Epson SureColor SC-P5000 dobio je uglednu nagradu udruženja TIPA za najbolji fotografski pisač.

Priznanje Epsonu za inovativan proizvod visoke kvalitete za izradu slika u fotografskoj industriji

Epson SureColor SC-P5000 dobio je uglednu nagradu udruženja TIPA za najbolji fotografski pisač.

Urednici i novinari fotografskih časopisa diljem svijeta prepoznali su Epsonov pisač na dodjeli ugledne nagrade udruženja TIPA 2017. Model koji je ove godine dobio nagradu bio je EpsonSureColor SC-P5000 *, koji je dobio titulu 'najboljeg fotografskog pisača'.

Udruženje TIPA – Technical Image Press Association – temelji svoje odluke o laureatima na inovaciji, primjeni vrhunske tehnologije, dizajnu i ergonomiji, jednostavnoj upotrebi i odnosu cijene i izvedbe za proizvode u svim kategorijama dodjele koji su izišli na tržite u razdoblju od 12 mjeseci. Ovogodišnje nagrade odabrali su predstavnici 27 časopisa za stručnjake, amatere i poslovne ljude iz Azije, Australije, Europe te Sjeverne i Južne Amerike, sa zastupnikom udruge Camera Journal Press Club u Japanu.

TIPA je jedno od najvećih i najutjecajnijih fotografskih i tiskovnih udruženja na svijetu. Osvojivši nagradu za 2017., Epson je od udruženja TIPA od 1997. godine do sada primio ukupno 38 nagrada za tehnologije i proizvode za izradu slika, uključujući tintne pisače, tinte, skenere i projektore. Svečana dodjela održat će se 16. lipnja 2017. u Tokiju, u Japanu.

Udruženje TIPA obrazlaže razloge dodjele nagrade Epsonovom modelu:

Epson SureColor SC-P5000

„17-inčni SC-P5000 stolni je pisač za probne otiske, fotografije i umjetničke reprodukcije koji nudi komplet tinti u 10 boja, ispisnu glavu TPF PrecisionCore i Epsonovu tehnologiju precizne točke. Pisač koristi spremnike s tintom UltraChrome HDX od 200 ml kojima se postiže obogaćena paleta boja i gušće nijanse crne, uz poboljšanu trajnost ispisa u usporedbi s prethodnim modelima.

„Pisač nudi bolje načine uklanjanja prašine i statičkog elektriciteta, što umanjuje potrebu za održavanjem i produžuje trajnost. Ispisna glava PrecisionCore ima 360 mlaznica po boji za veće brzine ispisa s kapljicama tinte promjenjive veličine već od 3,5 pikolitara, a postavljanje i rad pristupačniji su i jednostavniji uz 2,7-inčni LCD zaslon u boji.”

Pojedinosti o pisaču Epson SureColor SC-P5000 i drugim proizvodima tvrtke Epson potražite na Epsonovim lokalnim web-stranicama.
http://global.epson.com/web_sites.html

*Imajte na umu da se nazivi i dostupnost proizvoda razlikuju prema regiji.