Epson predstavio najlakše transparentne pametne naočale na OLED tehnologiji - Moverio BT-300

Novitet u asortimanu Moverio donosi korisnicima vrhunsku tehnologiju prikaza uz HD razlučivost, 3D sadržaje i visok omjer kontrasta

Epson predstavio najlakše transparentne pametne naočale na OLED tehnologiji - Moverio BT-300

MOBILE WORLD CONGRESS, Barcelona, 22. veljače 2016. – Tvrtka Epson danas je predstavila treću generaciju pametnih naočala za proširenu stvarnost Moverio. Model Moverio BT-300 će biti dostupan na tržištu od listopada 2016., uz vrhunski OLED (organic light emitting diode) digitalni zaslon vlastite proizvodnje, baziran na siliciju. Riječ je o najlakšim binokularnim prozirnim naočalama na tržištu, koje su 72 posto lakše od prvog modela Moverio predstavljenog 2011. godine. Epson tako postavlja novi standard uređaja za proširenu stvarnost.

Asortiman naočala Moverio razlikuje se od ostalih pametnih naočala na tržištu radi Epsonove usredotočenosti na širok raspon komercijalnih i drugih primjena. Uređaji su konstruirani ponajprije kako bi bili funkcionalni i zbog toga su postigli popularnost kako kod poslovnih korisnika tako i kod neovisnih dobavljača softvera (ISV). Model BT-300 nastavak je Epsonovih napora u polju binokularnih pametnih naočala i donosi realan optički prozirni sloj te bolju izvedbu, što je neophodno kako poslovnim korisnicima tako i za nove mogućnosti aplikacija za potrošače.

„Strategija tvrtke Epson usredotočena je na poslovnu primjenu tehnologije“, istaknula je tom prilikom Valerie RiffaudCangelosi, voditeljica razvoja novih tržišta za povezane i nosive uređaje, Espon EMEA. „Surađujemo s više od dvije tisuće ISV partnera od 2011. godine, a asortiman Moverio daje novu vrijednost korisnicima kao što su inženjeri, nastavnici, instruktori, liječnici, stomatolozi te djelatnici u maloprodaji, turizmu i kulturi. Model BT-300 nastao je na temelju našeg petogodišnjeg iskustva u razvoju pametnih optičkih uređaja te donosi poboljšanja kako razvojnim inženjerima tako i krajnjim korisnicima“, dodala je.

Model BT-300 radi na četverojezgrenom Intelovom procesoru Atom i na operacijskom sustavu Android OS 5.1, što znači da uz veću snagu može iscrtavati 3D sadržaj, a uz to je autonoman do šest sati. Uređaj „vidi“ i kontekstualizira korisnikovo okružje kroz prednju pet-megapikselnu HD kameru, te uz pomoć senzora, i tako iscrtava sadržaj. Naočale imaju ugrađeni LED indikator koji daje do znanja da je kamera u funkciji snimanja.

„Moverio je različit od ostalih pametnih naočala, na tržištu na kojem je forma često važnija od funkcionalnosti, na štetu uporabljivosti proizvoda“, kazao je Atsunari Tsuda, voditelj programa Moverio. „ Svaka odluka koju donosimo u procesu konstruiranja naočala temelji se na scenarijima njihova korištenja. Naša tehnologija Si-OLED otvara nove mogućnosti uporabe prozirnih binokularnih pametnih naočala. Uz tehnologiju OLED možemo iskoristiti prednosti smanjene potrošnje energije i manje mase te poboljšanog odziva, HD razlučivosti, svjetline i kontrasta. Silicij je zamijenio staklo u funkciji baznog sloja te smo tako postigli precizniji prikaz točaka“, zaključio je Tsuda.

Epson Moverio BT-300 biti će dostupan na tržištu od listopada 2016., po maloprodajnoj cijeni od oko 800 eura.

Bilješka za urednke:

Asortiman Moverio ušao je u uži izbor u trima kategorijama nagrade Global Mobile Awards 2016. Nagrade će biti dodijeljene tijekom sajma Mobile World Congress u Barceloni koji se održava od 23. veljače. Kategorije u kojima je Epson u užem izboru su:

  • Best Wearable Mobile Technology (nosiva mobilna tehnologija)
  • Best Use of Mobile for Retail, Brands & Commerce (uporaba u maloprodaji)
  • Best Use of Mobile for Accessibility & Inclusion (pristupačnost i uključivost)

Ilustrativne fotografije u visokoj razlučivosti:

 


O tvrtki Epson

Epson je globalni predvodnik u tehnologiji te predano radi kako bi unaprijedio inovacije i premašio očekivanja klijenata u ispisu, vizualnim komunikacijama, kvaliteti života i proizvodnji. Epsonov asortiman proizvoda proteže se od tintnih pisača, sustava za ispis, 3LCD projektora do industrijskih robota, pametnih naočala i senzora, a temelji se na originalnim kompaktnim, štedljivim i iznimno preciznim tehnologijama.

Pod vodstvom tvrtke Seiko Epson Corporation sa sjedištem u Japanu, Epson grupacija zapošljava gotovo 70.000 djelatnika u 94 tvrtke diljem svijeta i ponosi se doprinosima zajednicama u kojima djeluje i stalnim naporima k smanjenju utjecaja na okoliš.

www.global.epson.com

O tvrtki Epson Europe

Epson Europe B.V., sa sjedištem u Amsterdamu, je regionalno sjedište grupacije za Europu, Bliski istok, Rusiju i Afriku. Zahvaljujući radnoj snazi od 1700 zaposlenika, prodaja tvrtke Epson Europe za fiskalnu godinu 2014. iznosila je 1551 milijuna eura. www.epson.hr

Ekološka vizija 2050.  

http://eco.epson.com/

KONTAKT:

Robert Gelo - RGC
Savjetnik za komunikacijski menadžment i promociju, Epson Italia S.p.A.
T +385 1 3391218
M +385 98 475047
E epson@email.ht.hr
www.epson.hr