Epson objavio partnerstvo s tvrtkom DJI u razvoju pametnih naočala za upravljanje dronovima

Cilj suradnje je poboljšanje sigurnosti i letnih osobina dronova DJI uz upravljanje preko pametnih naočala Epson Moverio BT-300. Ovo partnerstvo je prva primjena pametnih naočala na tržištu široke potrošnje za pilotiranje dronovima

Epson objavio partnerstvo s tvrtkom DJI u razvoju pametnih naočala za upravljanje dronovima

Zagreb, 21. listopada 2016. – Tvrtka Epson, proizvođač pametnih naočala za proširenu stvarnost (augmented reality, AR) Moverio® objavila je partnerstvo s tvrtkom DJI, vodećim svjetskim proizvođačem bespilotnih letjelica (dronova). Partnerstvo jamči razvoj novih uzbudljivih aplikacija za Epsonove pametne naočale Moverio koje će znatno poboljšati iskustvo upravljanja dronovima DJI, kako entuzijastima tako i profesionalcima.

Jedan od prvih koraka tvrtke DJI u sklopu ovoga partnerstva biti će optimizacija aplikacije DJI GO za pametne naočale Epson Moverio BT-300. Piloti će uz aplikaciju i pametne naočale Moverio moći jasno i iz prvog lica vidjeti kroz kameru pričvršćenu na letjelicu, no istovremeno i iz vlastite perspektive vidjeti samu letjelicu. Aplikacija DJI GO je kompatibilna sa serijama dronova DJI Phantom, Inspire i Matrice, te s kamerom Osmo.

Epson i DJI zajednički će promovirati Moverio BT-300 kao certificiranu dodatnu opremu za letjelice DJI, kao i aplikaciju DJI GO tijekom ove godine. Epsonove pametne naočale biti će raspoložive za kupovinu na web odredištu DJI.com, dok će aplikacija DJI GO biti dostupna za preuzimanje na web odredištu Moverio Apps Market.

Partnerstvo između Epsona i DJI uzima u obzir regulativu i preporuke o zračnom prometu u različitim zemljama Europe, posebno u smislu vizualnog kontakta pilota s letjelicom, što omogućava tvrtkama nesmetano korištenje dronova za različite primjene zračne fotografije i video snimanja. Poslovni sektori kao što su graditeljstvo, stambeno projektiranje, osiguranje, poljoprivreda, hitna pomoć i spašavanje, zaštita prirode i spomenika, visoko obrazovanje te filmska i video produkcija danas postižu brojne koristi uporabom dronova.

“Model Moverio BT-300 donosi impresivan napredak u našu platformu i učiniti će letenje i snimanje sigurnijima uz ispunjavanje uvjeta zakona i preporuka“, kazao je Michael Perry, direktor za strateška partnerstva u tvrtki DJI. “S uzbuđenjem svjedočimo stvaranju aplikacija za Moverio BT-300 uz nedavno objavljen DJI SDK (Software development kit). Mogućnosti su bezgranične”.

Valerie Riffaud-Cangelosi, voditeljica razvoja novih tržišta za nosive i povezive proizvode za regiju EMEA u Epsonu kaže: “Ovo je prijelomni trenutak. Po prvi puta će pametne naočale za proširenu stvarnost biti širok dostupne na tržištu aplikacija za krajnje korisnike. Dronovi su postali prioritetnim tržištem za Epson te vjerujemo kako će partnerstvo s tvrtkom DJI revolucionirati način na koji piloti upravljaju dronovima, na ovom brzorastućem tržištu. Naše pametne naočale Moverio BT-300 prilagođene su upravljanju dronovima, a ugrađeni senzori za praćenje kretnji glave omogućuju pilotu vizualiziranje u 360 stupnjeva uz istovremeno praćenje letjelice i održanje vizualnog kontakta. Ovo je vrlo važan detalj za ispunjavanje regulatornih zahtjeva, ali i za iskustvo pilota jer pomaže u koncentraciji i bržem donošenju odluka“.

Uz poboljšanje sigurnosti pilotiranja dronova ciljevi ovoga partnerstva uključuju i nove AR alate za povećanje produktivnosti namijenjene pilotima i snimateljima. Epson i DJI surađivati će i na stvaranju potpuno novih iskustava namijenjenih entuzijastima i profesionalcima kojih je iz dana u dan sve više, te će zajednički prodavati i promovirati proizvode u čitavom svijetu.

Epson je prvu generaciju pametnih naočala lansirao 2011. godine, a novi model Moverio BT-300 vrijedi za najlakše binokularne prozirne naočale sa zaslonom OLED u svijetu. Spoj revolucionarne tehnologije OLED prikaza na osnovi silicija i operativnog sustava Android OS 5.1 omogućuje modelu Moverio BT-300 pravi prozirni prikaz nadograđene stvarnosti. Pametne naočale Epson Moverio BT-300 biti će dostupne krajem 2016., a već se sada mogu rezervirati na web odredištu www.epson.eu/See-Through-Smart-Glasses. Više informacija o modelu Moverio BT-300 dostupno je na ovoj (video) poveznici.

Fotografije u visokoj razlučivosti:

--- kraj---

O tvrtki Epson

Tvrtka Epson vodeća je svjetska tvrtka u području tehnologije, posvećena povezivanju ljudi, stvari i informacija putem svojih originalnih, učinkovitih, kompaktnih i preciznih tehnologija. Nudeći širok asortiman proizvoda, od tintnih pisača i digitalnih sustava za ispis do 3LCD projektora, pametnih naočala, sustava senzora i industrijskih robota, tvrtka je usmjerena na poticanje inovacija i premašivanje očekivanja klijenata u području tintnog ispisivanja, vizualnih komunikacija, opreme i robotike.

Pod vodstvom tvrtke Seiko Epson Corporation sa sjedištem u Japanu, grupacija Epson zapošljava gotovo 72.000 djelatnika u 93 tvrtke diljem svijeta i ponosi se svojim doprinosima zajednicama u kojima djeluje i ulaganjem stalnih napora u smanjenje negativnog utjecaja na okoliš.

http://global.epson.com/

O tvrtki Epson Europe

Epson Europe B.V., sa sjedištem u Amsterdamu, regionalno je sjedište grupacije za Europu, Bliski istok, Rusiju i Afriku. Zahvaljujući radnoj snazi od 1700 zaposlenika, rezultati prodaje tvrtke Epson Europe za fiskalnu godinu 2014. iznosili su 1551 milijuna eura. www.epson.hr

Ekološka vizija 2050.  

http://eco.epson.com/

KONTAKT:
Robert Gelo - RGC

Savjetnik za komunikacijski menadžment i promociju, Epson Italia S.p.A.
T +385 1 3391218
M +385 98 475047
E epson@email.ht.hr  
www.epson.hr