Epsonov PaperLab dolazi u Europu

Cjelovito rješenje donosi revoluciju „suhog“ recikliranja otpadnog papira u uredu.

Epsonov PaperLab dolazi u Europu

Cjelovito rješenje donosi revoluciju „suhog“ recikliranja otpadnog papira u uredu. PaperLab omogućava produkciju papira u različitim formatima, debljinama i ostalim varijacijama, u rasponu od standardnog uredskog papira do papira za posjetnice, mirisnog i papira u boji

Zagreb, 15. studenog 2016. – Tvrtka Epson, globalni lider u tehnologiji i inovaciji, slijedeće godine predstavit će rješenje PaperLab po prvi puta Europi. PaperLab je prvi kompaktni uredski sustav za proizvodnju (recikliranje) papira1 koji proizvodi nove listove iz sigurno usitnjenog otpadnog papira2 uz minimalnu potrošnju vode3.

Koncept rješenja PaperLab premijerno će biti predstavljen na sajmu CeBIT (Hannover, 20. – 24. ožujka), u sklopu šire demonstracije Epsonove najnovije inovativne, ekološki prihvatljive i precizne tehnologije za urede. Minoru Usui, globalni predsjednik korporacije Epson, na CeBITu će predstaviti rješenje PaperLab te novi asortiman inovativne tehnologije za radno mjesto.

Minoru Usui, predsjednik korporacije Epson, kazao je: “Epson sustavom PaperLab pokazuje predanost razvoju inovativnih i ekološki prihvatljivih rješenja koje će promijeniti način rada u uredima. PaperLab reciklira otpadni papir 'suhim' postupkom i tako stvara uredski eko sustav koji smanjuje emisije ugljikovog dioksida (CO2) i omogućava uštedu u prikupljanju, odstranjivanju te u troškovima logistike. Sustav ujedno jamči sigurno uništavanje povjerljivih dokumenata te štedi vodu koju se inače koristi u velikim količinama u standardnom procesu recikliranja papira”. 

Sustav PaperLab omogućava tvrtkama i organizacijama produkciju papira u različitim formatima, debljinama i ostalim varijacijama, u rasponu od standardnog uredskog papira do papira za posjetnice, mirisnog i papira u boji.

“Epson je u sklopu inicijative održivog razvoja predstavio viziju do 2050. godine (Environmental Vision 2050) kojom smo se obvezali na smanjenje emisija ugljikovog dioksida u čitavom životnom vijeku naših proizvoda za 90 posto do 2050. godine“, dodao je Minori Usui. „U međuvremenu Epson će primijeniti niz ekoloških inicijativa u skladu s programom 'Epson 25 Corporate Vision' kojom je zacrtana naša strateška posvećenost održivom razvoju, i to u četirima područjima: proizvodima, proizvodnji, zajednici ekološke prihvatljivosti te novim perspektivama. Epson će u procesu prelaska iz „poslovne“ kompanije u „društvenu“ (societal) kompaniju svojim korisnicima omogućiti pristup učinkovitim, kompaktnim i preciznim tehnologijama“.

Tvrtka Epson već je poduzela velike korake u smislu smanjenja utjecaja na okoliš kako svojih proizvoda tako i svojih proizvodnih procesa. Prema Epsonovom izvješću o održivom razvoju u fiskalnoj godini 2015. (od 1. travnja 2015. do 31. ožujka 2016.) tvrtka je ostvarila 43-postotno smanjenje emisija ugljikovog dioksida te 33-postotno smanjenje otpada i 55-postotno smanjenje potrošnje vode.

Značajke sustava PaperLab

1.         Proces recikliranja u uredu

Reciklaža papira je opsežan postupak koji zahtijeva prijevoz odbačenog papira iz ureda do pogona. Rješenje PaperLab skraćuje postupak jer smješta proces recikliranja u ured korisnika.

2.         Sigurno uništavanje povjerljivih dokumenata

Do sada su tvrtke morale plaćati uslugu odstranjivanja povjerljivih dokumenata ili ih same uništavati. S rješenjem PaperLab tvrtke mogu same u uredu odstraniti povjerljive dokumente umjesto da ih isporučuju podugovaraču. PaperLab rastavlja listove papira u vlakna te tako u potpunosti uništava informacije.

3.         Brza produkcija različitih vrsta papira

PaperLab izbacuje prvi novi list papira već nakon oko tri minute po umetanju otpadnog papira i pritiskanja tipke “Start“. Sustav može proizvesti oko 14 listova papira A4 u minuti, ili oko 6720 listova u osam sati rada.

Korisnici mogu proizvoditi različite vrste papira, od uredskih listova u formatu A4 i A3 (u različitim debljinama) do posjetnica, papira u boji pa čak i mirisnog papira.

4.         Smanjeni utjecaj na okoliš

PaperLab proizvodi papir bez korištenja vode. U pravilu je za proizvodnju jednog lista papra A4 potrebna jedna čaša vode. Pošto je voda dragocjeni resurs Epson se potrudio osmisliti proizvodnju bez vode.

Recikliranje papira u uredu smanjuje i pojednostavljuje postupak, te će korisnici kupovati manje novog papira i smanjiti emisije ugljikovog dioksida u prijevozu.

Tehnologija

Epson je zasnovan na proizvodnji kompaktnih, energetski učinkovitih i visoko preciznih tehnologija te stoga može proizvesti male i energetski učinkovite uređaje koji pružaju izuzetno precizan rad. Epsonovi pisači pokrivaju tržišne segmente potrošača, uredskih korisnika te komercijalne i industrijske segmente. Epson k tome posjeduje veliko iskustvo u proizvodnji tinti i medija te proizvodi pouzdane, trajne sustave koji se odlikuju stabilnim radom.

Uz to, epson je razvio „suhu“ tehnologiju Dry Fiber, u svrhu razvoja rješenja PaperLab.

Tehnologija Dry Fiber sastoji se od triju različitih tehnologija: rastavljanja papira u vlakna, povezivanja i formiranja (fiberizing, binding, forming).

Rastavljanje u vlakna

Originalni mehanizam rastavlja otpadni papir u dugačka i tanka vlakna nalik na pamuk. Postupkom se automatski uništavaju povjerljivi dokumenti. PaperLab ne koristi vodu te zbog toga nije potrebno priključiti ga na vodovod. Uz to, njegovi kompaktni gabariti omogućavaju jednostavnu montažu u uredu ili proizvodnom pogonu.

Povezivanje

Vlaknastom materijalu mogu se dodati različita sredstva za povezivanje te se tako povećavaju čvrstoća papira i njegova bjelina, a moguće je dodati boju, miris, svojstvo otpornosti na vatru te druge karakteristike prema potrebi korisnika.

Formiranje

Korisnici mogu proizvesti listove u formatima A4 i A3, ali i papir za posjetnice, pošto mogu odrediti gustoću, debljinu i veličinu papira.

Epson pomaže korisnicima u povećanju učinkovitosti svojim brzim poslovnim inkjet pisačima koji troše malo energije te smanjuju trošak ispisa. Uz sustav PaperLab koji može pretvoriti otpadni papir u nove listove, uredski korisnici će iz temelja promijeniti način na koji razmišljaju o papiru.

  • Informativni video isječak dostupan je ovdje.

Fotografije u visokoj razlučivosti:

 


O tvrtki Epson

Tvrtka Epson vodeća je u svijetu u području tehnologije posvećena povezivanju ljudi, stvari i informacija putem svojih originalnih, učinkovitih, kompaktnih i preciznih tehnologija. Nudeći širok asortiman proizvoda, od tintnih pisača i digitalnih sustava za ispis do 3LCD projektora, pametnih naočala, sustava senzora i industrijskih robota, tvrtka je usmjerena na poticanje inovacija i premašivanje očekivanja klijenata u području tintnog ispisa, vizualnih komunikacija, opreme i robotike.

Pod vodstvom tvrtke Seiko Epson Corporation sa sjedištem u Japanu, grupacija Epson zapošljava više od 67.000 djelatnika u 90 tvrtki diljem svijeta i ponosi se svojim doprinosima zajednicama u kojima djeluje i ulaganjem stalnih napora u smanjenje negativnog utjecaja na okoliš.

www.global.epson.com

O tvrtki Epson Europe

Epson Europe B.V., sa sjedištem u Amsterdamu, regionalno je sjedište grupacije za Europu, Bliski istok, Rusiju i Afriku. Zahvaljujući radnoj snazi od 1700 zaposlenika prodaja tvrtke Epson Europe za fiskalnu godinu 2015. iznosila je 1577 milijuna eura. www.epson.hr

Ekološka vizija 2050. 

http://eco.epson.com/

KONTAKT:

Robert Gelo - RGC
Savjetnik za komunikacijski menadžment i promociju, Epson Italia S.p.A.
T +385 1 3391218
M +385 98 475047
E epson@email.ht.hr   
www.epson.hr

1 Prvi sustav za proizvodnju papira u svijetu koji koristi „suhi“ postupak.

2 Sustav može koristiti standardni A4 i A4 papir kao sirovinu.

3 Mala količina vode koristi se za održavanje vlage u sustavu.