Finska zvijezda Formule 1™, Valtteri Bottas, pomaže Epsonu otkriti zašto je Finska prvak u osnovnom obrazovanju.

Epson potvrđuje važnost interaktivne tehnologije i velikih zaslona u podržavanju obrazovnih standarda

Finska zvijezda Formule 1™, Valtteri Bottas, pomaže Epsonu otkriti zašto je Finska prvak u osnovnom obrazovanju.

Vozač automobilističkih utrka za Mercedes-AMG Petronas Motorsport, Valtteri Bottas, se vraća u svoju bivšu osnovnu školu u Epsonovom novom videu. Ovdje je kako bi pomogao naglasiti važnost interaktivne tehnologije i velikih zaslona u poboljšanju učenja u školi. Kratki video #FinnishClass demonstrira živu i radnu atmosferu u učionici u Finskoj, zemlji koja je svjetski broj jedan u osnovnom obrazovanju. 1Sat se održava uz pomoć interaktivnog projektora od Epsona, vodećeg svjetskog proizvođača projektora. 2.

 


 

Ne samo da je Finska proglašena svjetskim prvakom u osnovnom obrazovanju drugu godinu za redom prema Izvještaju o globalnoj konkurentnosti Svjetskog ekonomskog foruma za 2017. – 2018., osvojila je drugo mjesto za visoko obrazovanje. Kako finski učenici polažu samo jedan standardizirani test za vrijeme svog školovanja, na učiteljima je da pronađu najučinkovitije metode poučavanja za svoje satove. Kao vodeći svjetski proizvođač interaktivnih projektora, 3Epson vjeruje da motiviranje i angažiranje učenika uključuje stavljanje suradnje i interaktivnosti u središte okruženja za učenje. Čini se kako Finska dijeli ovu strast za inovacijom jer je, pogledamo li omjere, omjer interaktivnih projektora 57 % veći nego u ostatku svijeta.  

 

 

Kada je riječ o veličini zaslona, istraživanja tržišta pokazuju kako 50 % učenika ima teškoća s čitanjem sadržaja prikazanih na standardnom zaslonu od 70 inča. 4. A kada je riječ o učinkovitom poučavanju, 80 % obrazovnog materijala pamti se pomoću vizualnih sredstava, a 90 % kroz interaktivne lekcije, dok, s druge strane, na usmenim predavanjima ex-cathedra učenici zapamte samo 25 % sadržaja. 5. Interaktivna atmosfera u učionici i čitki sadržaji prikazani u videu #FinnishClass pokazuju koliki učinak tehnologija treba imati na današnje učionice. Naravno, sat je uvijek zanimljiviji kada mu se priključi svjetski poznata sportska zvijezda, posebno kada je riječ o bivšem učeniku vaše škole.  

 

 

Hans Dummer, direktor Vizualnih Instrumenata u tvrtki Epson Europe, kaže: „Epsonov portfelj interaktivnih projektora prepoznaje prednosti velikih zaslona i interaktivnih didaktičkih rješenja. Time pružamo modernim institucijama obrazovanja, u zemljama kao što je Finska, priliku da dobiju više od svojih učenika. Divno je vidjeti utjecaj naših proizvoda u učionici i raduje nas kontinuirana uloga Epsonovih rješenja u školama diljem svijeta.”

„Uvijek je divno vratiti se u svoj rodni grad u Finskoj, gdje sam i započeo svoju trkačku karijeru,” kaže Valtteri. „Stvarno sam uživao u posjeti svojoj staroj učionici i sudjelovanju na interaktivnom satu, čak i ako nisam bio u istoj prostoriji s učenicima! Ponosan sam što sam Finac i sjajno je vidjeti kako Epson unapređuje iskustvo učenja za današnju djecu.”

Za više informacija o Epsonovom portfelju projektora, posjetite našu web-stranicu ovdje, a da saznate više o našim poslovnim rješenjima za obrazovanje, posjetite https://www.epson.hr/verticals/business-solutions-for-education.

1. Izvješće o globalnoj konkurentnosti Svjetskog ekonomskog foruma za 2017. – 2018.
2. Futuresource Consulting Limited
3. Futuresource Consulting Limited
4. Temelji se na istraživanju koje je Radius Global Market Research proveo u Sjedinjenim Američkim Državama u travnju 2016., te u Singapuru i Ujedinjenom Kraljevstvu u travnju 2017.
5. Svjetska zdravstvena organizacija (SZO)