Epson na sajmu ISE 2018 predstavlja svoj prvi laserski instalacijski 3LCD projektor s 4K rezolucijom

Uz novu projektorsku perjanicu Epson je prvoga dana sajma predstavio niz novih proizvoda namijenjenih sektorima Pro AV rješenja, korporativnog poslovanja i oglašavanja

Epson na sajmu ISE 2018 predstavlja svoj prvi laserski instalacijski 3LCD projektor s 4K rezolucijom

Tvrtka Epson iskoristila je prvi dan sajma ISE za predstavljanje svog prvog video projektora s ugrađenom 4K razlučivošću. Model EB-L12000Q je moćan laserski 3LCD projektor od 12,000 lumena namijenjen iznajmljivanju ili fiksnim instalacijama najvišeg ranga za događaje, festivale, turističke atrakcije, velike auditorije, poslovne sajmove i shopping centre te za druge primjene. Kompatibilan je s 4K objektivima serije projektora EB-L1000 što mu daje maksimalnu prilagodljivost.

Spomenuti model predstavljen je u paru s modelom EB-L20000U, prvim Epsonovim uređajem namijenjenom sve popularnijem segmentu kompaktnih WUXGA projektora snage 20.000 lm. Oba modela dolaze s istim kućištem projektiranim da odgovara standardnim tubularnim čeličnim okvirima te ih je jednostavno montirati u postojeće okružje po principu „montiraj i zaboravi“. Jednostavno ih je instalirati za projekciju iz svih kutova, uključujući i portretni način.

Prvoga dana sajma predstavljen je i ambijentalni video projektor EV-100, sasvim nova vrsta projektora za Epson, čime tvrtka proširuje svoju nazočnost u segmentu promotivnih oznaka i rasvjete. Elegantno i diskretno kućište jednostavno se uklapa u bilo koje okružje te ovaj 2000-lumenski model može funkcionirati kao projektor ili kao rasvjetno tijelo. Idealan je za nadzirana okružja kao što su maloprodajni izložbeni saloni, trgovački izlozi, muzejske postave, izložbe, svugdje gdje je potreban vizualno čist doživljaj. Ovaj model može prikazivati informacije, video materijale, pokretne uzorke, pa čak i mapirati projekciju na manje predmete.

Na sajmu ISE 2018 predstavljeni su i novi laserski 3LCD projektori namijenjeni sobama za sastanke, obrazovnim ustanovama i turističkim kapacitetima. Modeli EB-L615U, EB-L610U, EB-L610W, EB-L510U i EB-L400U konstruirani su kako bi zamijenili dosadašnje video projektore s klasičnim lampama, snage 4500 do 6000 lumena, te nude niz značajki, od najjednostavnijih funkcija u početnim modelima do visoko specijaliziranih modela koji nude funkcije kao što su HDBaseT povezivost, zrcaljenje zaslona i pomak objektiva.

Epson k tome predstavlja novi softver Professional Projector Tool. Ovaj alat funkcionira s Epsonovim laserskim instalacijskim projektorima te omogućava brzu i jednostavnu instalaciju više projektora te korištenje prednosti tehnika kao što su stapanje rubova i mapiranje projekcije.

Novi Epsonovi modeli postavljeni su u demonstraciji koja uključuje modele EB-L12000Q i EB-L20000U, kao i EV-100, EB-L610U, EB-L700U te seriju EB-L1000 koji sudjeluju u stvarnim situacijama. Postavljena je i dosad najdramatičnija mapirana projekcija u kojoj se koriste već poznati projektori EB-L25000U.

Neil Colquhoun, izvršni direktor za profesionalna vizualna rješenja u tvrtki Epson Europe, kazao je: što je označilo naš veliki pomak. No predstavljanje  naših prvih 4K projektora  na sajmu ISE 2018 možda je još znakovitije. Model EB-L12000Q je izuzetan uređaj koji dovodi Epson u nova područja ultra oštre razlučivosti. Kompaktni projektor od 20.000 lm te inovativna rješenja za sastanke i promotivne oznake i novi Epsonov softver čine napredne projekcijske tehnike vrlo jednostavnima za korištenje“.

Najnovija Epsonova vizualna rješenja možete vidjeti na štandu H90, u hali 1, na sajmu ISE 2018 u Amsterdamu.