Epson u Umagu predstavlja aplikacije za digitalni industrijski tisak

Inkjet tehnologija omogućuje digitalni tisak na medije poput šalica, tanjura i magneta za hladnjake te na materijale poput kamena, drva, metala i stakla

Epson u Umagu predstavlja aplikacije za digitalni industrijski tisak

Zagreb, Umag, 21. veljače 2017. – Tvrtka Epson u suradnji s partnerima na dvodnevnoj konferenciji „Digitalne aplikacije“ (DA!) 24. i 25. veljače hotelu Sol Garden Istra u Umagu predstavlja najnovija rješenja za komercijalni i industrijski tisak. Među glavnim temama ovog stručnog skupa tiskarske industrije su tisak i izrada suvenira, tisak na tekstil te tisak etiketa.

Tema prvoga dana konferencije je prezentiranje najnovijih tehnologija i rješenja za komercijalni i digitalni tisak. Na predavanjima će biti predstavljena rješenja digitalnog tiska na medije poput šalica, tanjura i magneta za hladnjake te na materijale poput kamena, drva, metala i stakla. Drugoga dana konferencije govoriti će se o konkretnim aplikacijama tiska te o temama poput potrošačkih navika turista, te tiska na etikete i tiska na tekstil.

Na konferenciji izlažu Epsonovi partneri (abecednim redom):

DIT d.o.o, Zagreb (http://www.dit.hr/)

Tvrtka DIT predstavlja tri Epsonove tehnologije. Prednosti eko solventnog ispisa demonstrira na pisaču velikog formata SureColor SC-S40610, dok izravni tisak na tekstil (pamučne majice) u inkjet tehnologiji demonstrira na modelu SureColor SC-F2000. Osim toga, prikazuje mogućnosti transferne sublimacije na Epsonovim pisačima. 

„Veselimo se što smo po prvi puta na ovome skupu, a nadam se da ćemo nastupati i tijekom narednih godina“, izjavio je tim povodom Marko Dikanić iz tvrtke DIT d.o.o. „Pošto se želimo proširiti na tržišta ispisa na tekstil i sublimacije, odlučili smo ostvariti planove uz pomoć Epsonove F serije pisača. Očekujemo da ćemo na konferenciji ostvariti nove kontakte i potvrditi našu tvrtku kao idealnog partnera za sve korisnike.“

Subligo d.o.o., Zagreb (http://subligo.hr/)

Tvrtka Subligo predstavlja Epsonova vrhunska ispisna rješenja demonstracijom najnovijeg modela pisača SureColor SC-P5000, njegovom većom inačicom SureColor SC- P6000, te microlabom za izradu fotografija, modelom SureLab D700. Kao posebnu novost na našem tržištu izlažu novu seriju poslovnih inkjet pisača RIPS sa modelom WorkForce Pro WF-R8590-D3TWFC. Demonstriraju i već poznate pisače za etikete ColorWorks C7500, ColorWorks C3500, LW-700 i LW-400.

“Kao vodeći Epsonov partner u regiji potencijalnim poslovnim partnerima prezentiramo, u stvarnom radu, dio proizvoda i rješenja iz našeg portfelja koje predstavljaju odlična rješenja za potrebe i probleme koji se pojavljuju u svakodnevnom poslovanju“, kaže Saša Ratajc iz tvtke Subligo d.o.o. „Posebno naglašavamo naše znanje i naše djelatnike sposobne pružiti post-prodajnu uslugu u skladu s najvišim standardima, je smatramo da je 'stroj koji stoji – najskuplji stroj!'“

TIFT d.o.o., Ljubljana (http://www.tift.si/)

Tvrtka TIFT predstavlja pisače za samoljepljive etikete ColorWorks C7500 i ColorWorks C3500. Ovi modeli mogu pouzdano i povoljno zadovoljiti interne potrebe ispisa naljepnica uz iznimnu brzinu i kvalitetu. Izradom jednokratnih, prilagođenih naljepnica na zahtjev, C7500 može i smanjiti troškove vezane uz predispis (minimizirati otpadni materijal i ograničiti višak zaliha).

“Konferencija DA! U Umagu iznimna je prilika za demonstraciju praktičnog rada uz softversko rješenje NiceLabel koje omogućava jednostavan i učinkovit dizajn naljepnica u boji koje se ispisuju na pisačima iz Epsonove serije ColorWorks“, izjavio je Saša Stropnik iz tvrtke TIFT d.o.o. „Očekujemo da će nam sudjelovanje na konferenciji omogućiti proširenje poslovanja u ispisu personaliziranih naljepnica u boji za manje serije proizvoda.“

ZINA d.o.o., Zagreb (http://www.zina.hr/)

Tvrtka ZINA predstavlja rješenja sublimacijskog ispisa te ispisa na odjevne predmete. Demonstrira rad na sublimacijskom pisaču SureColor SC-F6200 (hdK) koji ispisuje u četiri boje na medije do širine širina 111,8 cm, te na DTG (direct to garment) pisaču SureColor SC-F2000 koji ispisuje izravno na pamučne majice u inkjet tehnologiji, uključujući izravan ispis na tamne majice bijelom tintom.

„Na konferenciji DA! u Umagu prikazujemo Epsonova rješenja za sublimaciju te direktni tisak na majice i ostale odjevne predmete“, izjavio je Mladen Široki iz tvrtke ZINA d.o.o. „Cilj nam je upoznati nove korisnike s Epsonovim rješenjima te proširiti suradnju na područja kao što su izrada personaliziranih poklona i suvenira“.

Konferencija DA! održava se u organizaciji Print Magazina. Info: http://www.print-magazin.eu/da-za-umag/

Fotografije u visokoj razlučivosti:

--- kraj---

O tvrtki Epson

Tvrtka Epson vodeća je u svijetu u području tehnologije posvećena povezivanju ljudi, stvari i informacija putem svojih originalnih, učinkovitih, kompaktnih i preciznih tehnologija. Nudeći širok asortiman proizvoda, od tintnih pisača i digitalnih sustava za ispis do 3LCD projektora, pametnih naočala, sustava senzora i industrijskih robota, tvrtka je usmjerena na poticanje inovacija i premašivanje očekivanja klijenata u području tintnog ispisa, vizualnih komunikacija, opreme i robotike.

Pod vodstvom tvrtke Seiko Epson Corporation sa sjedištem u Japanu, grupacija Epson zapošljava više od 67.000 djelatnika u 90 tvrtki diljem svijeta i ponosi se svojim doprinosima zajednicama u kojima djeluje i ulaganjem stalnih napora u smanjenje negativnog utjecaja na okoliš.

www.global.epson.com

O tvrtki Epson Europe

Epson Europe B.V., sa sjedištem u Amsterdamu, regionalno je sjedište grupacije za Europu, Bliski istok, Rusiju i Afriku. Zahvaljujući radnoj snazi od 1700 zaposlenika prodaja tvrtke Epson Europe za fiskalnu godinu 2015. iznosila je 1577 milijuna eura. www.epson.hr

Ekološka vizija 2050. 

http://eco.epson.com/

KONTAKT:

Robert Gelo - RGC

Savjetnik za komunikacijski menadžment i promociju, Epson Italia S.p.A.

T +385 1 3391218

M +385 98 475047

E epson@email.ht.hr   

www.epson.hr