Epson i Mercedes-AMG Petronas Motorsport obilježavaju treću uzastopnu zajedničku pobjedu u Svjetskom prvenstvu F1

Od početka partnerskog odnosa početkom 2015., u poslovanje ekipe u sjedištu u Brackleyu, u Ujedinjenom Kraljevstvu, te na 20 autodroma u sklopu Formule 1 integrirano je više od 130 Epsonovih proizvoda

Epson i Mercedes-AMG Petronas Motorsport obilježavaju treću uzastopnu zajedničku pobjedu u Svjetskom prvenstvu F1

Ekipa Mercedes-AMG Petronas Motorsport postigla je Na Velikoj nagradi Sjedinjenih Država (22. listopada) svoju 75. pobjedu kojom je osigurala četvrti uzastopni naslov u konkurenciji konstruktora u Svjetskom prvenstvu FIA Formula One™. Nakon ove uvjerljive pobjede ostale su još tri utrke prije završetka prvenstva 2017., prije nego što će pobjeda ostvarena u partnerstvu s Epsonom biti službeno potvrđena.

Tjedan dana kasnije, na slijedećoj utrci održanoj u Meksiku, Lewis Hamilton je uspio obraniti svoj četvrti svjetski naslov, treći otkako vozi za ekipu Mercedes-AMG Petronas Motorsport.

Osvajanje novih naslova u 2017. je bilo otežano dolaskom na snagu novih pravila Svjetske automobilističke federacije (FIA). Nova su pravila za cilj imala povećanje brzine bolida te novu dinamiku natjecanja. Četvrta pobjeda u svjetskom prvenstvu (tri su ostvarene u partnerstvu s Epsonom) potvrda je napornog rada čitave ekipe i posvećenosti ispunjenju vrhunske izvedbe. Uza sve Lewis Hamilton je uspio nadmašiti rekord Michaela Schumachera sa 68 ostvarenih „pole positiona“ u karijeri.

Neprestano stremljenje ka najvišoj mogućoj razini izvedbe vrijednost je koju ova ekipa dijeli s Epsonom, tvrtkom posvećenom stvaranju vrijednosti koja nadmašuje očekivanja klijenata, kroz neprestanu inovaciju. 

Od početka partnerskog odnosa početkom 2015., u poslovanje ekipe u sjedištu u Brackleyu, u Ujedinjenom Kraljevstvu, te na 20 autodroma u sklopu Formule 1TM integrirano je više od 130 Epsonovih proizvoda. Ekipa Mercedes-AMG Petronas Motorsports time je pokazala koliko vjeruje u Epsonove proizvode u trenucima kada su brzina i pouzdanost najvažniji. 

Epson je zahvaljujući širokom asortimanu svojih proizvoda uspio opremiti ekipu Mercedes-AMG Petronas Motorsport uređajima koji odgovaraju njenim potrebama. Primjerice pisači iz serije SureColor T omogućavaju najprecizniji CAD ispis u Brackleyu dok pisači WorkForce Pro brzo i pouzdano ispisuju i u najtežim uvjetima uz trkaću stazu.

U sezoni 2017. epika je postigla još jedan uspjeh kada je bolid Mercedes-AMG F1 M08 EQ Power+ postigao učinkovitost konverzije veću od 50 posto na mjerenju dinamometrom u Brixworthu. I ovaj uspjeh svjedoči o zajedničkoj viziji obaju tržnih marki o uspostavljanu održivog društva. To pokazuju i pisači WorkForce Pro RIPS koje ekipa koristi uz trkaću stazu, 95 posto učinkovitiji* u iskorištavanju energije u odnosu na laserske pisače, koji ostavljaju neiskorištenu energiju za druge uređaje u uvjetima u kojima opskrba električnom energijom ne mora uvijek biti savršena.

Više informacija o Epsonovoj viziji 2050 možete pronaći na poveznici: http://global.epson.com/SR/environment/vision/.

Toto Wolff, voditelj ekipe Mercedes-Benz Motorsport kazao je: “Ponosan sam na sva postignuća i pobjedu pod novim pravilima do koje smo došli zahvaljujući predanom radu svih članova ekipe“.

Ian Cameron, glavni voditelj tržne marke i komunikacija u Epsonu kazao je: „S oduševljenjem proslavljamo treći uzastopni naslov svjetskih prvaka. To je priznanje za stalnu želju za postizanjem inovativnih rješenja i vrhunske izvedbe na stazi i izvan nje, koji zajednički pokazuju Mercedes-AMG Petronas Motorsport i Epson“.

Više informacija o suradnji Epsona s ekipom Mercedes-AMG Petronas Motorsport - https://www.epson.hr/sponsoring/formula1.  

<kraj>

*Više informacija: http://www.epson.hr/inkjetsaving