Epson se pridružuje poslovnoj mreži CSR Europe

i još jednom potvrđuje svoju predanost ljudima, planetu i unaprjeđenju poslovnih procesa

Epson se pridružuje poslovnoj mreži CSR Europe

Tvrtka Epson sa zadovoljstvom najavljuje pridruživanje korporativnim članicama mreže CSR Europe, kojim još jednom potvrđuje svoju predanost postizanju ciljeva u skladu s korporativnom društvenom odgovornošću, kako u Europi, tako i diljem svijeta. Vijest o pridruživanju stiže u trenutku kada postizanje korporativne društvene odgovornosti postaje sve važnije za poslovanje organizacija diljem Europe, a Epson i mreža CSR Europe predano rade da se taj fokus zadrži i ubuduće. Štoviše, s obzirom na sve veću važnost trostruke bilance (triple bottom line – poslovanje, društvo i okoliš) i objavu smjernica Europske unije za nefinancijska izvješća u lipnju 2017., sada je pravi trenutak za poticanje razmjene informacija i ostvarivanje napretka po pitanju korporativne društvene odgovornosti.

Tvrtka Epson pitanju održivosti i zaštite okoliša pristupa vrlo ozbiljno – od smanjenja emisije CFC-a u devedesetima, do trenutno postavljenih ciljeva za smanjenje emisije CO2 za 90 % tijekom vijeka trajanja svih proizvoda i usluga do 2050. Kao vodeća tehnološka tvrtka na tržištu, sa svojim učinkovitim, kompaktnim i preciznim tehnološkim rješenjima u području tintne tehnologije, vizualnih komunikacija, nosivih tehnologija i robotike, tvrtka Epson predanim radom nastoji umanjiti štetni utjecaj na okoliš. Štoviše, društvena odgovornost i visoki standardi u upravljanju lancem opskrbe diljem svijeta predstavljaju ključni dio Epsonovog korporativnog etosa. Tvrtka kontinuirano radi na unaprjeđivanju poslovnih i radnih procesa s ciljem ostvarivanja budućih radnih uvjeta u kojima se radnici neće morati baviti ponavljajućim fizičkim radnjama, a korisnici će uživati prednosti inovativnih i visoko učinkovitih tehnologija koje će omogućavati veću produktivnost, preciznost i kreativnost.

„Smatramo da je potrebno uložiti veći trud u postizanje društveno odgovornog poslovanja diljem Europe. Upravo zbog toga zadovoljstvo nam je pridružiti se mreži od 48 poslovnih tvrtki koje okuplja CSR Europe, ujedinjenih oko zajedničkih ciljeva za postizanje društveno odgovornog poslovanja, ostvarivanje najboljih praksi i zadovoljavanje najviših standarda diljem Europe”, izjavio je Epsonov direktor za korporativnu društvenu odgovornost za Europu, Henning Ohlsson. Dodao je kako vjeruje da „zajedno možemo ostvariti uvjete za učinkovitiju budućnost Europe i društvo u kojem ljudi uživaju u sigurnom, produktivnom i zdravom okolišu.”

Izvršni direktor mreže CSR Europe u svojoj je izjavi rekao kako „pridruživanje vodećoj organizaciji u području unaprjeđenja učinkovitosti, kao što je CSR Europe, dokazuje Epsonovu predanost postizanju učinkovitosti poslovanja u Europi i diljem svijeta. Njime se otvaraju nove prilike za daljnji napredak i obostrano učenje. Štoviše, svojim pridruživanjem tvrtka ostvaruje mogućnost sudjelovanja u vodećim strategijama u ključnim segmentima koje je UN definirao kao ciljeve za održivi razvoj, a koje predstavljaju sami temelj poslovnih aktivnosti mreže CSR Europe.”

Bogato nasljeđe i ključne tehnologije tvrtke Epson temeljene su na duhu japanskog principa izrade poznatog kao monozukuri. . „Zahvaljujući tome i našem dubokom uvjerenju da su izvrsna hardverska rješenja pokretač društvenog napretka uspijevamo na tržište lansirati tehnologiju koja je istovremeno inovativna i održiva,” navodi Epsonov direktor za korporativnu društvenu odgovornost za Europu, Henning Ohlsson, te dodaje: „Kada, primjerice, pogledate rezultate ispitivanja tržišta i usporedbe za naše tintne pisače, brojke govore same za sebe. Ako se tvrtke odluče uložiti u tintne ispisne tehnologije, mogu ostvariti i do 99 % manje proizvodnje otpada, potpuni prestanak emisije stakleničkih plinova, 92 % manju emisiju CO 2,i 96 % manju potrošnju energije. 1. Stavimo li te brojke u kontekst, zaključak je nevjerojatan: kada bi se sva poslovanja prebacila na uporabu tintne ispisne tehnologije, uštedjela bi se količina energije dovoljna za napajanje 507.000 kućanstava diljem Europe.” 2.”

O mreži CSR Europe

CSR Europe vodeća je europska poslovna mreža posvećena korporativnoj društvenoj odgovornosti. U svojoj mreži od  48 korporativnih članica i  42 nacionalne organizacije za korporativnu društvenu odgovornost okuplja preko 10.000 tvrtki i djeluje kao platforma za podršku poslovanjima u ostvarivanju održivog rasta i pozitivnih doprinosa društvu. U svojoj misiji ostvarivanja i promocije ciljeva održivog poslovanja, CSR Europe ne djeluje samo unutar europskih granica, već surađuje s organizacijama koje djeluju u području korporativne društvene odgovornosti iz čitavog svijeta. Ciljevi mreže CSR Europe temelje se na inicijativi Enterprise 2020 u kombinaciji s načelom održive poslovne razmjene, spajajući s više dionika koji rade na postizanju ciljeva UN-ove Agende 2030 za održivi razvoj.

[1] Istraživanje je provela tvrtka BLI, 2015.
[2] Brojke po europskim državama: Njemačka (170.000 kućanstava); Ujedinjeno Kraljevstvo (60.000 kućanstava); Francuska (56.000 kućanstava); Italija (95.000 kućanstava); Španjolska (24.000 kućanstava); 15 država zapadne Europe i Grčka (507.000 kućanstava)