Epson predstavlja prvi 4K 3LCD laserski instalacijski projektor i novi kompaktni WUXGA modela snage 20.000 lm

Novi lasersko rješenje nudi instalaciju „montiraj i zaboravi“ te je kompatibilno s aktualnim Epsonovim 4K objektivima što omogućava jednostavnu integraciju u postojeća rješenja

Epson predstavlja prvi 4K 3LCD laserski instalacijski projektor i novi kompaktni WUXGA modela snage 20.000 lm

Epson je predstavio nova dva modela instalacijskih laserskih 3LCD video projektora: EB-L12000Q, prvi projektor snage 12 tisuća lumena s ugrađenom 4K razlučivošću te EB-L20000U, prvi Epsonov model u popularnoj kompaktnoj kategoriji instalacijskih WUXGA projektora snage 20 tisuća lumena. Novi su projektori konstruirani kako bi proširili Epsonovu ponudu u sektoru AV iznajmljivanja najviše kategorije, za događaje, festivale, turističke kapacitete, velike dvorane, poslovne sajmove i shopping centre, te za primjenu u korporacijama i obrazovnim ustanovama.

Modeli EB-L12000Q i EB-L2000U dolaze s istim kućištem što olakšava integraciju u postojeću infrastrukturu. Kompatibilni su s 4K objektivima serije projektora EB-L1000 što otklanja potrebu za nabavkom novih objektiva. Oba modela dolaze i s HDR podrškom

Instalaciju olakšava ne samo novo kompaktno kućište već i konstrukcija koja omogućava montažu i projiciranje iz bilo kojeg ugla, uključujući i portretni način. Ugrađena kamera omogućava dijagnostiku  postavljanje projektora na daljinu te podržava i novi Epsonov softver Professional Projector Tool za postavljanje instalacije s više projektora. Omogućava i uporabu naprednih tehnika poput stapanja rubova i mapirane projekcije. Uz to, izmjenjivo sučelje pruža veću fleksibilnost instalacije te jamči usklađenost s nadolazećim sučeljima i standardima koji još nisu u uporabi.

Uz hermetički izolirano kućište i otporno ne-organsko fosforno kolo novi modeli nude izuzetno rješenje „montiraj i zaboravi“, uz jamstvo od 20.000 h ili pet godina, bez potrebe za promjenom lampe što znači da ih je moguće montirati i na najnepristupačnije pozicije.

Daniel Rose, voditelj proizvoda u tvrtki Epson Europe, kazao je: „Ovaj velik iskorak u 4K područje posebno je značajan za Epson i željeli smo ga izvesti apsolutno ispravno. Mislim da nam je to uspjelo s modelom EB-L12000Q koji ne nudi samo veliku razlučivost već i niz značajki prilagođenih sektoru instaliranja i iznajmljivanja, primjerice kompatibilnost sa starijim objektivima te promjenjivom sučelju. I model EB-L20000U je važan kao naš prvi iskorak u u kategoriju kompaktnih WUXGA projektora snage 20 tisuća lumena koji uz to dijeli sve značajke sa svojim 4K pandanom što ih čini jednostavnima za integraciju u postojeća okružja.“.

Modeli EB-L20000U i the EB-L12000Q biti će dostupni na tržištu tijekom slijedeće zime.

Ključne značajkeEB-L20000UEB-L12000Q
Snaga svjetla
Ugrađena razlučivost
Ugrađeni omjer kontrasta
Kompatibilno s Epson Projector Professional Tool software
Ugrađena kamera visoke razlučivosti za dijagnostiku i postavljanje
Novi objektiv kratkog dometa
Assisted geometry connection
Izmjenjivo sučelje za jednostavniju instalaciju
Podrška HDR
Prilagodljive opcije povezivanja uklj. HDBaseT, HDMI, DVI i komponentni ulaz
Jednostavna 360º instalacija i projekcija iz svakog kuta
Kompatibilno s 12G-SDI Input -
Kompatibilno s 12G BarcoLink
Načini reprodukcije boja BT.709 i Natural
Hermetički zatvorena optička jedinica za zaštitu od prašine i dima
1. Od listopada 2017.