Epson osigurava prestižan CDP – popis za rješavanje klimatskih promjena i zaštitu vodne sigurnosti.

Tvrtka je visoko procijenjena na temelju aktivnosti na području zaštite okoliša i transparentnosti.

Epson osigurava prestižan CDP – popis za rješavanje klimatskih promjena i zaštitu vodne sigurnosti.

Epson osigurava prestižan CDP – popis za rješavanje klimatskih promjena i zaštitu vodne sigurnosti.

Epson osigurava prestižan CDP – popis za rješavanje klimatskih promjena i zaštitu vodne sigurnosti.

– Tvrtka je visoko procijenjena na temelju aktivnosti na području zaštite okoliša i transparentnosti –.

 

Epson je prvi puta postavljen na prestižnu A listu korporacijske održivosti globalnog neprofitnog CDP-a (Projekt otkrivanja ugljika) za vodstvo u borbi protiv klimatskih promjena i zaštite vode.

CDP je neprofitna dobrotvorna organizacija koja se bavi globalnim sustavom otkrivanja informacija za investitore, tvrtke, gradove, države i regije kako bi im pomogla u upravljanju i razumijevanju njihovih utjecaja na okoliš. Svjetska ekonomija gleda na CDP kao zlatni standard ekološkog izvješćivanja jer upravlja najopsežnijim skupom podataka korporativnog i gradskog djelovanja. Detaljnu i neovisnu metodologiju tvrtka CDP koristi za procjenu tvrtki, putem definiranja ocjena od A do D, na temelju sveobuhvatnosti otkrivanja, svijesti i upravljanja ekološkim rizicima te pokazivanja najboljih praksi povezanih s očuvanjem okoliša, poput postavljanja ambicioznih i značajnih ciljeva. Epson u potpunosti razumije važnost ekoloških radnji i transparentnosti pri odlučivanju koju zahtijeva CDP, a neprekidno nastoji smanjiti svoj utjecaj na okoliš u skladu s njegovom dugoročnom politikom.

Henning Ohlsson, direktor odjela CSR, Epson Europe je komentirao. „Ovo je važan i značajan certifikat za tvrtku Epson. Izvještavanje CDP-u pomaže nam pronaći nove prilike za klimatske i ekološke aktivnosti koje naši ulagači i kupci širom svijeta zahtijevaju. Pozicija na listi CDP-a predstavlja tvrtku Epson kao jednu od rijetkih tvrtki koja je postigla dvostruku A ocjenu od 5.800 tvrtki procijenjenih u 2020. godini. Ovaj prestižni popis šalje snažnu poruku našim kupcima koji traže ekološki osviještene proizvode i usluge te našim poslovnim partnerima i dionicima.”

Epson nastoji ostvariti svoju ekološku viziju do 2050. Koristi svoje učinkovite, kompaktne i precizne tehnologije jer poduzima agresivne mjere za smanjenje utjecaja svojih proizvoda i poslovnih operacija na okoliš u svom lancu vrijednosti. U listopadu 2019., društvo je izrazilo odobrenje za preporuke Radne skupine za financijska otkrivanja povezana s klimom (Task Force on Climate-related Financial Disclosures, TCFD) i vjeruje da je njihovo prepoznavanje A liste rezultat pomnog pridržavanja zahtjeva CDP-a za objavljivanje TCFD-a.

KRAJ

 

Reference

■ Potpuna metodologija i kriteriji za A listu dostupni su na web stranici CDP-a na: https://www.cdp.net/en/companies/companies-scores

■ Epsonovo društveno odgovorno poslovanje i okoliš  https://global.epson.com/SR/