Laserski projektori stigli na hrvatsko tržište

Serija EB-L1000U po prvi puta na domaćem tržištu donosi prednosti projiciranja slike uz laserski izvor svjetla

Laserski projektori stigli na hrvatsko tržište

Serija EB-L1000U po prvi puta na domaćem tržištu donosi prednosti projiciranja slike uz laserski izvor svjetla. Projektori su namijenjeni kako velikim tvrtkama i organizacijama tako i obrazovnim ustanovama, maloprodajnom sektoru i tvrtkama srednje veličine

Ljubljana, Zagreb, 2. prosinca 2016. – Tvrtka Epson predstavila je danas u Ljubljani nove serije instalacijskih projektora, uključujući i prvo predstavljanje laserskog video projektora u regiji. Epson je lider na svjetskom tržištu video projektora još od 2001. godine[1] te nudi instalacijske projektore korporativnim korisnicima i organizacijama, specijaliziranim tvrtkama za iznajmljivanje i prodaju audio i video opreme, kulturnim i obrazovnim institucijama, tvrtkama srednje veličine, za oglašavanje u maloprodaji te za kućne korisnike – ukratko svima kojima je potrebna video projekcija superiorne kvalitete.

U velikom co-working prostoru ABC HUB predstavljeni su instalacijski video projektori iz serija EB-L1000U (s laserskim izvorom svjetla) te serija EB-G7000.

Serija video projektora s laserskim izvorom svjetla EB-L1000U (EB-L1500U, EB-L1505U, EB-L1405U, EB-L1300U, EB-L1200U, EB-L1100U) otvara novo doba instalacijskih projektora te nudi revolucionarnu lasersku tehnologiju i prilagodljive opcije za jednostavno korištenje, gotovo bez potrebe za održavanjem. Korisnici u korporativnom sektoru, visokoškolskim ustanovama, na turističkim lokacijama, ali i u sektoru oglašavanja, moći će za svoje potrebe isporučivati upečatljive projekcije superiorne kvalitete.

Za korisnike kojima je potrebna vrlo svijetla Full HD projekcija tu je model EB-L1500U, prvi na svijetu WUXGA 3LCD laserski projektor snage 12.000 lm[2].

Važno je napomenuti da su svi projektori u ovome asortimanu pokriveni jamstvom u trajanju pet godina ili 20.000 sati rada.

Epson uz spomenute laserske modele predstavlja novu seriju EB-G7000 (EB-G7800, EB-G7200W, EB-G7000W,  EB-G7905U, EB-G7900U, EB-G7400U) namijenjenu velikim tvrtkama i visokoškolskim ustanovama. Idealni su za konferencijske dvorane, predavaonice i veće razrede te donose niz poboljšanja u kvaliteti, funkcionalnosti i praktičnosti, za kvalitetne profesionalne prezentacije u velikim prostorijama.

„Nove serije instalacijskih video projektora potvrđuju lidersku poziciju Epsona na tržištu instalacijskih video projektora“, izjavio je tom prigodom Renato Vincenti, voditelj poslovanja u Epsonu. „Svi modeli rade na tehnologiji 3LCD, uz funkciju 4K poboljšanja, što korisnicima donosi sliku živopisnih boja, izuzetne oštrine i s prikazom najsitnijih detalja. Uz to, nova generacija motoriziranih objektiva koja uključuje i objektiv ultra kratkog dometa (ultra-short throw ili UST) omogućava montažu u 360 stupnjeva što znači smještanje projektora u bilo kojem dijelu prostorije bez gubitka svjetline i bez iskrivljavanja slike.

Novi anorganski fosforni kotač odlikuje se nadprosječnom otpornošću na svjetlo i toplinu što donosi izuzetnu pouzdanost uređaja. Zahvaljujući laserskoj tehnologiji očekivani radni vijek izvora svjetla sada iznosi čak 56 tisuća sati, a ugrađena kamera jamči preciznu kalibraciju slike“, dodao je Vicenti.

Fotografije u visokoj razlučivosti:

 


O tvrtki Epson

Tvrtka Epson vodeća je u svijetu u području tehnologije posvećena povezivanju ljudi, stvari i informacija putem svojih originalnih, učinkovitih, kompaktnih i preciznih tehnologija. Nudeći širok asortiman proizvoda, od tintnih pisača i digitalnih sustava za ispis do 3LCD projektora, pametnih naočala, sustava senzora i industrijskih robota, tvrtka je usmjerena na poticanje inovacija i premašivanje očekivanja klijenata u području tintnog ispisa, vizualnih komunikacija, opreme i robotike.

Pod vodstvom tvrtke Seiko Epson Corporation sa sjedištem u Japanu, grupacija Epson zapošljava više od 67.000 djelatnika u 90 tvrtki diljem svijeta i ponosi se svojim doprinosima zajednicama u kojima djeluje i ulaganjem stalnih napora u smanjenje negativnog utjecaja na okoliš.

www.global.epson.com

O tvrtki Epson Europe

Epson Europe B.V., sa sjedištem u Amsterdamu, regionalno je sjedište grupacije za Europu, Bliski istok, Rusiju i Afriku. Zahvaljujući radnoj snazi od 1700 zaposlenika prodaja tvrtke Epson Europe za fiskalnu godinu 2015. iznosila je 1577 milijuna eura. www.epson.hr

Ekološka vizija 2050. 

http://eco.epson.com/

KONTAKT:

Robert Gelo - RGC

Savjetnik za komunikacijski menadžment i promociju, Epson Italia S.p.A.

T +385 1 3391218

M +385 98 475047

E epson@email.ht.hr   

www.epson.hr

 

[1] Najveći udio na tržištu projektora s 500 lumena i više. (Istraživanje je provela tvrtka Futuresource Consulting Limited za razdoblje od 2001. do 2014.)

[2] EB-L1505U / EB-L1500U je prvi i jedini u svijetu laserski WUXGA LCD projektor snage  12,000 lm  (veljača 2016.)