Epsonovi tintni pisači sa spremnicima za tintu velike zapremine prodani su u 30 milijuna jedinica diljem svijeta

Epsonovi tintni pisači sa spremnicima za tintu velike zapremine prodani su u 30 milijuna jedinica diljem svijeta

Tintni pisač sa spremnikom za tintu velike zapremine (na slici je model L6190/ET-4750) (1)

Seiko Epson Corporation (TSE: 6724, „Epson”) objavljuje da je kumulativna globalna prodaja Epsonovih tintnih pisača sa spremnicima za tintu velike zapremine dostigla 30 milijuna jedinica.

Epson je svoje tintne pisače sa spremnicima za tintu velike zapremine prvi puta predstavio u listopadu 2010. godine u Indoneziji. Do kraja poslovne godine 2017. (zaključno s ožujkom 2018.), tvrtka je pisače predstavila u otprilike 150 država i regija, a porast u zemljama u razvoju utjecao je na godišnji rast udjela proizvoda spremnika za tintu velike zapremnine na cjelokupnom tržištu tintnih pisača. Epson i dalje drži najveći udio tržišta 2s ovim proizvodima zbog snažne prepoznatljivosti robne marke na tržištu i bogatog asortimana.

U poslovnoj godini 2018. (zaključno s ožujkom 2019.), Epson će dodatno ubrzati prijelaz s tradicionalnih modela uložaka za tintu na modele sa spremnicima za tintu velike zapremnine s ciljem formiranja potonjeg kao standarda među tintnim pisačima. Kako u naprednim, tako i u zemljama u razvoju, tvrtka će nastaviti promicati zamjenu laserskih pisača tintnim pisačima sa spremnicima za tintu velike zapremnine proširujući svoj asortiman proizvodima s nadmoćnom troškovnom učinkovitosti i još jednostavnijom uporabom. Tvrtka Epson time planira prodati 9,5 milijuna proizvoda sa spremnicima za tintu velike zapremnine u poslovnoj godini 2018., što je povećanje od 20 % u odnosu na prethodnu poslovnu godinu. Očekuje se da će oni činiti otprilike 55 % cjelokupne prodaje Epsonovih tintnih pisača.

Koichi Kubota, direktor, izvršni direktor i glavni direktor odjela za ispisna rješenja tvrtke Seiko Epson, komentirao je: „Tintni pisači sa spremnicima za tintu velike zapremnine smanjuju negativan utjecaj na okoliš, donose niže troškove rada i korisnicima omogućuju slobodniji i jednostavniji ispis u usporedbi s laserskim pisačima i pisačima s uloškom s tintom. Epson je preoblikovao poslovni model pisača te će nastaviti pružati ugodna okruženja ispisivanja koja korisnicima diljem svijeta omogućavaju demonstriranje njihove kreativnosti i uživanje u visokoj produktivnosti“.

1. Imajte na umu da se proizvodi i usluge tvrtke Epson razlikuju prema regiji.
Za detalje o proizvodima i uslugama dostupnim u vašoj regiji, obratite se lokalnoj Epsonovoj prodajnoj tvrtki:
www.epson.hr/
2. Broj globalno prodanih proizvoda spremnika za tintu velike zapremnine prodanih od 2010. do 2017. godine. Zasnovano na podacima iz tromjesečnika IDC Worldwide Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker 2018Q1.