Epsonov nagradni natječaj: Roboti idu obrazovnim i znanstvenim institucijama

Stavimo tehnologiju u ruke budućnosti: Epson je pokrenuo natjecanje za osvajanje do 3 robota za područje Europe, Bliskog Istoka, Afrike i Rusije

Epsonov nagradni natječaj: Roboti idu obrazovnim i znanstvenim institucijama

VT6 robot sa šest vertikalnih osi

Industrija 4.0 je realnost i Epson, vodeća svjetska tvrtka na području proizvodnje SCARA robota i pružanja rješenja za automatizaciju od 1980., spremna je biti predvodnik u promjenama. Kako se automatizacija širi, razvijaju se mnoge nove i inovativne primjene za robote. Revolucionizirajući industriju i druge sektore, imaju potencijal radikalno poboljšati kvalitetu naših profesionalnih života.

Natjecanje - osvojite do 3 robota

Epson stavlja našu najnoviju tehnologiju u ruke budućnosti: sveučilištima, fakultetima i znanstvenim institucijama diljem Europe, Bliskog istoka, Afrike i Rusije. Zašto smo odabrali obrazovne i znanstvene institucije? Da bismo podržali rast, razvoj i konkurentnost industrije i automatizacije.

Prijavite se na Internetu ( https://www.epson.eu/robots-contest) od 1.rujna 2018.

  • Pozivamo natjecatelje da podnesu svoje prijave prije 15 .prosinca 2018. za priliku za osvajanje do 3 Epson robota koji bi im omogućili da provedu svoj projekt
  • Natjecatelji će biti ocjenjivani na temelju skupa kriterija koji uključuju inovativnost, obrazovnu primjenu, razvijanje vještina, jedinstvenu uporabu robota i održivost
  • Natjecatelji koji uđu u uži krug bit će pozvani da bi predstavili svoje prijave pred vijećem sudaca

“Vještine i kreativnost su u srcu inovacije. Epson prepoznaje potrebu da bi promovirao i podržao razvoj talenata i vještina. Milenijska generacija koja čini 50 % svjetske populacije suočit će se s radikalno drugačijim radnim okružjem u usporedbi s današnjim. Znamo da mladi ljudi imaju potencijal, pa je naše natjecanje usmjereno tome da tehnologiju budućnosti stavimo u njihove ruke”, kaže Volker Spanier, voditelj robotičkih rješenja, Epson Europe.

Broj industrijskih robota koji se koriste diljem svijeta trebao bi se povećati na 2,6 milijuna jedinica do 2019. Posebno diljem središnje i istočne Europe, uključivanje robota u proizvodnju trebalo bi porasti za 20% godišnje kroz sljedeće dvije godine, a to je drugi najbrži rast na svijetu iza Kine.

Ovaj rast stavlja robotiku na ključnu poziciju za budućnost proizvodnje, zdravstvene skrbi i mnogih drugih sektora . Roboti mogu pomoći u edukaciji, smanjenju otpada i smanjenju potrošnje energije. Epson mladim ljudima u Europi, Bliskom istoku, Africi i Rusiji pruža priliku da zamisle bolji svijet s robotima.

Da biste se prijavili za natjecanje