Epson i AED: Multimilijunska isporuka video projektora

Sporazum uključuje isporuku više od 130 laserskih projektora

Epson i AED: Multimilijunska isporuka video projektora

Zagreb, 2. studenoga 2016. – Tvrtka Epson, vodeći proizvođač video projektora u svijetu, objavila je sporazum s tvrtkom AED, vodećom u iznajmljivanju i distribuciji video projektora u zemljama Beneluxa, o isporuci više od 130 laserskih projektora. Sporazum uključuje isporuku 70 jedinica modela EB-L1505U, jednog od najsnažnijih 3LCD projektora na tržištu.

Thierry Heldenbergh, izvršni direktor u tvrtki AED Display, izjavio je: “AED je uvijek radio na najboljim tehnologijama dostupnim na tržištu. Epson smo odabrali jer je ispunio, pa čak i nadmašio naše stroge standarde, glede trajnosti, raznovrsnosti i snage projektora, za izvrsnost u reprodukciji boja i slike. Kao vodeća tvrtka za iznajmljivanje i distribuciju projektora u zemljama Beneluxa cijenimo značajnu Epsonovu investiciju u novu seriju laserskih instalacijskih projektora koji nam omogućuju da korisnicima ponudimo najbolju kvalitetu“.

Neil Colquhoun, izvršni direktor za profesionalni prikaz slike u tvrtki Epson Europe, dodao je: “S oduševljenjem najavljujemo naš partnerski odnos s tvrtkom AED. Epson već od ranije bilježi visoku stopu rasta zahvaljujući novome asortimanu instalacijskih projektora na superiornoj anorganskoj optičkoj tehnologiji 3LCD. Ovaj sporazum s tvrtkom AED dovodi sjajnog partnera s bogatim iskustvom kako u iznajmljivanju tako i u prodaji instalacijskih projektora, što će objema stranama donijeti mogućnost daljnjeg rasta“.

Model EB-L1505 nije samo jedan od najsnažnijih laserskih 3LCD projektora, od njega je snažniji samo Epsonov model EB-L25000[1], već je i manje te lakši od konkurencijskih proizvoda[2]. Uz mogućnost rotacije u 360 stupnjeva ovaj projektor nudi vrlo fleksibilne mogućnosti montaže uz zabrtvljenu optičku jedinicu i anorganski fosforni kotačić koji jamči 20 tisuća sati pouzdanog korištenja bez potrebe za održavanjem[3], za stalan rad u najtežim okružjima poput koncertnih i kazališnih dvorana.

Epson vodeći proizvođač video projektora u svijetu već petnaest godina zaredom[4]. S 3LCD projektorima postigao je ukupnu prodaju od 20 milijuna jedinica. Najnoviji asortiman Epsonovih 3LCD projektora uključuje najsnažniji 3LCD projektor od 25 tisuća lumena[5]. Epson je prva tvrtka koja proizvodi anorganske 3LCD panele s laserskim izvorom svjetla.  

Među  prednostima Epsonovih laserskih 3LCD projektora su:

Kvaliteta slike

Uz visoko učinkovit izvor svjetla Epsonovi laserski 3LCD projektori pogodni su za velike prostore poput konferencijskih i koncertnih dvorana. Uz vlastitu Epsonovu tehnologiju 3LCD novi projektori sposobni su za spektakularnu reprodukciju slike uz vrhunsku razinu svjetline prikaza boja.

Pouzdanost

Originalni Epsonovi LCD paneli i fosforni kotačić načinjeni su od anorganskog materijala izuzetno otpornoga na svjetlinu i toplinu. U slučaju laserskog projektora to znači svijetlu i živopisnu sliku uz visoku trajnost s 20 tisuća sati rada bez potrebe za održavanjem.

Fleksibilnost

Epsonov asortiman laserskih 3LCD projektora prilagodljiv je svim prostorima i primjenama uz mogućnost zakretanja za 360 stupnjeva. Velik izbor objektiva jamči da je ove projektore moguće instalirati na različitim lokacijama za potrebe projekcijskog mapiranja, signage aplikacija i za čitav niz drugih potreba.

 


O tvrtki Epson

Tvrtka Epson vodeća je u svijetu u području tehnologije posvećena povezivanju ljudi, stvari i informacija putem svojih originalnih, učinkovitih, kompaktnih i preciznih tehnologija. Nudeći širok asortiman proizvoda, od tintnih pisača i digitalnih sustava za ispis do 3LCD projektora, pametnih naočala, sustava senzora i industrijskih robota, tvrtka je usmjerena na poticanje inovacija i premašivanje očekivanja klijenata u području tintnog ispisa, vizualnih komunikacija, opreme i robotike.

Pod vodstvom tvrtke Seiko Epson Corporation sa sjedištem u Japanu, grupacija Epson zapošljava više od 67.000 djelatnika u 90 tvrtki diljem svijeta i ponosi se svojim doprinosima zajednicama u kojima djeluje i ulaganjem stalnih napora u smanjenje negativnog utjecaja na okoliš.

www.global.epson.com

O tvrtki Epson Europe

Epson Europe B.V., sa sjedištem u Amsterdamu, regionalno je sjedište grupacije za Europu, Bliski istok, Rusiju i Afriku. Zahvaljujući radnoj snazi od 1700 zaposlenika prodaja tvrtke Epson Europe za fiskalnu godinu 2015. iznosila je 1577 milijuna eura. www.epson.hr

Ekološka vizija 2050. 

http://eco.epson.com/

O tvrtki AED
Tvrtka AED Rent osnovana je u Belgiji 1985. godine i specijalizirana je za iznajmljivanje zvučne i svjetlosne opreme. Danas je AED group (AED Rent, AED Display, AED Distribution, AED Store, AED Lease, AED Second Hand i AED Studios) jedan od najvećih igrača na europskom audiovizualnom tržištu te upošljava više od 250 djelatnika u pet zemalja (Belgija, Nizozemska, Njemačka, Francuska i UK). AED group profesionalnim AV korisnicima dobavlja opremu i materijal za svjetlo, zvuk i video, u vidu iznajmljivanja ili prodaje (novi i rabljeni uređaji) te nudi servisiranje. AED group raspolaže znatnim zalihama opreme kako bi zadovoljila potrebe tržišta.

KONTAKT:

Robert Gelo - RGC

Savjetnik za komunikacijski menadžment i promociju, Epson Italia S.p.A.

T +385 1 3391218

M +385 98 475047

E epson@email.ht.hr   

www.epson.hr

 

[1] Neki projektori kratkog dometa i ultra kratkog dometa ne isporučuju 25.000 lm.

[2] Od rujna 2016., model od 12.000 lm je više od 18 % manji i 8 % lakši od konkurencijskih proizvoda. Dimenzije modela EB-L1505U i EB-L1500U (W586 x D467 x H185) te masa (22kg) u usporedbi su s modelom Panasonic PT-DZ13K (W530 x D548.5 x H200, 24kg), te su najmanji i najlakši projektori snage 12.000 lm na tržištu.

[3] Procijenjeno vrijeme do smanjenja svjetline za 50 % od prve uporabe. Izmjereno akceleriranim testiranjem uz korištenje 0,04 – 0,20 mg/m3 tvari. Vrijeme ovisi o uvjetima i okružju.

[4] Najveći udio na tržištu projektora snage 500 lm i više. (Izvor: Futuresource Consulting Limited, 2001-2015)

[5] Od rujna 2016.