrhuncu tehničke izvrsnosti.

Pogledati videozapis

„Epsonovo korištenje napredne tehnologije u svrhu što bolje izvedbe savršeno se slaže s našim ciljevima unutar Formule 1™.”

Toto Wolff, voditelj ekipe Mercedes-Benz Motorsport

Integracija proizvoda

Više od 150 Epsonovih proizvoda trenutno je integrirano u različite odjele aktualnih svjetskih prvaka Formule 1™, uključujući tintne pisače, skenere, 3LCD projektore i nosive uređaje.

Epsonove tehnologije i proizvodi poboljšavaju učinkovitost i komunikaciju između vozača, inženjera i članova ekipe da bi se osigurala najbolja izvedba kako na stazi, tako i u tvornici.

Pisači velikog formata

Konstruiranje razlike koja čini prvake

Izvedba F1 bolida u utrci utvrđuje se u fazi dizajna. Za ekipu Mercedes-AMG Petronas Formula One Team, ciklus dizajna u skladu je s razvojem tijekom cijele godine, a misli su usmjerene na bolid za sljedeću sezonu.

Epsonovi pisači SureColor igraju ključnu ulogu u tom procesu. Oni ispisuju visokokvalitetne, detaljne, referentne CAD crteže velikog formata u boji tijekom svake faze dizajniranja.

Ključni uvjeti su mogućnost ispisa, skeniranja i kopiranja u boji. To inženjerima omogućuje jasnu identifikaciju mjera, odstupanja i dijelova kojima se mogu unaprijediti dobre strane bolida te eliminirati bilo kakve slabosti.

Ekipa upotrebljava Epsonov produktivni pisač velikog formata SureColor T5200, koji podržava različite medije za ispis iz aplikacija CAD, GIS i POS.

Otkrijte više o Epsonovim pisačima serije SC-T i cijeloj ponudi pisača velikog formata

SAZNAJTE VIŠE

„Epsonov pisač SureColor T5200 ispisuje jarke boje i oštre linije koje, umjesto stapanja s pozadinom, omogućuju isticanje određenog područja. Ta se značajka pokazala ključnom u procesu donošenja odluka vezanih uz bolid i dizajn.”

Matt Harris, voditelj IT odjela za Mercedes-AMG Petronas Formula One Team

Pisači za naljepnice

Komunikacija s vozačima

Za sezonu 2016., Formula 1 uvela je strože propise u vezi s radijskom komunikacijom. Inženjerima je bio potreban novi način uz koji će vozačima pomoći da se prisjete najnovijih postupaka tijekom utrke. Kada su bitni djelići milisekunde, mogućnost podsjećanja vozača kako da postupaju u različitim situacijama postala je važnija nego ikad.

Rješenje su bili Epsonovi pisači za etikete ColorWorks. Ekipa ih upotrebljava za ispis jasnih uputa u boji koje se, između utrka i na startnom mjestu neposredno prije utrke, mogu brzo pričvrstiti za upravljač i kokpit bolida slavnih „Srebrnih strijela”. Iako to više nije regulativni zahtjev, ekipa se i dalje oslanja na ColorWorks gdjegod je to potrebno.

Svake sezone, ekipa prevozi svoju opremu za utrke širom svijeta. Kada stignu na mjesto utrke, vremena za pripremu je vrlo malo. Epsonovim pisačima LabelWorks ispisuju se oznake za dijelove opreme te se tako omogućuje brzo i učinkovito pakiranje i postavljanje vikendom kad su utrke, kad je svaka dodatna minuta ključna u zadržavanju prednosti.

Ekipa upotrebljava Epsonov pisač ColorWorks TM-C3500 za visokokvalitetan ispis etiketa u boji i pisač LabelWorks LW-Z900FK za brz ispis etiketa u zahtjevnim okruženjima.

Otkrijte više o Epsonovoj liniji pisača ColorWorks i LabelWorks

SAZNAJTE VIŠE O LINIJI COLORWORKS SAZNAJTE VIŠE O LINIJI LABELWORKS

„Iz kruga u krug sve se mijenja vrlo brzo, zato je najbrži mogući ispis jasnih uputa ključan za ekipu.”

Marcus Dudley, inženjer izvedbe pri ekipi Mercedes-AMG Petronas Formula One Team

Pisači

Učinkovitost, pouzdanost i izvedba

Epsonova svestrana linija pisača WorkForce Pro RIPS upotrebljava se u svim strukturama ekipe – od tvornice, gdje se pisači upotrebljavaju za ispis dokumenata i uputa za sastavljanje dijelova, do staze, gdje su od ključne važnosti za inženjere i vozače.

Mercedes-AMG Petronas Formula One Team prevozi svoju opremu za utrke u više od 20 zemalja širom svijeta, što znači da oprema može stajati u transportnom kontejneru i do tri mjeseca. Po dolasku, pisači moraju biti u potpuno operativnom stanju kako bi se ekipa mogla usredotočiti na utrku.

Uz stazu ne postoji uvijek pouzdan izvor energije, no u tom slučaju, ova ekipa može prvo priključiti ostalu ključnu opremu jer se Epsonovi pisači WorkForce Pro RIPS odlikuju nižom potrošnjom energije. Njihova učinkovitost se očituje i u tome da tijekom uporabe uz stazu nema potrebe mijenjati spremnike s tintom, čime se štedi ključno vrijeme i radna snaga.

Ekipa upotrebljava Epsonove pisače WorkForce Pro RIPS koji troše do 96 % manje energije od konkurentskih laserskih pisača u boji.

Otkrijte više o Epsonovoj liniji pisača WorkForce Pro RIPS

SAZNAJTE VIŠE

„Prelazak s laserskih pisača na Epsonove tintne pisače ne znači samo bolju kakvoću ispisa, već su i glave pisača odmah po dolasku spremne za uporabu jer se ne oštećuju prilikom transporta. Epsonove pisače samo izvadimo iz kutije i spremni su za rad.”

Matt Harris, voditelj IT odjela za Mercedes-AMG Petronas Formula One Team

Pametne naočale Moverio

Pogled u budućnost motoutrka

U garaži ekipe Mercedes-AMG Petronas Formula One Team možete iskusiti jedinstvenu tehnologiju proširene stvarnosti na svakoj od 20 utrka Formule 1™. Epsonove pametne naočale Moverio oživljavaju taj uzbudljivi svijet i omogućuju posjetiteljima garaže da zavire iza kulisa i urone u jedan od tehnički najnaprednijih i najpreciznijih sportova na svijetu.

Uporabom Epsonove inovativne nosive tehnologije, ljudi mogu doživjeti okruženje garaže dok se na pametnim naočalama prikazuje projekcija. Tako posjetitelji mogu zadržati kontakt s fizičkom stvarnošću dok otkrivaju strukturu boksa na usporenoj snimci ili dok otkrivaju više o svakodnevnim ulogama inženjera koji rade na zaustavnom dijelu, tj. pročelju boksa.

Kamera, žiroskop, GPS i ostali senzori ugrađeni u pametne naočale Moverio softveru omogućuju razumijevanje pokreta i okruženja korisnika za postizanje jedinstvenih inovativnih iskustava.

Ekipa upotrebljava Epsonove pametne naočale Moverio BT-300 koje se odlikuju Epsonovom vrhunskom tehnologijom digitalnih zaslona s organskim svjetlećim diodama (OLED) na bazi silicija.

SAZNAJTE VIŠE

„Nosiva tehnologija vjerojatno će se brzo razvijati i potražnja za iskustvima koje pruža će se povećavati. Ne postoje ostali konkurenti koji se mogu mjeriti sa standardima koje je Epson postavio s Moveriom.”

Victoria Vowles, direktorica marketinških radova pri ekipi Mercedes-AMG Petronas Formula One Team

Epsonova rješenja za robotiku

Snimljen u suradnji s našim partnerima iz ekipe Mercedes AMG-Petronas Motorsport, Bertie se temelji na novom robotu WorkSense W-01. Bertie je opremljen velikim brojem unutrašnjih senzora te brzo uči i ima vrlo nestašan smisao za humor.

SAZNAJTE VIŠE O EPSONOVIM RJEŠENJIMA ZA ROBOTIKU

Vremenska crta

Partnerstvo između tvrtke Epson i ekipe Mercedes-AMG Petronas koje je započelo 2015. godine, od samog je početka uzbudljivo. Neke od naših zajedničkih projekata možete pronaći ovdje.

Epson i Mercedes-AMG Petronas Formula One Team objavljuju globalno partnerstvo

Tvrtka Epson postala je službeni partner ekipe Mercedes-AMG Petronas Formula One Team kojoj pruža svoje stručno znanje na području tintnih pisača, skenera, 3LCD projektora i nosive opreme.

„Oduševljeni smo što možemo zaželjeti dobrodošlicu tvrtki Epson u ekipu Mercedes-AMG Petronas Formula One Team. Uvijek je zadovoljstvo raditi s tvrtkama okrenutim budućnosti, a Epsonovi proizvodi savršeno odgovaraju našim postupcima tijekom utrke i proizvodnje. Veselimo se nadolazećoj sezoni i mnogim godinama uspješnog partnerstva.”

Toto Wolff, voditelj ekipe Mercedes-Benz Motorsport

SAZNAJTE VIŠE

Projektori True Colours

Lewis Hamilton, vozač ekipe Mercedes-AMG Petronas Formula One Team i trostruki svjetski prvak Formule 1, razgledao je zapanjujuće Epsonove projektore True Colours.

Epsonovi projektori odašilju jednako snažan izlazni snop bijele svjetlosti i snop svjetlosti u boji (CLO) stvarajući tako jarke, živopisne boje, čak i u jarko osvijetljenim prostorijama.

SAZNAJTE VIŠE

Lewisa polijevaju tintom

Lewis Hamilton glumi u kratkom šaljivom filmu. Ovaj film zaigranog sadržaja stvorio je Epson u suradnji s ekipom Mercedes-AMG Petronas Formula One Team kako bi obilježio lansiranje Epsonovog pisača EcoTank na tržište i istaknuo njegovu revolucionarnu tehnologiju sustava punjivih spremnika za tintu te ogromnu količinu tinte koja se isporučuje uz pisače.

SAZNAJTE VIŠE

#DrivenbyEpson

Epsonova precizna tehnologija podržava tim Mercedes-AMG Petronas Formula One Team na svakom koraku.

SAZNAJTE VIŠE

Inženjerski montažni izazov

Izazvali smo člana ekipe Mercedes-AMG Petronas Formula One Team i Epsonovog tehničara da zamijene zaposlenja i usporedno se natječu u izgradnji stražnjeg krila bolida i pisača uz pomoć Epsonovih pametnih naočala Moverio Pro BT-200. Jesu li uspjeli privesti izazov kraju?

SAZNAJTE VIŠE

Finska zvijezda Formule 1™, Valtteri Bottas, pomaže Epsonu otkriti zašto je Finska prvak u osnovnom obrazovanju

Epson potvrđuje važnost interaktivne tehnologije i velikih zaslona u podržavanju obrazovnih standarda

POGLEDAJ VIDEOZAPIS

Nevjerojatna izdržljivost

Da biste postali četverostruki svjetski prvak u Formuli 1 (Formula One™ Drivers’ World Champion) kao Lewis Hamilton, trebate imate nevjerojatnu izdržljivost. Lewis mora biti u izvrsnoj fizičkoj formi da bi nastavio pobjeđivati, iz kruga u krug.

SAZNAJTE VIŠE

Predanost održivom društvu Formule 1

Znanje koje Mercedes-AMG Petronas Formula One Team usvaja kroz razvojna dostignuća, poput hibridnih motora s niskom potrošnjom goriva, u narednim će se godinama primijeniti na vozila za svakodnevnu upotrebu, pridonoseći tako znatnom poboljšanju učinkovitosti potrošnje goriva i smanjenju emisija štetnih plinova.

Isto tako, Epson zauzima vodeće mjesto u znatnom smanjivanju utjecaja naših proizvoda na okoliš tijekom proizvodnog procesa i čitavog vijeka trajanja proizvoda.

Kroz partnerstvo, Epson doprinosi razvoju održivog društva Formule 1.

SAZNAJTE VIŠE O TVRTKI EPSON

Epson je oduvijek bio ispred svoga vremena. Doslovno. Osnovana 1942. kao mala tvornica satova Daiwa Kogyo Ltd. (kasnije Seiko), tvrtka je 1968. godine na tržište lansirala EP-101. Bio je to prvi lagani digitalni pisač malih dimenzija iz kojeg se razvio naziv Epson – EP-ov sin.

SAZNAJTE VIŠE

Saznajte više o ekipi Mercedes-AMG Petronas Formula One Team

  1. Ovo je neslužbeno web-mjesto i nije ni na koji način povezano s grupacijom tvrtki Formule 1. F1, FORMULA ONE, FORMULA 1, FIA FORMULA ONE WORLD CHAMPIONSHIP, GRAND PRIX i s njima povezani znakovi su zaštitni znakovi tvrtke Formula One Licensing B.V.
  1. Više informacija potražite na web-adresi www.epson.hr/inkjetsaving.