Epson preuzima tvrtku Robustelli, talijanskog proizvođača pisača za tekstil

Novi odnos pridonijet će povećanju game proizvoda i ekspertize u proizvodnji

Epson preuzima tvrtku Robustelli, talijanskog proizvođača pisača za tekstil

Tokio (Japan), Como (Italija), 28. lipnja 2016. – Pripadnica skupine Epson ("Epson", TSE:6724), tvrtka Epson Italia S.p.A. postigla je dogovor s obitelji Robustelli o kupovini sto postotnog udjela u tvrtki Fratelli Robustelli S.r.l. ("Robustelli"), vodećoj u industriji ispisa na tekstil. Cilj je ovog dogovora iskorištenje sinergije te daljnje povećanje dodatne vrijednosti za korisnike povećanjem opsega već dokazane suradnje dviju tvrtki u sektoru digitalnog ispisa na tekstil.

Ulaskom u skupinu Epson tvrtka Robustelli moći će iskoristiti proizvodne potencijale za ponudu digitalnih pisača za tekstil većem broju korisnika širom svijeta. Epson će pak uz pomoć Robustellijeve ekspertize ubrzati razvoj digitalnih pisača za tekstil, proširiti gamu proizvoda i tako izaći ususret potrebama korisnika. Dvije tvrtke će udružiti aktivnosti istraživanja i razvoja (R&D) kako bi mogle ostvariti zadane ciljeve.

Očekuje se da će svjetsko tržište digitalnog ispisa na tekstil ostvarivati prosječni godišnji porast od oko 25 posto1. Kako bi mogao pratiti očekivanu povećanu potražnju Epson će pored korištenja proizvodnih kapaciteta angažirati svoju svjetsku mrežu prodaje i servisiranja kako bi omogućio dostavu pisača Monna Lisa2 u više zemalja u svim dijelovima svijeta.

Operativni direktor Epsonova odjela za operacije u profesionalnom ispisu Sunao Murata preuzeti će dužnost predsjednika tvrtke Robustelli. „Riječ je o značajnom događaju za skupinu Epson“, komentirao je Murata. „Kako raste tržište visoko kvalitetnog ispisa na tekstil tako će formalizacija Epsonovog odnosa s tvrtkom Robustelli omogućiti ispunjenje potreba rastućeg broja naših korisnika koji žele iskoristiti prednosti naprednih digitalnih rješenja kako bi proširili vlastito poslovanje. Tijesno ćemo surađivati s kolegama u Robustelliju kako bismo podigli Monna Lisu na novu razinu i ostali vodeća tvrtka u segmentu“, dodao je. 

„Sretni smo i ponosni zbog ulaska u skupinu Epson“, kazao je tim povodom Valerio Robustelli. „U suradnji s Epsonom konstruirali smo industrijski digitalni pisač Monna Lisa koji danas postavlja standard za visoko kvalitetan ispis na tekstil. Ovaj dogovor je prirodan nastavak u procesu inovacije za potrebe korisnika u Italiji i cijelom svijetu“.

Tvrtka Robustelli bazirana je u Comu u Italiji, europskom središtu ispisa na tekstil i specijalizirana je za razvoj, proizvodnju i prodaju digitalnih inkjet pisača za tekstil poput serije Monna Lisa, čiji je razvoj započeo 2003. Ta je serija stekla reputaciju zbog mogućnosti produkcije besprijekornih gradacija i reprodukcije boja zbog čega je cijene njeni korisnici.

  1. Prosječna godišnja stopa porasta do 2019. (izvor: WTiN Intelligence)
  2. Monna Lisa je tržna marka tvrtke Robustelli.

 

O tvrtki Robustelli

Službeno imeFratelli Robustelli S.r.l.
SjedišteVia Firenze 3, Villa Guardia (CO), Italy
PredsjednikGiuseppe Robustelli
Osnovana1972.
Prihod12.060.000 eura*
Kapital90.000 eura*
Zaposlenih25*
PoslovanjeRazvoj, proizvodnja i prodaja inkjet pisača za tekstil Monna Lisa Istraživanje i razvoj tehnologije digitalnog ispisa na tekstil

* 31. prosinca 2015.

Info: http://www.monnalisatdp.com/en/

Fotografije u visokoj razlučivosti: OneDrive

-Kraj-

Napomene za urednika

O tvrtki Epson

Tvrtka Epson vodeća je svjetska tvrtka u području tehnologije, posvećena povezivanju ljudi, stvari i informacija putem svojih originalnih, učinkovitih, kompaktnih i preciznih tehnologija. Nudeći širok asortiman proizvoda, od tintnih pisača i digitalnih sustava za ispis do 3LCD projektora, pametnih naočala, sustava senzora i industrijskih robota, tvrtka je usmjerena na poticanje inovacija i premašivanje očekivanja klijenata u području tintnog ispisivanja, vizualnih komunikacija, opreme i robotike.

Pod vodstvom tvrtke Seiko Epson Corporation sa sjedištem u Japanu, grupacija Epson zapošljava gotovo 72.000 djelatnika u 93 tvrtke diljem svijeta i ponosi se svojim doprinosima zajednicama u kojima djeluje i ulaganjem stalnih napora u smanjenje negativnog utjecaja na okoliš.

http://global.epson.com/

O tvrtki Epson Europe

Epson Europe B.V., sa sjedištem u Amsterdamu, regionalno je sjedište grupacije za Europu, Bliski istok, Rusiju i Afriku. Zahvaljujući radnoj snazi od 1700 zaposlenika, rezultati prodaje tvrtke Epson Europe za fiskalnu godinu 2014. iznosili su 1551 milijuna eura. www.epson.hr

Ekološka vizija 2050.  

http://eco.epson.com/

KONTAKT:

Robert Gelo - RGC
Savjetnik za komunikacijski menadžment i promociju, Epson Italia S.p.A.
T +385 1 3391218
M +385 98 475047
E epson@email.ht.hr   
www.epson.hr