Epson organizaciji „The Usain Bolt Foundation” donira EcoTank pisače i projektore

100 pisača EcoTank i 20 projektora pomoći će djeci školske dobi diljem Jamajke

Epson organizaciji „The Usain Bolt Foundation” donira EcoTank pisače i projektore

Epson organizaciji „The Usain Bolt Foundation” donira EcoTank pisače i projektore

100 pisača EcoTank i 20 projektora pomoći će djeci školske dobi diljem Jamajke

Epson je organizaciji „The Usain Bolt Foundation”, čiji je cilj stvaranje prilika kroz obrazovanje i kulturni razvoj, donirao 100 pisača EcoTank bez uložaka i 20 laserskih projektora. Dodjela pisača i projektora, vrijednih više od 100.000 €, održala se na posebnoj svečanosti u osnovnoj školi Waldensia koju je nekada na Jamajci pohađao Usain Bolt. Waldensia je samo jedna od više škola diljem Jamajke koje će moći koristiti prednosti nove opreme. Među njih spadaju i osnovne škole Salt Marsh, Duanvale i Kinloss.

Ravnateljica osnovne škole Waldensia, gospođa Nicola Ottey-Anderson, izjavila je: „Takva oprema adekvatno je rješenje za sve obrazovne ustanove diljem Jamajke jer imamo velike potrebe za pisačima.” Gospođa Ottey-Anderson objasnila je kako na tisuće studenata nema pristup virtualnom prostoru, a učitelji i nekoliko utjecajnih grupa moraju uložiti značajan napor kako bi osigurali nastavne materijale za svu djecu.

Na službenoj svečanosti bio je i Usain Bolt koji je ranije ove godine postao Epsonov europski ambasador i lice velike kampanje podizanja osviještenosti za Epsonove pisače EcoTank. Dok je tijekom svečanosti poticao učenike da marljivo rade, budu predani, vjeruju u sebe i imaju velike ambicije kako bi ostvarili sve svoje potencijale, rekao je: „Uvijek je zadovoljstvo vratiti se na Jamajku. Divan je osjećaj vidjeti kako djeca dobivaju bolje prilike nego što sam ih ja imao jer znam kroz što mnogi od njih prolaze i s kakvim su se teškoćama suočavali tijekom ove pandemije. Vjerujem da djeca imaju pravo na najbolji početak u životu. Osnovne škole diljem Jamajke ostvarit će brojne koristi uz pristup najboljoj mogućoj opremi. Epson dijeli moju viziju o stvaranju obrazovanja dostupnog svima i zajedno pomažemo djeci diljem Jamajke da ostvare snove o održivoj, zdravijoj i sretnijoj budućnosti.”  

Epson s Usainom Boltom dijeli ambiciju za poticanje pozitivne promjene u zajednici i osiguravanje najboljeg mogućeg obrazovanja za djecu. Direktorica europskog marketinga za Epson, Maria Eagling, rekla je: "Zadovoljstvo nam je raditi s organizacijom „The Usain Bolt Foundation” i pomagati djeci na Jamajci koliko god možemo. Nadam se da će im pisači i projektori pomoći da se usude sanjati velike snove i omogućiti im prvi korak na putu do ostvarenja istih."

Na svečanosti je bila i Karlene Segree iz Ministarstva obrazovanja, predsjednik organizacije „Usain Bolt” vlč. Winsome Wilkins, menadžer Usaina Bolta Nugent Walker i Jennifer Bolt, majka Usaina Bolta.