Epson 25: izrađujemo održive proizvode

Saznajte više o našoj korporativnoj viziji Epson 25 i načinu na koji se dugoročno bavimo dizajnom, razvojem i proizvodnjom naših proizvoda

Epson 25: izrađujemo održive proizvode

Epson 25: izrađujemo održive proizvode

U borbi protiv globalnog zatopljenja sve organizacije moraju činiti sve što je u njihovoj moći za opće dobro. U Epsonu se ponosimo tehnološkim inovacijama – naša dugoročna predanost japanskoj filozofiji „monozukuri” (nosi značenje „umjetnost i znanost izrade predmeta”) i odlike „Sho Sho Sei” (kompaktnost, preciznost i ušteda energije) omogućile su nam da to postignemo na ekonomičan način.

Predanost održivom poslovanju i navedena japanska načela potiču nas da se kroz asortiman proizvoda posvetimo očuvanju okoliša, stvarajući efikasne i ekonomične proizvode.

Naši tintni pisači WorkForce Pro razvijeni su u skladu s navedenim filozofskim počelima. Ugrađeni sustav s tintom visokog kapaciteta ne zahtijeva čestu zamjenu potrošnog materijala te proizvodi 94 % manje otpada i troši 96 % manje energije od konkurentskih laserskih pisača 1.

I tvrtke koje zahtijevaju ispis na tekstilu mogu uživati u velikim pogodnostima. Naš digitalni tintni ispis smanjuje postupak ispisa za razdoblje do dva mjeseca i svodi ga na 14 dana. Za razliku od tradicionalnog „analognog” ispisa na tekstilu, naši digitalni pisači ispisuju izravno na tkaninu. To znači da vam kod ispisa nisu potrebne ploče, što dovodi do smanjenja potrošnje energije, vode, tinte i kemikalija. Štoviše, ova tehnologija tijekom proizvodnje koristi 75 % manje električne struje i vode od tradicionalnih metoda 2.

Naša tintna tehnologija nije jedina značajka putem koje doprinosimo očuvanju okoliša. Taj pristup pretvorbe odražava se i na našim interaktivnim projektorima. Smanjuju korisnički utjecaj na okoliš uz niz funkcija koje minimiziraju potrošnju struje, kod projiciranja slika i u stanju mirovanja. Uz ostale načine, nova Funkcija optimizacije svjetlosti automatski prilagođava svjetlinu žarulje temeljeno na projiciranoj slici – time se potrošnja struje smanjuje do čak 27 % bez utjecaja na kvalitetu slike.

Naveli smo tek nekoliko primjera koji prikazuju način na koji se trudimo očuvati okoliš – no to nije sve. Vođeni korporativnom vizijom Epson 25, dugoročno planiramo dizajn, razvoj i proizvodnju naših proizvoda i gradimo novo doba u kojem učinkovite, kompaktne i precizne tehnologije skrbe za povezanost ljudi, proizvoda i informacija.

Svakog se dana trudimo stvoriti bolje proizvode, kako za naš planet, tako i za naše korisnike. Kao ljudski rod putem inovacija, maštovitosti i kreiranja možemo očuvati Zemlju i omogućiti ljepšu budućnost svojoj djeci.

1Ispitivanje je naručila tvrtka Epson, a provela tvrtka BLI tijekom dva mjeseca do travnja 2015. u usporedbi s odabranim konkurentskim uređajima. Više informacija potražite na web odredištu www.epson.hr/inkjetsaving

2Izvor podataka: Epsonovo interno istraživanje, 2015.