Farme pisača – sve popularniji trend koji jamči povrat ulaganja

Tvrtke koje se bave ispisom sve češće ulažu u niz manjih, visokokvalitetnih pisača

Farme pisača – sve popularniji trend koji jamči povrat ulaganja

Farme pisača – sve popularniji trend koji jamči povrat ulaganja

Često putujem Europom i posjećujem tvrtke koje se bave komercijalnim ispisom i nude velik izbor usluga. Primijetio sam zanimljiv novi trend – farme pisača. Tvrtke ulažu u manje, vrlo kvalitetne i pouzdane pisače identičnih karakteristika kako bi dobile kalibriran i stalan ispis, umjesto da kupe jedan veliki pisač velikog kapaciteta.

Profesionalni korisnici naših pisača sve više traže fleksibilnost ispisa kako bi ostvarili maksimalnu prodaju. Istovremeno žele pronaći najučinkovitije načine za nadzor troškova. Zbog toga sve više tvrtki ulaže u tehnologije koje su skalabilne, koriste različite vrste tinti ili rade na više vrsta supstrata, a istovremeno su vrlo pouzdane.

Ovakav pristup omogućava tvrtkama fleksibilnost, ne samo u smislu da jedan zadatak ispisa raspodijele na više pisača, već da izvode različite zadatke ispisa na više pisača, sigurni u to da će svi rezultati biti identični. Neki naši korisnici iz segmenta ispisa širokih formata rade na šest, deset, 14 ili više pisača. Ovaj se trend počeo širiti i na sektor industrijskih etiketa gdje tvrtke povećavaju broj svojih pisača SurePress.

Ljepota farmi pisača je u tome da tvrtke ne moraju uložiti znatna sredstva u jedan stroj koji mora raditi dugo vremena kako bi ostvario povrat ulaganja. Umjesto toga, mogu postupno ulagati u redovite nabavke i istovremeno iskoristiti napredak tehnologije.

Tvrtka PhotoBox nudi odličan primjer farme pisača. Koristi više od 20 jedinica dvaju Epsonovih pisača SureColor sličnih karakteristika za izradu personaliziranih foto platana, u svim razinama kvalitete. Ispisuju tisuće primjeraka dnevno, svakoga dana u tjednu. Vrhunac sezone su Božićni blagdani kada ispisuju više od 12.000 platna dnevno!

Ispis platna u PhotoBoxu vrlo je razrađen proces. Slike dolaze putem 18 regionalnih web odredišta i automatski se prije ispisa pohranjuju na čitave role u pisačima SureColor, te se izrezuju i dovršavaju. Cijeli proces, od narudžbe do isporuke, u pravilu traje manje od 24 sata.

Model farme pisača idealan je za ovakvu tvrtku. Produkciju je moguće povećavati ili smanjivati na više pisača, kao i određivati vrste medija. Prazan hod pisača gotovo da se ne osjeti.

Popularnost farmi pisača nije u porastu samo u sektorima ispisa transparenata, foto platna i etiketa. Najveći korisnici pisača za izravan ispis na tekstil Robustelli MonnaLisa koriste farme s po više od 10 sustava. Isti je trend uočljiv i kod korisnika novog sublimacijskog pisača SureColor SC-F9200, dok foto studiji zamjenjuju analogne foto labove s više pisača modela SureLab D700.

U Epsonu spomenute potrebe u obzir uzimamo već u početnoj fazi dizajna naših pisača. Naši temeljni principi kompaktnih gabarita i energetske učinkovitosti pogodni su za izradu pisača koji će se savršeno uklopiti u farmu pisača.

Za dodatne informacije o Epsonovim pisačima za profesionalnu produkciju, kliknite ovdje.