Ink Tank System (ITS) pisači od sada s dvostranim A3 ispisom

Ink Tank System pisači konstruirani su kako bi ispunili potrebe poslovanja svake vrste

Ink Tank System (ITS) pisači od sada s dvostranim A3 ispisom

Zagreb, 1. rujna 2016. – Tvrtka Epson predstavlja dva nova modela koji donose veći izbor korisnicima Ink Tank System (ITS) pisača. Novi pisači L605 i L1455 namijenjeni su kućnim i malim uredima. Oba uređaja donose novu funkciju u ITS gamu pisača – obostrani ispis. Model L605 je prvi Epsonov 3-u-1 uređaj uređaj s funkcijom obostranog ispisa, , a L1455 je prvi 4-u-1 uređaj s obostranim ispisom u A3 formatu, uz funkciju A3 skeniranja.

Obostrani ispis smanjuje potrošnju papira za pola te pridonosi minimiziranju troškova uz automatski ispis na obje strane lista. To e još jedan dodatak učinkovitosti sustava, jer ITS pisači već mogu korisnicima uštedjeti do 90 posto u troškovima ispisa[1].

Ink Tank pisači ultra visokog kapaciteta oslobađaju korisnike od klasičnih patrona s tintom. Umjesto toga, modeli L605 i L1455 dolaze u pakiranju s dva kompleta bočica s tintom visokog kapaciteta. Na taj način novi korisnik pisača L1455 može ispisati do 10.500 listova[2], a L605 može ispisati do 11.000 listova2, prije nego što potroši tinte iz originalnog pakiranja. Zbog toga se ITS odlikuju izuzetno niskim troškom ispisa po listu te omogućavaju dulje korištenje između ciklusa nadopune spremnika s tintom.

Novi modeli nisu zanimljivi poslovnim korisnicima samo zbog manjih troškova. Ovi se pisači naime ističu zbog minimalnih zahtjeva za održavanjem, pouzdanosti te kvalitete ispisa. Oba modela produciraju oštar i precizan ispis dokumenata uz izdržljivu i pouzdanu tehnologiju Micro Piezo i uz originalne Epsonove tinte. Novi su modeli idealni za poslovne korisnike jer koriste tinte na bazi boje za ispis u bojama te pigmentnu tintu za ispis crne boje što rezultira brzim sušenjem dokumenata i otpornošću na mrljanje. Ispis je brz, do 13,7ppm (stranica u minuti, L605) te 18ppm (L1455)[3].

Oba su modela konstruirana za jednostavno korištenje i pouzdan rad, s ugrađenim spremnicima za tintu. Još jedna briga manje za korisnika jest jednogodišnje jamstvo (ili 50.000 listova) koje dolazi s kupnjom bilo kojega od dvaju modela.

Modeli L605 i L1455 dostupni su na tržištu od rujna 2016.

Ključne značajkeL605L1455
Ugrađeni spremnik za tintu visokog kapaciteta
Ispis, kopiranje, skeniranje, obostrani ispis+fax +A3
Automatski uvlakač dokumenata kapaciteta 30 str.
Tehnologija Micro Piezo
Epsonovo jamstvo - 12 mjeseci ili 50.000 str.
Originalne Epson tinte s pigmentnom crnom
Brzina ispisa313,7 ppm18 ppm
Wi-Fi, Wi-Fi Direct, Ethernet
Prinos dvaju kompleta tinti uključenih u pakiranje211.000 listova10.500 listova
Originalne bočice s tintom kapaciteta 70ml (tri u bojama i jedna crna)2 kompleta2 kompleta

Fotografije u visokoj razlučivosti:

--- kraj---

O tvrtki Epson

Tvrtka Epson vodeća je svjetska tvrtka u području tehnologije, posvećena povezivanju ljudi, stvari i informacija putem svojih originalnih, učinkovitih, kompaktnih i preciznih tehnologija. Nudeći širok asortiman proizvoda, od tintnih pisača i digitalnih sustava za ispis do 3LCD projektora, pametnih naočala, sustava senzora i industrijskih robota, tvrtka je usmjerena na poticanje inovacija i premašivanje očekivanja klijenata u području tintnog ispisivanja, vizualnih komunikacija, opreme i robotike.

Pod vodstvom tvrtke Seiko Epson Corporation sa sjedištem u Japanu, grupacija Epson zapošljava gotovo 72.000 djelatnika u 93 tvrtke diljem svijeta i ponosi se svojim doprinosima zajednicama u kojima djeluje i ulaganjem stalnih napora u smanjenje negativnog utjecaja na okoliš.

http://global.epson.com/

O tvrtki Epson Europe

Epson Europe B.V., sa sjedištem u Amsterdamu, regionalno je sjedište grupacije za Europu, Bliski istok, Rusiju i Afriku. Zahvaljujući radnoj snazi od 1700 zaposlenika, rezultati prodaje tvrtke Epson Europe za fiskalnu godinu 2014. iznosili su 1551 milijuna eura. www.epson.hr

Ekološka vizija 2050.  

http://eco.epson.com/

KONTAKT:
Robert Gelo – RGC

Savjetnik za komunikacijski menadžment i promociju, Epson Italia S.p.A.
T +385 1 3391218
M +385 98 475047

 

[1] Usporedba s deset najboljih konkurencijskih A4 mono laserskih pisača, deset najboljih A4 laserskih pisača i višenamjenskih uređaja u boji, te deset najboljih inkjet pisača i višenamjenskih uređaja u skladu s IDC EMEA Hardcopy Tracker (podaci za Q4 2015.). Trošak ispisa po listu izračunat je prema prosječnim prodajnim, cijenama prema IDC EMEA Consumables Tracker (podaci za H2 2015.) te objavljienim podacima o prinosima proizvođača iz prosinca 2015. Više informacija www.epson.eu/itssavings

[2] Prinos izračunat Epsonovom originalnom metodologijom koja uključuje ispis testnih uzoraka u skladu s ISO/IEC 24712 uz zamjenu kompleta tinti. Izračun se NE bazira na ISO/IEC 24711. Navedeni prinosi mogu se razlikovati ovisno o ispisu slika, vrsti papira učestalosti ispisa i uvjetima poput temperature. Određena količina tinte koristi se za punjenje sustava prilikom početnog podešavanja pisača te prinos originanog kompleta tinti može biti niži.

[3] Prosjek vrijednosti ESAT u uredskoj kategoriji za ispis c/b na jednu stranu lista, u skladu s ISO/IEC24734