Epson na sajmu FESPA u suradnji s dizajnerima primjenjuje oblikovanje odjeće i dekora

Tvrtka Epson udružila je snage s dizajnerima mode i dekora kako bi prikazala kvalitetu i potencijal sublimacijskog ispisa na pisačima SureColor i na DTG (direct to garment) pisačima

Epson na sajmu FESPA u suradnji s dizajnerima primjenjuje oblikovanje odjeće i dekora

Zagreb, 3. svibnja 2017. – Tvrtka Epson udružila je snage s dizajnerima mode i dekora kako bi prikazala kvalitetu i potencijal sublimacijskog ispisa na pisačima SureColor i na DTG (direct to garment) pisačima. Epson izlaže na sajmu FESPA 2017 od 8. do 12. svibnja u Hamburgu, na štandu A1-D45.

Epsonov štand uključuje modni odjeljak (fashion space) na kojemu će biti izloženi primjerci ženske visoke mode koje je dizajnirao Richard Quinn, iz tekstila i folije mylar, uz pomoć ispisa na sublimacijskom pisaču Epson SureColor SC-F. Quinn je prošle godine diplomirao na londonskom koledžu Central St Martins i dobitnik je međunarodne nagrade H&M Design Award za 2017. godinu te je uključen u popis najutjecajnijih osoba u kulturi za 2017., u  magazinu „Dazed“, a British Fashion Council ga je naveo kao jednog od najzanimljivijih modnih dizajnera. Trenutno je zaokupljen postavljanjem vlastitog digitalnog studija u Londonu, temeljenog na Epsonovoj tehnologiji, u kojemu će dizajnirati, ispisivati i izrađivati svoje kolekcije, ali i surađivati s drugim modnim dizajnerima. Tijekom prva dva dana sajma  FESPA, Richard će ispisivati svoje živopisne primjerke na pisaču the SureColor SC-F9200 i biti će na raspolaganju posjetiteljima koje će zanimati detalji o njegovom iskustvu i radnim procesima.

“Digitalni ispis daje mi veliku kreativnu slobodu i omogućava primjenu dizajna ne samo na tekstil i foliju mylar već i na gotove proizvode,” kaže Richard Quinn. “Rado koristim tradicionalne i cvjetne uzorke kolaža i vrlo je jednostavno izrađivati primjerke, ispisivati preko šavova, pa čak i ispisivati unutrašnju stranu primjeraka poput rukavica, na pisaču SureColor SC-F. Mogu postizati živopisne efekte i uskladiti boje na različitim materijalima i proizvodima”.

Na štandu će biti postavljen i odjevni odjeljak (garment space) s inovativnim dodirnim zaslonima tvrtke YRStore, na kojima kupci oblikuju vlastite majice, kape i druge odjevne predmete. Posjetitelji će moći pogledati majice koje su izradili Richard Quinn i francuska tvrtka Ranitex, te demonstraciju rada na DTG pisaču SureColor SC-F2000, popularnom među proizvođačima odjeće i maloprodajnim trgovcima.

Epson će prikazati i primjenu modernog dizajna dekora koji produciraju Evgenia Guliev s njemačkog sveučilišta Niederrhein i studenti sa sveučilišta u Birminghamu. Prikazati će se primjena i u segmentima lounge i ugostiteljstvo; tapete, sofe, jastuci i lampe izrađeni uz pomoć najnovijih solventnih pisača iz serije SC-S i sublimacijskih pisača iz serije SureColor SC-F. 

Pisač SureColor SC-S80600 ispisuje u deset boja, na role do širine 64 palca, s bojama koje uključuju crvenu, bijelu i metalik, čime postiže preciznu reprodukciju boja i izuzetnu kvalitetu ispisa. Na ovom modelu demonstrirati će se ispis na taktilne tapete Digimura od 2,2 m koje će posjetitelji moći zadržati kao poklon. Za razliku od većine pisača, modeli SureColor SC-S mogu ispisivati na tapete zahvaljujući automatskoj kontroli napetosti materijala u sustavu umetanja.

“Digitalni ispis danas je stvarnost u sektorima mode, odjeće i dekora jer se dizajneri i proizvođači mogu osloniti na Epsonovu inkjet tehnologiju i Epsonove tinte i proizvesti predmete vrhunske kvalitete, uz konzistentan ispis“, kazao je Richard Barrow, stariji voditelj proizvoda u sektoru pisača velikog formata u tvrtki Epson Europe. “Naš asortiman pisača SureColor, solventnih i tintama na bazi vode ili boje, nedostižan je u pogledu kvalitete, produktivnosti, raznovrsnosti, učinkovitosti te niske cijene ispisa  vlasništva, a to ćemo pokazati upravo na sajmu FESPA”.