Epson se udružuje s National Geographicom kako bi potaknuo tvrtke na smanjivanje topline u borbi protiv klimatskih promjena

Epson je udružio snage s National Geographicom radi promicanja zaštite svjetskog permafrosta – smrznutog tla ispod polarnih dijelova zemlje – u nedavno pokrenutoj kampanji "Smanjite toplinu".

Epson se udružuje s National Geographicom kako bi potaknuo tvrtke na smanjivanje topline u borbi protiv klimatskih promjena

Epson se udružuje s National Geographicom kako bi potaknuo tvrtke na smanjivanje topline u borbi protiv klimatskih promjena

Epson je udružio snage s National Geographicom radi promicanja zaštite svjetskog permafrosta – smrznutog tla ispod polarnih dijelova zemlje – u nedavno pokrenutoj kampanji "Smanjite toplinu".

Kampanja dolazi zajedno s predviđanjima znanstvenika da će se permafrost u potpunosti otopiti do 2100. godine, što će drastično promijeniti ekologiju, podignuti globalnu razinu mora te će u atmosferu ispustiti preko 950 milijardi tona metana. Epson i National Geographic žele zajedno povećati svijest o tome da tvrtke mogu smanjiti svoj utjecaj na globalno zatopljenje.

Kampanju "Smanjite toplinu" predvodi istraživač National Geographica, dr. Katey Walter Anthony, koja nadgleda arktičke opservatorije na Aljasci i u Rusiji kako bi pratila dugotrajni utjecaj klimatskih promjena. Njezino pionirsko istraživanje zaštite permafrosta odlikuje se nizom videozapisa, infografika i internetskih sadržaja u suradnji s Epsonom i National Geographicom i može se naći na heatfree.epson.com.

Dr. Anthony kaže: "Arktik se doslovno topi pred našim očima. Procjenjujemo da bi do 10% predviđenog globalnog zatopljenja u ovom stoljeću moglo doći uslijed otapanja permafrosta, a to utječe na cijelu Zemlju. Naš je izbor zaista važan u poslu i u životu. Kada tvrtke i ljudi budu donosili pametne odluke o tome koju ćemo tehnologiju koristiti, to će također pozitivno utjecati na naš okoliš."  

Ušteda energije bitna je u borbi protiv globalnog zatopljenja, ali brojne tehnologije troše značajnu količinu energije i svake su sekunde aktivne u poslovnom okruženju. Epsonova pionirska paleta pisača s tehnologijom bez topline suzbija ovaj trend jer treba manje energije, manje zamjenskih dijelova i manji je njezin utjecaj na okoliš.

Globalni predsjednik Epsona Yasunori Ogawa komentirao je:"Održivost je srž svega što radimo u Epsonu, a mi smo predani ne samo smanjenju vlastitog utjecaja na okoliš već i pomaganju našim kupcima da učine isto. Nadamo se da ćemo putem naših tehnologija napraviti razliku u svladavanju globalnih ekoloških problema s našim kupcima i poslovnim partnerima.

Kampanja je predstavila pet ključnih koraka koje tvrtke mogu poduzeti u borbi za zaštitu permafrosta, uključujući:

  1. Smanjite toplinu:Od naprava do pisača, uređaji koji se nalaze u uredu mogu emitirati ozbiljnu količinu topline. Kada ih treba zamijeniti, tvrtke trebaju razmotriti dostupne alternative bez topline – svaki uređaj igra svoju ulogu u smanjenju globalnog zatopljenja i pomaže tvrtkama da dosegnu svoj ESG.

 

  1. Iskoristite kružno gospodarstvo:Bilo da se radi o uredskom namještaju, ambalaži ili elektroničkim uređajima, proizvodni predmeti mogu generirati puno topline – kao i njihovo zbrinjavanje na odlagalištu otpada. Kad god je to moguće, tvrtke trebaju razmotriti na koji način nove kupovine i stari otpad mogu doći iz kružnog gospodarstva i biti vraćeni tamo. 

 

  1. Preispitajte vodu i obnovljive izvore:Što se tiče napajanja radnog prostora, tvrtke trebaju razmisliti o tome koliko energije može doći iz čistih obnovljivih izvora energije poput sunca i vjetra jer fosilna goriva igraju značajnu ulogu u zagrijavanju zemljine atmosfere. Isto vrijedi i za grijanje i preradu vode tako da tvrtke trebaju pokušati očuvati izvorišta vode tamo gdje je to moguće, uključujući primjenu tehnologija senzora za vodu.

 

  1. Uskladite održive vrijednosti u cijelom lancu opskrbe:Održivost je sada postala važno pitanje za sve organizacije, a one koje je shvaćaju ozbiljno, transparentne su u onome što čine za spas planeta. Ako je održivost važna za tvrtke, one također trebaju dubinski proučiti poslovanje tvrtki od kojih kupuju i s kojima se udružuju – jer imaju krajnju moć da još više pokreću održive vrijednosti kroz čitav opskrbni lanac.

 

  1. Pogled u budućnost:Dok se utrkujemo s vremenom kako bismo spasili naš planet, tvrtke moraju učiniti više od prijelaza na rad bez papira i uvođenja kanti za recikliranje – potreban im je jasan plan da postanu neutralne u emisijama ugljika, a to obuhvaća sve, od upotrebe obnovljivih izvora energije do očuvanja vode. Uspostavljanje snažnog ESG-a i pružanje jasnog plana njegovog ispunjenja ključno je u borbi protiv klimatskih promjena. Osim toga, tvrtke moraju biti transparentne u vezi s ekološkim praksama jer kupci bolje nego ikada pre prepoznaju lažni "zeleni marketing" – koji ih sve više odbija!

 

Dođite na Epsonovo središte Smanjite toplinu: [Insert Link]

 

ZAVRŠETAK

Više o Epsonu
Epson je globalni tehnološki lider predan zajedničkom stvaranju održivosti i obogaćivanju zajednica iskorištavanjem svojih učinkovitih, kompaktnih i preciznih tehnologija i digitalnih tehnologija za povezivanje ljudi, stvari i informacija. Tvrtka je usmjerena na rješavanje društvenih problema kroz inovacije u ispisu za dom i ured, komercijalnom i industrijskom ispisu, proizvodnji, vizualnom i životnom stilu. Epson će postati negativan u potrošnji ugljika i eliminirati iskorištavanje ograničenih podzemnih resursa poput nafte i metala do 2050. godine.

Pod vodstvom korporacije Seiko Epson sa sjedištem u Japanu, Epson grupa u svijetu generira godišnju prodaju od oko 1 bilijun JPY.
www.global.epson.com/  

 

Informacije o Epson Europe

Epson Europe B.V., sa sjedištem u Amsterdamu, regionalno je sjedište grupacije za Europu, Bliski istok, Rusiju i Afriku. Epson Europe ima 1.830 zaposlenika i ostvario je prodaju od 1,7 milijardi eura u 2018. financijskoj godini.

www.epson.eu

 

Više informacija o Epsonovoj tehnologiji PrecisionCore bez topline

Za Epsonovu tehnologiju bez topline nije potrebna toplina u postupku izbacivanja tinte. Umjesto toga, sila djeluje na Piezo element smanjujući utjecaj na okoliš, istovremeno povećavajući produktivnost bez kompromisa. 

Tehnologija bez topline donosi četiri prednosti:

-              manja potrošnja struje štedi energiju i novac

-              manje zamjenskih dijelova, manji utjecaj na okoliš

-              uštedite vrijeme ispisivanjem pri dosljedno visokoj brzini

-              manje intervencija povećava produktivnost