Epson najavio GOTS odobrenje za svoju UltraChrome DG tintu

Kako kupci i robne marke postaju sve više svjesni porijekla garderobe i materijala koje nose, proizvođači tekstila moraju biti dokazano ekološki prihvatljivi.

Epson najavio GOTS odobrenje za svoju UltraChrome DG tintu

Epsonu je zadovoljstvo priopćiti kako su njegova Ultrachrome DG tinta i sredstvo za pred-tretman pamuka odobreni od strane Global Organic Textile Standard organizacije (GOTS). Oba proizvoda su standardno dostupni za Epsonov novi SC-F3000 pisač koji ispisuje direktno na odjeću te se također mogu koristiti na manjem SC-F2100 pisaču iz iste linije.

GOTS je vodeći svjetski standard za obradu tekstila od organskih vlakana. Cilj standarda je uspostaviti globalno prihvaćene uvjete koji osiguravaju organski status tekstila, od prikupljanja sirovih materijala, preko društveno i ekološki prihvatljive proizvodnje, pa sve do etiketiranja. Sve to u svrhu pružanja vjerodostojnog jamstva krajnjem potrošaču.

Proizvođači tekstila su tako u mogućnosti izvoziti svoje organske tkanine i odjevne predmete s jednim te istim certifikatom koji je prihvaćen u svim velikim tržištima.

Epson uzima u obzir utjecaj na okoliš u svim fazama ciklusa proizvodnje, od dizajna i proizvodnje do transporta, upotrebe i recikliranja.

Govoreći o odobrenju, Heather Kendle, senior voditeljica proizvodnje u Epson Europe rekla je, «S održivošću u središtu svih naših aktivnosti, od iznimne nam je važnosti omogućiti našim kupcima prisustvovanje u društveno odgovornom lancu opskrbe. GOTS odobrenje za našu Ultrachrome DG tintu će našim kupcima pružiti unutarnji mir prilikom prodaje svojih tekstilnih proizvoda, jer znaju da se pridržavaju svjetski priznatog standarda».

Epsonov model SC-F3000 nudi nizak ukupni trošak vlasništva (TCO) za srednja i velika poduzeća u području proizvodnje odjeće i dobavljače majica. Na tržištu je dostupan od rujna 2020.