Epson u Zagrebu predstavio nove pisače, skenere i projektore za ured i za domaću uporabu

U sklopu manifestacije „Make the Switch to a new Future with Epson!“ predstavljene su nove generacije pisača EcoTank ITS, WorkForce, te novi video projektori za kućnu i poslovnu uporabu

Epson u Zagrebu predstavio nove pisače, skenere i projektore za ured i za domaću uporabu

Putujuća demonstracija novih generaciju Epsonovih pisača i video projektora posjetila je danas Zagreb. U hotelu Aristos u Buzinu Epson je predstavio nove modele za kućnu i za poslovnu uporabu. Posjetitelji su mogli Iz prve ruke doživjeti nove modele Epsonovih pisača i video projektora u posebno dizajniranom okružju, uz demonstriranje sposobnosti svakog uređaja za ispunjenje potreba korisnika.

EcoTank ITS

Tvrtka Epson predstavila je novu generaciju pisača EcoTank ITS (L4150, L4160, L6160, L6170 i L6190). novi modeli donose značajna poboljšanja u odnosu na prethodnu generaciju: nov dizajn sa spremnicima za tintu s prednje strane kućišta, poboljšanim bočicama s tintom, kompaktnijeg kućišta i jednostavniji za uporabu. Spremnici za tintu premješteni su na prednju stranu kućišta, uz kompaktniji, elegantniji dizajn. Na taj je način jednostavnije provjeriti koliko je tinte ostalo u  sustavu.

WorkForce: tintni ispis umjesto laserskog

Predstavljeni su i modeli iz serija višenamjenskih tintnih pisača za poslovnu uporabu za grupe srednje veličine WorkForce Pro. Tintni ispis tradicionalno je bio namijenjen kućnoj uporabi, no učinkovitost, jednostavnost i ekonomičnost tintnog ispisa tvrtkama pruža niz prednosti pred laserskim ispisom. Mnoge od tih prednosti omogućuju nove glave bazirane na tehnologiji PrecisionCore.

Replaceable Ink Pack System (RIPS)

U WorkForce Pro asortimanu su i višenamjenski pisači RIPS, posebni po tome što umjesto uložaka koriste vrećice s tintom, što omogućava još povoljniju cijenu ispisa dokumenata. Ovi pisači naime mogu bez zamjene tinte ispisati do 84.000 listova. Oni ne smanjuju samo cijenu ispisa već i prekide u radu zbog intervencija te negativan utjecaj na okoliš. Troše čak do 95 posto manje energije i proizvode 99 posto manje otpada.

Rješenja za kolaboraciju i (laserski) prikaz slike

Predstavljeni su i novi video projektori ultra kratkog dometa koji donose nove mogućnosti interaktivne kolaboracije na poslovnim sastancima, uz upravljanje na dodir, kao na tablet računalu ili pametnom telefonu. Ovo rješenje kombinira prednosti prezentacijskih ploča, interaktivnih ploča i konvencionalnih zaslona u objedinjeno rješenje za sobe za sastanke.

Epson, vodeći proizvođač video projektora u svijetu još od 2001. godine, predstavio je i novu generaciju laserskih instalacijskih projektora koji se odlikuju ne samo jačom izlaznom snagom već i duljim radnim vijekom, pošto više ne koriste klasičan izvor svjetla.

U sklopu prezentacije prikazani su i mobilni te multimedijalni projektori, skeneri za digitalizaciju velikih količina dokumenata te pisači velikog formata iz serije SureColor.

Renato Vincenti, voditelj poslovnih proizvoda za regije Istočne Europe, Balkana i Grčke u Epsonu, kazao je: „Sa zadovoljstvom predstavljamo partnerima i javnosti u Hrvatskoj novu generaciju Epsonovih pisača, skenera i video projektora. Epson neprestano ulaže u razvoj proizvoda i u inovaciju što znači da i naši partneri i korisnici u Hrvatskoj mogu osjetiti koristiti tehnološkog napretka koji dolazi s a svakom novom generacijom naših proizvoda.

Uvijek posebno brinemo o tome kako isporučiti  proizvode s dodanom vrijednošću i zbog toga želimo raditi s kvalitetnim partnerima koji su već stakli vrijedna znanja i iskustva na domaćem tržištu te mogu isporučiti dodanu vrijednost krajnjim korisnicima. Prilike su pogotovu otvorene u sektoru tvrtki male i srednje veličine (SMB) kojemu nudimo rješenje tintnog poslovnog ispisa koje donosi veću produktivnost, kvalitetu i brzinu, te smanjuje negativan utjecaj na okoliš“.

Izdvajamo:

EcoTank ITS L6190

Zahvaljujući priloženim zalihama tinte u trajanju do tri godine, ovaj tintni pisač pruža iznimno nizak trošak po stranici. Može ispisivati do 14.000 crno-bijelih stranica i 11.200 stranica u boji. Pisač ima niz značajki, uključujući Wi-Fi, obostrani ispis, prednji pretinac za 250 listova papira, automatski posluživač listova kapaciteta 30 stranica (ADF) i velike brzine ispisa od 15 str./min.

EcoTank ITS L4150

Pisač nudi odlično rješenje za užurbana kućanstva – model je pouzdan i jednostavno ga je koristiti te sadrži napredni sustav nadopune tinte i nove bočice s tintom izrađene za smanjivanje rizika od prolijevanja. Uz Wi-Fi i Wi-Fi Direct vaš pisač može primati dokumente za ispis s pametnih uređaja putem aplikacije Epson iPrint.

EB-L1505U

Prvi WUXGA LCD laserski projektor na svijetu od 12.000 lumena jamči dugotrajan rad u velikim prostorima. Zahvaljujući Epsonovoj 3LCD tehnologiji i jednako snažnom snopu bijele i svjetlosti u boji slike su bogatih i živih boja. S fleksibilnim postavljanjem i minimalno potrebnim održavanjem, ovaj projektor 4K rezolucije nudi rješenja za situacije koje zahtijevaju vrhunsku kvalitetu projekcija uz jednostavnu jednokratnu instalaciju.

WorkForce Pro WF-C869RDTWF

Zahvaljujući jedinicama s tintom iznimno velike iskoristivosti, moguće je ispisati do 84.000 stranica bez zamjene tinte, što je 4,5 puta više ispisanih primjeraka no što omogućuju laserski pisači i kopirni uređaji. Kod ovog modela vrijeme potrebno za održavanje kraće je za 98 posto, budući da je tintu potrebno mijenjati vrlo rijetko.

WorkForce DS-780N

Siguran i inteligentan DS-780N kompaktni mrežni skener koji ubrzava radni tijek tako što omogućuje brzo skeniranje i dijeljenje dokumenata putem mreže. ADF visokog kapaciteta za 100 listova i velika brzina skeniranja od 45 ppm/90 ipm u rezoluciji od 300 dpi omogućuju trenutačno dijeljenje i pohranjivanje skeniranih datoteka. DS-780N pomaže steći kontrolu nad kritičnim informacijama, poboljšati radni tijek i povećati učinkovitost rada i obrade.

SureColor SC-T7200

Pisač velikog formata SureColor SC-T7200 maksimizira produkciju u užurbanim proizvodnim okruženjima za grafiku, CAD i GIS. Vrhunske mogućnosti obrade slika i velika brzina ispisa odgovor su na potrebe tržišta koje cijeni maksimalnu učinkovitost i fleksibilnost. Epsonovu glavu pisača PrecisionCore TFP ne treba zamjenjivati što, zajedno s tintom UltraChrome XD, omogućuje najvišu razinu izvedbe i isplativost te podržava različite medije.

Više informacija dostupno je na: www.epson.hr