Epson predstavlja vrhunske profesionalne produkcijske pisače na sajmu Drupa 2016

Najnovija rješenja iz Epsona odlikuju se vrhunskom kvalitetom, produktivnošću i povratom ulaganja (ROI). Pogodna su za široku primjenu aplikacija s dodanom vrijednošću i kreativnošću te pokazuju opredijeljenost tvrtke Epson za stalan napredak i razvoj tehnologije

Epson predstavlja vrhunske profesionalne produkcijske pisače na sajmu Drupa 2016

Duesseldorf, 31. svibnja 2016. – Tvrtka Epson na sajmu Drupa 2016 predstavlja asortiman vrhunskih profesionalnih produkcijskih pisača, od 31. svibnja do 10. lipnja 2016. (hala 5, štand A01). Sajam je specijaliziran za proizvodnju etiketa, transparenata i display aplikacija, fotografija, odjeće, dekora i ukrašavanja proizvoda. Epson štand na sajmu Drupa podijeljen je u pet područja: Prepress, Sign & Display, Label, Copy Shop i Technology. Posjetitelji se  mogu usredotočiti na specijalističke demonstracije i aplikacije te se uvjeriti u znatne poslovne benefite u svakome od tih segmenata.

Epson je ubrzao svoj razvojni program i više je nego udvostručio učestalost predstavljanja novih proizvoda za profesionalni ispis u odnosu na prošli sajam Drupa koji je održan 2012. godine. Tvrtka je posvećena neprestanom poboljšanju kako bi jamčila ostvarenje novih razina kvalitete, izvedbe, jednostavnosti uporabe i povrata ulaganja svojih inkjet pisača, sustava za ispis i tinti. Samo u šest mjeseci na prijelazu iz 2015. u 2016. Epson je predstavio trinaest novih pisača koji će po prvi puta biti predstavljeni zajedno upravo na sajmu Drupa.

Epson konstruira i proizvodi kompaktne, precizne i energetski učinkovite inkjet pisače koji svi koriste Epsonove glave Micropiezo i tinte. Svaka komponenta Epsonovog pisača – hardver, glava, tinte i firmware – optimizirana je za najbolju moguću izvedbu.. 

Tvrtka je ponajviše usredotočena na smanjenje utjecaja njene tehnologije na okoliš. Konstrukcija i preciznost inkjet pisača i sustava za ispis smanjuju potrošnju energije i tinte te količinu otpada. Primjerice novi pisači SureColor SC-S koji su predstavljeni na sajmu Drupa koriste do četiri puta manje energije u odnosu na tehnologiju latex, oko 15 posto manje tinte u odnosu na prethodnu generaciju pisača SureColor te do 50 posto manje tinte u odnosu na tehnologiju latex (ovisno o podlozi i režimu kvalitete ispisa).

Treća generacija glave pisača PrecisionCore TFP u konfiguracijama single head i linehead važna je Epsonu za daljnji razvoj pisača i sustava za ispis jer omogućava bolju kvalitetu, veću brzinu i općenito bolji rad. Kako bi podržao očekivane potrebe korisnika Epson je uložio 160 milijuna eura u novu tvornicu u Japanu kako bi utrostručio proizvodne kapacitete novih proizvoda za profesionalni ispis koji su sada u fazi razvoja.

Kako bi mogao pratiti nove potrebe industrije ispisa i maksimizirati potencijal različitih ispisnih aplikacija Epson je spojio djelatnosti proizvodnje rješenja za široke formate, etikete i tekstil u novi globalni odjel profesionalnih ispisnih rješenja (Professional Printing Solutions) na čijem je čelu izvršni direktor Sunao Murata. Na sajmu drupa 2016 novi će odjel biti po prvi puta predstavljen u svjetlu transformacije rješenja profesionalnog ispisa s nizom „pametnih“ rješenja – cjenovno povoljnih, jednostavnih za korištenje – za produkciju širokog spektra proizvoda s dodanom vrijednošću.

Zone Pre-press, Signage & Display, Label, Copy Shop i Technology ilustriraju širinu i raznovrsnost novih Epsonovih inkjet pisača i sistava za ispis
Hala 5, štand A01

Epsonove drupa zone

  • Signage & Display zone: U ovoj zoni Epson predstavlja najnovije pisače širokog formata SureColour SC-S za transparente, te sublimacijske pisače SC-F za produkciju transparenata, display aplikacija i dekora, na različitim podlogama. Nova generacija pisača u seriji SureColor SC-S predstavljena je u siječnju, zajedno s novoformuliranim tintama UltraChrome GS3 i permanentnom glavom PrecisionCore. Nova je serija u potpunosti rekonstruirana i sastoji se od tri pisača koji koriste od četiri do jedanaest boja (uključujući crvenu, narančastu, bijelu i metalik srebrnu), uz produktivnost do 95,3 m2/h. Posjetitelji mogu pogledati novu nadzornu ploču (Epson Control Dashboard) koja omogućava pristup internetom do više od 200 različitih profila medija za jednostavno automatsko postavljanje. Smanjene su cijene tinti za nove pisače što u kombinaciji s manjom potrošnjom tinte donosi nizak trošak vlasništva i brz povrat ulaganja. Novi su pisači vodeći na tržištu u smislu najboljeg spoja kvalitete, brzine i cijene.

Epson je vodeći proizvođač sublimacijskih pisača u svijetu pa će na sajmu Drupa također predstaviti nove modele u seriji SureColor SC-F koji koriste tinte UltraChrome DS ink za produkciju transparenata, odjeće i promotivnih proizvoda.

  • Label zone: Epson na sajmu Drupa objedinjuje vrhunske industrijske sustave za ispis etiketa s malim pisačima za ured, maloprodaju te mobilnim pisačima za naljepnice. Tako može predstaviti najširi izbor rješenja za ispis naljepnica istog proizvođača. Među najzanimljivijim eksponatima su digitalni sustavi za ispis naljepnica SurePress, uključujući SurePress L-6034VW s jednim prijelazom, glavom PrecisionCore i LED-tretiranim tintama  UV uz digitalno in-line lakiranje te neprozirnom bijelom tintom. Sustav je idealan za manje i srednje velike serije etiketa visoke kvalitete, otpornih na grebanje i vremenske uvjete. Asortiman sustava SurePress uključuje model L-4033AW koji radi sa sedam boja, idealan za manje serije u ekskluzivnoj kvaliteti, na različitim podlogama uključujući strukturirani papir film i metalik foliju. U zoni je također predstavljen stolni pisač za etikete ColorWorks C7500 za aplikacije na zahtjev te novi, nagrađivani prijenosni pisač LabelWorks LW-Z900 za uporabu u industriji i građevini.
  • Copy Shop zone: U ovoj zoni Epson predstavlja rješenja za maloprodaju, urede i foto kopirnice, koja omogućuju proširenje ponude kvalitetnog ispisa za otvaranje novih izvora prihoda. Epson je razvio čitav niz novih pisača za nove potrebe korisnika za raznovrsnim personaliziranim proizvodima, od ispisa na platno i tapete do šalica i pametnih telefona. Posjetitelji ovdje mogu vidjeti asortiman stolnih produkcijskih pisača, od modela SureColor SC-F2000 za izravan ispis na odjeću (direct-to-garment) do modela SureLab D700 za najširi izbor aplikacija.

Poseban naglasak u ovoj je zoni stavljen na nove super brze pisače širokog formata, foto kvalitete, s bojama na bazi vode SureColor SC-P s najnovijim glavama PrecisionCore MicroTFP. Model koji radi s deset boja, 64-inčni SC-P20000, predstavljen je u ožujku, a 44- inčni model SureColor SC-P10000 biti će predstavljen upravo na sajmu Drupa, čemu smo posvetili posebnu objavu za medije. Ovi novi precizni pisači spajaju najveće brzine sa superiornom kvalitetom, za produkciju fotografija velikog formata, reprodukcija umjetničkih djela, postera i display aplikacija u najvišoj razini kvalitete.

Na sajmu Drupa Epson predstavlja i nove značajke višenamjenskih 36-inčnog i 44-inčnog pisača s bojama na bazi boje SureColor SC-T s ugrađenim skenerima, koji postižu novu razinu funkcionalnosti i produktivnosti za digitalizaciju i ispis primjeraka. Nove značajke uključuju najbrži ispis i skeniranje u klasi (34 cm/s crno-bijelo i 15 cm/s u boji), novi brzi režim rada „production“ za slike na sjajnom foto papiru, rolu širine 150 mm, spremnike s tintom visokog kapaciteta od 700 ml te raznovrsne mogućnosti skeniranja materijala duljine do 30,4 metara. .

  • Prepress zone: Vrhunske mogućnosti ovjere tiska (proofing) predstavljene su uz pomoć najnovijih pisača SureColor SC-P7000 (24 palca)i  SC-P9000 (44 palca) koji koriste jedanaest boja u tintama UltraChrome HDX, uključujući i novu ljubičastu boju. Ovi pisači koriste glavu PrecisionCore i tako jamče rezultate najveće kvalitete. Postižu 99- postotnu pokrivenost standarda boja Pantone®[i] za preciznu „spot“ reprodukciju boja, s velikim spremnicima s tintom (350 ml i 700 ml) za ispis velikih serija.
  • Technology zone: Tvrtka Epson investira više od milijun USD dnevno u istraživanje i razvoj kako bi pokrenula inovaciju, te će tako predstaviti i pokazati neke od najnovijih tehnologija. Detaljno objašnjavamo posebnosti naše tehnologije ispisa. Posjetitelji mogu vidjeti video isječak  s prikazom rješenja PaperLab – prvog u svijetu instant sustava za reciklažu papira u uredima. Ovaj sustav suhim postupkom reciklira otpadni papir i proizvodi nove listove formata A4 i A3, posjetnice te papir u boji i s mirisom. Rješenje PaperLab označava otvaranje novog Epsonovog odjela za pametno recikliranje koji će istraživati načine primjene ovih tehnologije u budućnosti, u velikom obimu.

Napomene za urednika

O tvrtki Epson

Tvrtka Epson vodeća je svjetska tvrtka u području tehnologije, posvećena povezivanju ljudi, stvari i informacija putem svojih originalnih, učinkovitih, kompaktnih i preciznih tehnologija. Nudeći širok asortiman proizvoda, od tintnih pisača i digitalnih sustava za ispis do 3LCD projektora, pametnih naočala, sustava senzora i industrijskih robota, tvrtka je usmjerena na poticanje inovacija i premašivanje očekivanja klijenata u području tintnog ispisivanja, vizualnih komunikacija, opreme i robotike.

Pod vodstvom tvrtke Seiko Epson Corporation sa sjedištem u Japanu, grupacija Epson zapošljava gotovo 72.000 djelatnika u 93 tvrtke diljem svijeta i ponosi se svojim doprinosima zajednicama u kojima djeluje i ulaganjem stalnih napora u smanjenje negativnog utjecaja na okoliš.

http://global.epson.com/

O tvrtki Epson Europe

Epson Europe B.V., sa sjedištem u Amsterdamu, regionalno je sjedište grupacije za Europu, Bliski istok, Rusiju i Afriku. Zahvaljujući radnoj snazi od 1700 zaposlenika, rezultati prodaje tvrtke Epson Europe za fiskalnu godinu 2014. iznosili su 1551 milijuna eura. www.epson.hr

Ekološka vizija 2050.   

http://eco.epson.com/

KONTAKT:
Robert Gelo - RGC

Savjetnik za komunikacijski menadžment i promociju, Epson Italia S.p.A.
T +385 1 3391218
M +385 98 475047
E epson@email.ht.hr   
www.epson.hr

 

[i]PANTONE® je u vlasništvu tvrtke Pantone LLC. Pokrivenost od 99 posto PANTONE FORMULA GUIDE prikazana je uz Epson Proofing Paper White Semimatte na koji je ispisivano putem Epsonovog pogonskog programa u razlučivosti 2880 x 1440 dpi. PANTONE pokrivenost može varirati ukoliko se ispisuje s RIP-om neovisnog dobavljača.