Epson će predstaviti najnovija rješenja tiska na tekstil na sajmu Heimtextil 2017

Tvrtka Epson će na sajmu Heimtextil demonstrirati asortiman naprednih digitalnih pisača za tekstil namijenjenih profesionalnim korisnicima na tržištu tekstila

Epson će predstaviti najnovija rješenja tiska na tekstil na sajmu Heimtextil 2017

  • Tvrtke Epson i Robustelli predstaviti će izbor pisača za tekstil za produkciju dekoracija – od malih serija probnih otisaka do industrijskog ispisa u velikim serijama
  • Epson surađuje s mladim dizajnerima u sklopu inicijative „Design for Living“ (Oblikovanje za življenje) te naglašava fleksibilnost i potencijal digitalnog ispisa za izradu kućnog dekora i kućanskih predmeta
  • Epson će izlagati na sajmu Heimtextil 2017 od 10. do 13. siječnja 2017., na Frankfurtskom sajmu, hala 6.0

Zagreb, Frankfurt, 14. prosinca 2016. – Tvrtka Epson će na sajmu Heimtextil demonstrirati asortiman naprednih digitalnih pisača za tekstil namijenjenih profesionalnim korisnicima na tržištu tekstila kojima su potrebna fleksibilna, troškovno učinkovita i poslovno održiva rješenja. Epson nudi izbor rješenja temeljena na superiornom inženjeringu, Micro Piezo pisaćim glavama, i posebno prilagođenim tintama, od pisača početne kategorije za ispis malih serija do vrhunskih produkcijskih sustava.

Na sajmu Heimtextil Epson će po prvi puta predstaviti digitalni produkcijski pisač Monna Lisa®. Pisač Monna Lisa je u posljednjih deset godina preobrazio tržište digitalnog ispisa na tekstil, od eksperimentalne faze probnih otisaka do pouzdanog produkcijskog rješenja. Ovaj pisač cjelovito je rješenje za profesionalnu tekstilnu djelatnost koje proizvodi talijanska tvrtka Robustelli, koristeći Epsonove glave i tinte Genesta® razvijene u suradnji Epsona i tvrtke For.Tex. Model ML je dostupan u trima širinama ispisa (180, 220 i 320 cm) te korisnicima omogućava skraćivanje vremena produkcije, primjenu prilagođenog dizajna na svim vrstama tekstila i cjenovno povoljan probni otisak.

Pigmentnim tintama Genesta danas je ispisano više od tri milijuna četvornih metara tkanine. Epson će na sajmu Heimtextil demonstrirati rad 160-centimetarskog pisača Monna Lisa T16 s pigmentnim tintama Genesta u osam boja, na tkaninama prirodnog porijekla, za različite primjene kućnog tekstila. Posjetitelji će moći vidjeti kvalitetan ispis na tkaninu, visoke kromatske preciznosti, s ponavljanjem jednakih rezultata, otporan i trajnih boja. Pošto ispis na pisačima Monna Lisa s pigmentnim tintama Genesta ne zahtijeva paru i pranje, ekološki je vrlo prihvatljiv te udovoljava sve zahtjevnijim standardima održive proizvodnje.

Epson će demonstrirati i cjenovno povoljan i jednostavan za korištenje sublimacijski 64-inčni pisač SureColor SC-F9200 koji koristi tinte na bazi boje. Ovaj fleksibilan stroj idealan je za produkciju malih i srednjih serija na tekstilu visoke kvalitete te na tvrdim premazima - vodootpornim pločama za kuhinju, stolovima, šalicama, priboru za jelo, vazama i podlošcima za čaše. Četverobojni pisač koristi tinte UltraChrome DS s HDK crnom visoke gustoće te ispisuje dvjema Epsonovim glavama PrecisionCore TFP i tako postiže dosljednost i pouzdanost uz ispis superiornih boja i jasnoće. Na štandu će biti demonstriran i stolni pisač za izravan ispis na tekstil Epson SureColor SC-F2000 na kojemu će „po narudžbi“ na licu mjesta izrađivati ručnike, pregače, podloške i tekstilne torbe.

Epson surađuje s dizajnerima i fakultetima širom svijeta te istražuje potencijale digitalnog ispisa u industrijama mode i dekora. Povodom sajma Heimtextil Epson se udružio s četirima mladim europskim dizajnerima povezanima s inicijativom „Design for Living“ (Oblikovanje za življenje). Oni će demonstrirati fleksibilnost i potencijale digitalnog ispisa te će kreirati niz tekstilnih proizvoda. Na štandu će biti predstavljeni predmeti iz različitih materijala, izrađeni zahvaljujući slobodi i prilikama koje pružaju proizvodi, rješenja i tehnologije Epsona i  Robustellija. 

Giovanni Pizzamiglio, voditelj prodaje profesionalnih grafičkih rješenja u tvrtki Epson Europe, kaže: “Industrija kućnog tekstila danas traži izbor i prilagodljivost. Epsonovi raznovrsni prilagodljivi pisači, sublimacijski te za izravan ispis na tekstil, konstruirani su kako bi ispunili ta očekivanja. Danas je moguće ispisivati na široku lepezu vunenog, lanenog, pamučnog, svilenog i poliesterskog tekstila. Uz Epsonovu tehnologiju digitalnog ispisa na tekstil postižu se rezultati visoke kvalitete, živopisnih i trajnih boja, u nakladama svih veličina. Želimo omogućiti dizajnerima, proizvođačima i trgovcima sposobnost proizvodnje kvalitetnih prilagođenih tekstilnih artikala, brzo i cjenovno povoljno, kako bi se mogli nositi s tržišnim trendovima koji se brzo mijenjaju“.

 


O tvrtki Epson

Tvrtka Epson vodeća je u svijetu u području tehnologije posvećena povezivanju ljudi, stvari i informacija putem svojih originalnih, učinkovitih, kompaktnih i preciznih tehnologija. Nudeći širok asortiman proizvoda, od tintnih pisača i digitalnih sustava za ispis do 3LCD projektora, pametnih naočala, sustava senzora i industrijskih robota, tvrtka je usmjerena na poticanje inovacija i premašivanje očekivanja klijenata u području tintnog ispisa, vizualnih komunikacija, opreme i robotike.

Pod vodstvom tvrtke Seiko Epson Corporation sa sjedištem u Japanu, grupacija Epson zapošljava više od 67.000 djelatnika u 90 tvrtki diljem svijeta i ponosi se svojim doprinosima zajednicama u kojima djeluje i ulaganjem stalnih napora u smanjenje negativnog utjecaja na okoliš.

www.global.epson.com

O tvrtki Epson Europe

Epson Europe B.V., sa sjedištem u Amsterdamu, regionalno je sjedište grupacije za Europu, Bliski istok, Rusiju i Afriku. Zahvaljujući radnoj snazi od 1700 zaposlenika prodaja tvrtke Epson Europe za fiskalnu godinu 2015. iznosila je 1577 milijuna eura. www.epson.hr

Ekološka vizija 2050. 

http://eco.epson.com/

KONTAKT:

Robert Gelo - RGC

Savjetnik za komunikacijski menadžment i promociju, Epson Italia S.p.A.

T +385 1 3391218

M +385 98 475047

E epson@email.ht.hr   

www.epson.hr