Epson podržava Rovinj Photodays

Za ovogodišnji festival fotografije u Rovinju na Epsonovim je pisačima ispisano 89 fotografija na ukupnoj površini papira od oko 40 kvadratnih metara

Epson podržava Rovinj Photodays

Rovinj, 5. svibnja 2017. – Tvrtka Epson već tradicionalno, petu godinu zaredom, podržava vodeći fotografski događaj u Hrvatskoj i regiji, festival fotografije Rovinj Photodays.

Kao vodeći proizvođač foto pisača na svjetskom tržištu Epson podržava festival Rovinj Photodays ispisom fotografija za izložbu finalista. Ispis vrhunske kvalitete izuzetno je važan za prezentaciju najboljih fotografskih radova, a Epson jamči vrhunske rezultate svojim pisačima, tintama i papirima.

Fotografije su ispisane u studiju Bnula u Zagrebu, koji uz ostalo nosi Epsonov međunarodni certifikat Digiraphie i tako jamči da će svaka ispisana fotografija odgovarati svim zadanim parametrima. Za ovogodišnji festival Bnula je ispisao 89 fotografija na ukupnoj površini papira od oko 40 kvadratnih metara.

“Epson nudi jednostavno rješenje za ispis vrhunske kvalitete kako za sektor komercijalne fotografije tako i za profesionalne i fotografe amatere“, kazao je Marko Đurić, account manager u Epsonu. „Sa zadovoljstvom podržavamo fotografsku zajednicu i vrhunske projekte kao što je Rovinj Photodays“.

Za glavnu nagradu natječaja Rovinj Photodays u sedam kategorija (arhitektura, pejzaž, dokumentarna, moda, portreti, tijelo, umjetnički koncept) prijavili su se autori iz cijelog svijeta, a ponajviše iz Hrvatske i susjednih zemalja. Žiri je među njima nominirao dvadeset i jednog autora s nešto manje od stotinu radova koji će biti izloženi u Rovinju. Na samome festivalu biti će proglašen i dobitnik nagrade Grand Prix.

Na natječaj je do 31. siječnja, pristiglo više od 8600 fotografija. Radove je prijavilo oko 600 autora iz 27 država. Žiriranje se odvijalo u dva kruga. Nacionalni selektori i Savjetodavni odbor festivala preuzeli su sve radove i suzili izbor glavnom selektoru Willieju Ostermanu koji je odabrao tri finalista u svakoj kategoriji.

Kulminacija festivala dogoditi će se u Rovinju od 5. do 8. svibnja gdje će se održati niz manifestacija na raznim lokacijama u gradu. Velika izložba finalista biti će održana u Zavičajnom muzeju u Rovinju, a biti će postavljeno i nekoliko zasebnih izložbi.

Izložba finalista ovogodišnjeg festivala Rovinj Photodays biti će prikazana i u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt, u studenome. Više o festivalu fotografije Rovinj Photodays: www.photodays-rovinj.com