Epson predstavlja novu generaciju tehnologije pametnih naočala Moverio

Desetljeće razvoja za Epsonove pametne naočale Moverio

Epson predstavlja novu generaciju tehnologije pametnih naočala Moverio

Epson predstavlja novu generaciju tehnologije pametnih naočala Moverio

Desetljeće razvoja za Epsonove pametne naočale Moverio

Globalna tehnološka tvrtka Epson najavila je novu generaciju tehnologije pametnih naočala Moverio za proširenu stvarnost (AR).  Deset godina nakon prvih pametnih naočala Moverio, Epson sada lansira četvrtu generaciju binokularnih prozirnih Si-OLED pametnih naočala s proširenom stvarnošću.

Novi asortiman naočala Moverio, koji uključuje pametne naočale BT-40 i BT-40S, korisnicima nudi niz poboljšanja, uključujući šire vidno polje (FOV), značajno poboljšanu HD rezoluciju, visoki kontrast, poboljšanu spojivost i udobniji, prilagodljiviji i praktičniji dizajn.

Glavne značajke Epsonovih najnovijih pametnih naočala uključuju:

  • Povećanu rezoluciju zaslona – Puna HD rezolucija 1080p (1920 x 1080).

  • Široko vidno polje (FOV) od 34 stupnja – jednako prikazu zaslona od 120 inča s udaljenosti od 5 metara.

  • Omjer kontrasta od 500.000 : 1 što znači da neiskorišteni prostor na zaslonu izgleda uistinu proziran.

  • Novi dizajn slušalica s naprednom raspodjelom težine i dodatnim nosnim jastučićima za veću udobnost korisnika.

  • Poboljšan estetski dizajn s faktorom oblika naočala i tamnim nijansama uz nadoplatu.

  • Spojivost putem USB-a tipa C za povezivanje s vanjskim uređajima.

  • Binokularni, prozirni Si-OLED zaslon.

Ana Bajagić, voditeljica marketinga tvrtke Epson za regiju Balkan, komentirala je: „Ovo je ponosan i uzbudljiv trenutak za Epson jer na tržište dovodimo četvrtu generaciju pametnih naočala za proširenu stvarnost Moverio. Već smo deset godina u AR prostoru i kontinuirano poboljšavamo našu ponudu kao odgovor na povratnu informaciju kupaca i razvojnih inženjera. U posljednje dvije godine ova je tehnologija uistinu napredovala jer smo svjedočili značajnom porastu stvarnih i praktičnih slučajeva uporabe Moveria.

„Pandemija je ubrzala mnoge primjene, poboljšavajući daljinsku komunikaciju kako bi se postigla bolja operativna učinkovitost, smanjeni troškovi i niži ugljični otisak. Najnoviji proizvodi – BT-40S i BT-40 – omogućuju postizanje još većeg tržišta jer korisnici upotrebljavaju poboljšane značajke kao što su veće vidno polje, spojivost, rezolucija i kontrast.”

Četvrta generacija Epsonove tehnologije pametnih naočala lansira se na tržište uz BT-40 i BT-40S, od kojih su svake prilagođene različitim tržištima kako je opisano u nastavku.

Moverio BT-40 – dostupan od prosinca 2020.

Moverio BT-40 dolazi opremljen s USB tip-C spojivošću što znači da se može povezati s nizom kompatibilnih uređaja poput pametnih telefona, tableta i prijenosnih računala. Može se koristiti kao sekundarni ili prošireni zaslon, sličan vanjskom monitoru ili projektoru za osobnu uporabu. Zaslon visoke rezolucije nudi oštrije živopisnije boje i može prikazivati sadržaj s povezanih uređaja.

Moverio BT-40 ima prednost velikog zaslona visoke rezolucije koji može vidjeti samo korisnik, a idealan je za korisnike koji ne rade u uredu i koji rade u javnim prostorima, gdje su privatnost i udobnost važni. Lansiranje je također na vrijeme, jer Moverio BT-40 može osigurati virtualnu radnu stanicu, savršenu za poslovne ljude koji se prilagođavaju modernim radnim stilovima i rade od kuće.  Dodatna prednost je u tome što naočale pružaju prožimajuće iskustvo za osobnu zabavu. Korisnici mogu uživati u sadržaju uz udobnost zahvaljujući novim značajkama za nošenje koje osiguravaju da naočale pristaju širokom rasponu veličina glave i udobno pristaju iznad dioptrijskih naočala. Isporučeni nosni jastučići dizajnirani su da korisniku pruže optimalnu prilagodbu i mogu se savijati kako bi odgovarali svakoj osobi.

Te će naočale biti atraktivne rukovoditeljima najviše razine koji trebaju optimizirati svoje vrijeme radeći i gledajući povjerljive materijale dok se nalaze u javnim prostorima.

 

Moverio BT-40S – dostupan od veljače 2021.

Novi Moverio BT-40S uključuje opciju pametnog kontrolera koji pokreće Android za prilagođenu integraciju softvera. Pametni kontroler Moverio kompatibilan je s uslugom Google Play i posebno je izrađen za niz komercijalnih primjena. Sadrži integrirani zaslon osjetljiv na dodir, prilagođena korisnička sučelja, proširivu memoriju do 2 TB i IPx2 ocjene za trajnost. Kontroler uključuje ugrađeni Wi-Fi, Bluetooth, GPS, kompas, akcelerometar, žiroskop, kameru, svjetiljku, mikrofon i audio utikač. Uključuje i bateriju visokih performansi koja se može puniti s do 5 sati reprodukcije videozapisa.

Moverio BT-40S posebno pomaže ISV-ovima u razvoju i nadogradnji novih i postojećih aplikacija u raznim primjenama kao što su iskustva posjetitelja, titlovanje i stomatologija. Posebice, nove pametne naočale će pomoći:

  • Muzejima, tematskim parkovima, tradicionalnim lokacijama i drugim atrakcijama za posjetitelje jer prozirne pametne naočale omogućuju poboljšana iskustva u koje nije potrebno unositi AR ili otkrivanje primjenom ugrađene kamere.

  • Kazalištima i kinima koja žele proširiti doseg svoje publike i dostupnost boljim rješenjima za titlove pomoću većeg vizualnog zaslona i poboljšane udobnosti korisnika.

  • Stomatološkim praksama i kirurškim zahvatima koji će imati koristi od poboljšanih rješenja za dentalno skeniranje i rješenja za zabavu pacijenata.