Epson prodao 20 milijuna ITS pisača

Ink Tank pisači visokog kapaciteta čine oko deset posto ukupnog tržišta (inkjet i laserskih) pisača u zemljama u razvoju

Epson prodao 20 milijuna ITS pisača

Zagreb, 11. travnja 2017. – Korporacija Seiko Epson (TSE: 6724, "Epson") objavila je kako je kumulativna globalna prodaja Epsonovih pisača visokog kapaciteta dostigla 20 milijuna jedinica.

Tvrtka Epson prve je pisače visokog kapaciteta Ink Tank isporučila u listopadu 2010. godine u Indoneziji. Od tog trenutka ova je obitelj pisača pristigla na tržišta u 150 zemalja i regija. Prodaja ovih pisača postupno je rasla na svim tržištima. U lipnju 2016. kumulativna prodaja dostigla je količinu od 15 milijuna, a najveći porast zabilježen je na tržištima u razvoju. Prema Epsonovim podacima, Ink Tank pisači visokog kapaciteta čine oko deset posto ukupnog tržišta (inkjet i laserskih) pisača u zemljama u razvoju, gdje je u fiskalnoj 2015. godini (koja je završila 31. ožujka 2016.) isporučeno oko 45 milijuna jedinica.

U Epsonu vjeruju kako je ovakvu popularnost omogućio čitav niz vrlina koje obilježavaju Ink Tank pisače, poput uklanjanja potrebe za tintnim patronama, niže cijene ispisa te smanjenjem količine otpadnog potrošnog materijala.

Epson nudi Ink Tank pisače visokog kapaciteta različitim profilima korisnika, pogotovu uredskim korisnicima te korisnicima koji uzimaju u obzir dodanu vrijednost I smanjene troškove. Nastaviti će s razvojem proizvoda kako bi korisnicima omogućio prednosti ove tehnologiji te proširio svoje poslovanje.

U Epsonu procjenjuju godišnji porast prodaje ovih pisača od 25 posto u fiskalnoj 2016. godini. U istome razdoblju Ink Tank pisači čine 40 posto ukupne Epsonove prodaje inkjet pisača.

„Ink Tank pisači visokog kapaciteta omogućuju korisnicima ispis bez brige o troškovima ili straha od nestašice tinte“, kazao je Koichi Kubota, direktor za ispisna rješenja u Epsonu. „Naša jedinstvena tehnologija Micro Piezo omogućava stabilan ispis u visokoj kvaliteti. Korisnici cijene i ekološku prihvatljivost jer sada više nisu potrebne patrone s tintom i općenito je manje otpada. Sve to je pomoglo Epsonu u globalnoj prodaji 20 milijuna Ink Tank pisača“.

Fotografije u visokoj razlučivosti:

 


O tvrtki Epson

Tvrtka Epson vodeća je u svijetu u području tehnologije posvećena povezivanju ljudi, stvari i informacija putem svojih originalnih, učinkovitih, kompaktnih i preciznih tehnologija. Nudeći širok asortiman proizvoda, od tintnih pisača i digitalnih sustava za ispis do 3LCD projektora, pametnih naočala, sustava senzora i industrijskih robota, tvrtka je usmjerena na poticanje inovacija i premašivanje očekivanja klijenata u području tintnog ispisa, vizualnih komunikacija, opreme i robotike.

Pod vodstvom tvrtke Seiko Epson Corporation sa sjedištem u Japanu, grupacija Epson zapošljava više od 67.000 djelatnika u 90 tvrtki diljem svijeta i ponosi se svojim doprinosima zajednicama u kojima djeluje i ulaganjem stalnih napora u smanjenje negativnog utjecaja na okoliš.

www.global.epson.com

O tvrtki Epson Europe

Epson Europe B.V., sa sjedištem u Amsterdamu, regionalno je sjedište grupacije za Europu, Bliski istok, Rusiju i Afriku. Zahvaljujući radnoj snazi od 1700 zaposlenika prodaja tvrtke Epson Europe za fiskalnu godinu 2015. iznosila je 1577 milijuna eura. www.epson.hr

Ekološka vizija 2050. 

http://eco.epson.com/

KONTAKT:

Robert Gelo - RGC

Savjetnik za komunikacijski menadžment i promociju, Epson Italia S.p.A.

T +385 1 3391218

M +385 98 475047

E epson@email.ht.hr   

www.epson.hr