Epson isporučio 15 milijuna ITS pisača

Novi pristup kućnom i uredskom ispisu postigao je zapažen uspjeh

Epson isporučio 15 milijuna ITS pisača

Zagreb. 14. srpnja 2016. – Tvrtka Seiko Epson Corporation (TSE: 6724, "Epson") sa zadovoljstvom objavljuje kumulativnu prodaju 15 milijuna pisača visokog kapaciteta ITS (Ink Tank System) i time potvrđuje uspjeh ovog revolucionarnog sustava.

Prvi ITS pisači ponuđeni su tržištu u Indoneziji 2010. godine, a nakon toga, ovi su pisači visokog kapaciteta lansirani u 150 zemalja i regija1, uz pozitivne reakcije na ovaj novi koncept.

Novi pisači ostavili su snažan dojam na tržištima, a to posebno vrijedi za tržišta u razvoju gdje ITS pisači imaju udio od 10 posto u prodaji svih pisača (laserskih i tintnih) što u ukupnom broju prodanih pisača iznosi oko 45 milijuna jedinica2. Epson predviđa nastavak porasta prodaje pa će ITS pisači sudjelovati s 40 posto u prodanim Epsonovim inkjet pisačima, dok je prethodnih godina taj udio iznosio između 30 posto i 35 posto3.

U Epsonu smatraju da je uspješnoj prodaji ITS pisača doprinijelo nekoliko čimbenika. Ink Tank pisači visokog kapaciteta pažljivo su konstruirani i integrirani i tako predstavljaju jednostavno i pouzdano rješenje. Praktični su jer korisnik može ispisati više tisuća listova bez prekida, umjesto da svako toliko mijenja spremnike s tintom (patrone). Ništa manje važna nije niti povoljna cijena, to jest ultra nizak trošak ispisa uz originalan komplet tinti koji se isporučuje sa svim novim pisačima.

Koichi Kubota, glavni i izvršni direktor odjela ispisnih operacija, izjavio je: „Petnaest milijuna prodanih uređaja potvrđuje uspjeh novog koncepta ispisa. U Epsonu smo uvijek prepoznavali važnost naše široke ponude korisnicima kako bi oni mogli ispuniti svoje pojedinačne potrebe. Prepoznali smo jedinstvenu tržišnu priliku, korisnike koji traže pouzdan i cjenovno povoljan ispis velikog kapaciteta. Naši inovativni Ink Tank pisači ponudili su rješenje, a brojke to sada potvrđuju“.

Fotografije u visokoj razlučivosti:

1 150 zemalja i regija od listopada 2010. do fiskalne 2015.
2 Za fiskalnu 2015., prema Epsonovim podacima.
3 Za fiskalne godine 2016., 2014. i 2015.

--- kraj objave ---

Napomene za urednika

O tvrtki Epson

Tvrtka Epson vodeća je svjetska tvrtka u području tehnologije, posvećena povezivanju ljudi, stvari i informacija putem svojih originalnih, učinkovitih, kompaktnih i preciznih tehnologija. Nudeći širok asortiman proizvoda, od tintnih pisača i digitalnih sustava za ispis do 3LCD projektora, pametnih naočala, sustava senzora i industrijskih robota, tvrtka je usmjerena na poticanje inovacija i premašivanje očekivanja klijenata u području tintnog ispisivanja, vizualnih komunikacija, opreme i robotike.

Pod vodstvom tvrtke Seiko Epson Corporation sa sjedištem u Japanu, grupacija Epson zapošljava gotovo 72.000 djelatnika u 93 tvrtke diljem svijeta i ponosi se svojim doprinosima zajednicama u kojima djeluje i ulaganjem stalnih napora u smanjenje negativnog utjecaja na okoliš.

http://global.epson.com/

O tvrtki Epson Europe

Epson Europe B.V., sa sjedištem u Amsterdamu, regionalno je sjedište grupacije za Europu, Bliski istok, Rusiju i Afriku. Zahvaljujući radnoj snazi od 1700 zaposlenika, rezultati prodaje tvrtke Epson Europe za fiskalnu godinu 2014. iznosili su 1551 milijuna eura. www.epson.hr

Ekološka vizija 2050.  

http://eco.epson.com/

KONTAKT:
Robert Gelo - RGC

Savjetnik za komunikacijski menadžment i promociju, Epson Italia S.p.A.
T +385 1 3391218
M +385 98 475047
E epson@email.ht.hr   
www.epson.hr