Epson i Mercedes-AMG Petronas Motorsport: prvi svijetleći F1 boks na svijetu

Epson je u potpunosti obnovio izgled boksa u utrkama Formule 1™

Epson i Mercedes-AMG Petronas Motorsport: prvi svijetleći F1 boks na svijetu

15. rujna, 2017. Epson je u znamenitoj noćnoj utrci za Veliku nagradu Singapura u potpunosti obnovio izgled bolida Formule 1™ i ekipnog boksa (pit stop prostora). Ambiciozni plan izrade vjerojatno prvog boksa na svijetu koji svijetli u mraku kombinira Epsonove vodeće proizvode na tržištu s dokazanom izvrsnošću trenutačnog momčadskog prvaka svijeta u Formuli 1™, Mercedes-AMG Petronas Motorsport, ekipe za koju nastupa trostruki prvak svijeta Lewis Hamilton.

Epson je transformirao bolid ekipe Mercedes-AMG Petronas iz uobičajenog stanja u remek-djelo koje svijetli u mraku. Serija pisača Epson SureColor SC-S omogućila je dizajnerskom timu Mercedes-AMG Petronas Motorsport transformaciju oznaka vozila koje je osvojilo Svjetsko prvenstvo 2016. godine ispisom svjetlećeg materijala na površini bolida i logotipa znamenitih robnih marki koji svijetle u mraku. Svjetla su se zatim ugasila i ekipa je dovršila prvi boks na svijetu koji svijetli u mraku. U svjetlećim radnim odijelima i sa svjetlećom opremom, tim mehaničara je izveo nekoliko brzih promjena guma.

Dojam je upotpunio Epsonov reprezentativni model EB-L25000U, prvi i najsvjetliji 3LCD laserski projektor s 25.000 lumena i 4K poboljšanjem, koji je dizajniran u svrhu dinamičke i upečatljive proizvodnje¹.

Koncept je dizajniran kako bi obožavatelji Formule 1 mogli gledati boksove u potpuno novom svjetlu i kako bi Epson i Mercedes-AMG Petronas Motorsport mogli prikazati svoje tehnološko vodstvo u svijetu na neodoljivi način.

Kalendar utrka za 2017. godinu odveo je ekipu u Singapur, gdje je Mercedes-AMG Petronas Motorsport nastojao učvrstiti svoje vodstvo u prvenstvu na ovoj znamenitoj „noćnoj F1 utrci”. Riječ je o spektaklu koji je oduševio obožavatelje diljem svijeta s preko 1600 svjetala koja osvjetljuju poznatu gradsku stazu četiri puta jače od većine nogometnih stadiona. U čast ove noćne utrke, sadržaj koji svijetli u mraku objavljen je na kanalima Epsona i ekipe Mercedes-AMG Petronas tijekom vikenda Velike nagrade Singapura (od 15. do 17. rujna 2017.).

Boks koji svijetli u mraku dio je niza inovativnih projekata suradnje između Epsona i Mercedes-AMG Petronas, koji uključuje prošlogodišnju kampanju #LewisGetsInked i ovogodišnji Lewis Hamilton F1 Izazov spremnika s tintom ( https://www.epson.co.uk/lewisgetsinked).

Video materijal o sadržaju koji svijetli u mraku i ostalim novostima uskoro će biti izdan putem Epsonovih kanala.

Ian Cameron, generalni direktor robnih marki i komunikacija Epsona rekao je: „Naše partnerstvo s ekipom Mercedes-AMG Petronas Motorsport je uvijek bilo usredotočeno na zajednički razvoj inovativnih rješenja i izvedbi u našim djelatnostima. Pit stop koji svijetli u mraku je prvi takav u svijetu i kao takav iznimno uzbudljiv. Savršeno predstavlja prilagodljivost i praktičnost naših proizvoda u najneobičnijim i najsjajnijim okolnostima. Oduševljeni smo rezultatima.”

Victoria Vowles, direktorica marketinških radova u ekipi Mercedes-AMG Petronas Motorsport, rekla je: „Uvijek nam je zadovoljstvo raditi s Epsonom u stvaranju inovacija i koncepata okrenutih budućnosti. Epsonovo korištenje napredne tehnologije u svrhu što bolje izvedbe savršeno se slaže s našim ciljevima unutar Formule 1. Boksovi su nezamjenjivi dio iskustva Formule 1, a rad s Epsonom i njihovim inovativnim proizvodima u realizaciji nove perspektive ovog postupka bio je jako uzbudljiv.”

Pojedinosti o seriji pisača Epson SureColor SC-S, EB-L25000U i drugim proizvodima tvrtke Epson potražite na Epsonovim web-stranicama: https://www.epson.hr/products/projectors/installation/eb-l25000u

Imajte na umu da se nazivi i dostupnost proizvoda razlikuju prema regiji.

1. Prema Seiko Epson istraživanju (od kolovoza 2016. godine).

-Kraj-