Na koji će način tehnologija promijeniti poslovanje?

Europski zaposlenici nisu sigurni na koji će način tehnologija utjecati na poslovanje i željeli bi da ih tvrtke počnu na vrijeme pripremati na promijene koje slijede

Na koji će način tehnologija promijeniti poslovanje?

Tehnologija donosi revoluciju u načinu poslovanja. Kao što je to slučaj sa svakom revolucijom, njen bi napredak ponajprije mogli diktirati oni na koje će ona imati najveći utjecaj. Epson je upravo proveo istraživanje na temu očekivanja europskih radnika u pogledu utjecaja inovativne tehnologije na poslovanje.

U sklopu istraživanja zatražili smo mišljenja 17 vodećih stručnjaka te potom njihova predviđanja i pretpostavke predstavili više od 7000 vodećih europskih rukovoditelja i zaposlenika i zamolili ih da iznesu svoje viđenje tehnoloških trendova koji donose transformaciju.

Jasno je da se nalazimo na prekretnici. Većina ispitanika očekuje da će tehnologija revolucionarizirati njihovu djelatnost u razdoblju od narednih 10 godina. Ka dvije suprotstavljene krajnosti, 8 posto njih smatra kako će ta revolucija iz temelja promijeniti poslovanje, dok samo 2 posto smatra kako ona neće imati uopće nikakva utjecaja na poslovanje. Međutim, ako na pomolu promjena u poslovanju, na koji način europski radnici očekuju da će se ta promjena manifestirati?

Promjenjive vizije i promjenjive djelatnosti

Različite tehnologije utjecat će na djelatnosti na različite načine, što su ispitanici tijekom našeg istraživanja uglavnom isticali kao jasno očekivanje. Nosiva tehnologija ocjenjena je najvažnijom od svih tehnologija koje smo naveli (uključujući 3D ispisivanje, umjetnu inteligenciju, robotiku i druge). Pozitivan stav prema nosivoj tehnologiji izrazilo je 65 posto europskih zaposlenika, pri čemu je bioispis i kobotiku (kolaborativnu robotiku) pozitivno ocijenilo najmanje ispitanika, 58 %, odnosno, 57 % ispitanika.

Razlog tomu nerazmjeru mogla bi biti percepcija šire primjenjivosti nosive tehnologije, dok se bioispis može smatrati posebno namijenjenim za uporabu u zdravstvenoj djelatnosti. Upoznatost s novim tehnologijama također može pritom igrati veliku ulogu, budući da je 60 posto zaposlenika istaklo kako je upoznato s nosivom tehnologijom, dok je samo njih 37 % čulo za bioispis. Upravo ta činjenica jasno naglašava izazove s kojima će se poslovanja suočiti prilikom na novu tehnologiju, razumijevanja promjene i priprema na te promjene.

Pozitivna priprema

Iako postoje određene razlike, svim djelatnostima zajednička je spremnost radne snage na prihvaćanje tehnologije. Međutim, taj optimizam može biti uzaludan ako se same organizacije ne potrude iskoristiti sve prilike koje nova tehnologija pruža. S obzirom na činjenicu da samo 14 posto zaposlenika smatra da su njihove organizacije „izvrsne” u praćenju novih tehnoloških napredaka, a manje od trećine (28 %) misli da su njihove organizacije posebno dobre u implementaciji novih tehnologija, moguće je da zapreka bezbolnoj integraciji tehnologije biti upravo nesposobnost organizacija za odgovarajuću pripremu i prilagodbu. To je važna stavka, s obzirom na to da 57 posto europske radne snage vjeruje kako će tehnologija u narednom desetljeću iz temelja promijeniti industriju i organizacijske modele.

Prilagodba na prednosti

Iako prilagodba na novu tehnologiju predstavlja određeni izazov za poslovanje i 59 posto radnika tvrdi kako će povećati operativne troškove, ona je jednostavno nužna. 79 posto ispitanika slaže se da će tehnologija poboljšati učinkovitost organizacije. To znači da je pred nama budućnost u kojoj ćemo imati više vremena na raspolaganju i bit ćemo manje ograničeni tradicionalnim radnim vremenom.

Udio od 77 posto ispitanika smatra i da će tehnološka transformacija polučiti dobit. Prema nekim predviđanjima stručnjaka, samo u području interneta stvari (IoT – Internet of Things) postoji potencijalna globalna dobit od 6,2 milijarde američkih dolara u razdoblju do 2025. godine. 1. Iako bi se o tim brojkama moglo raspravljati, radnici shvaćaju važnost tih predviđanja. 76 posto ispitanika smatra da će tehnologija pružiti nove prilike za rast, a njih 74 posto vjeruje kako će povećati konkurentnost unutar njihove djelatnosti.

Živimo u vremenu promjene i 81 posto ispitanih europskih radnika smatra kako ta promjena donosi transformaciju tradicionalnih načina rada. Ići u korak s tim promjenama ne znači samo ostati konkurentan, već i iskoristiti tehnologiju za ostvarivanje ogromnog potencijala za budući rast.

Želite li doznati više?

Potpuno izvješće sadrži sve uvide, možete ga preuzeti ovdje