Novi Epsonov sustav RIPS štedi do 95 % energije i 99 % otpada1, ispisuje do 84 tisuće stranica bez zamjene tinte2

S novim Epsonovim višenamjenskim uređajem WorkForce Pro WF-C869RDTWF tvrtke mogu uštedjeti do 95 posto u potrošnji energije te čak do 99 posto otpada1.

Novi Epsonov sustav RIPS štedi do 95 % energije i 99 % otpada1, ispisuje do 84 tisuće stranica bez zamjene tinte2

Zagreb, 25. siječnja 2017. – S novim Epsonovim višenamjenskim uređajem WorkForce Pro WF-C869RDTWF tvrtke mogu uštedjeti do 95 posto u potrošnji energije te čak do 99 posto otpada1. Problem praznog hoda nestaje s mogućnošću ispisa do 84 tisuće stranica bez izmjene tinte[1]. Tvrtke su danas opterećene ne samo užurbanim poslovanjem već i potrebama održavanja uredskih uređaja, a novi WF-C869RDTWF odgovara na taj problem smanjenjem praznog hoda radi održavanja do 94 posto1. sve ovo omogućuje novi Epsonov sustav Replaceable Ink Pack System (RIPS) koji drastično smanjuje potrebu za izmjenom tinti.

Ovaj višenamjenski uređaj u boji (MFP) ispisuje do formata A3 i pomaže u povećanju produktivnosti. Prvu stranicu ispisuje vrlo velikom brzinom (First Page Out Time – FPOT), trostruko brže u odnosu na konkurencijske proizvode1, jer mu nije potrebno vrijeme za zagrijavanje. Konstrukcija upravljačkog zaslona inspirirana je dizajnom pametnih telefona, a korisničko sučelje intuitivno je i jednostavno za uporabu. Kao pisač za radne skupine ovaj uređaj ujedno smanjuje razdaljinu hoda djelatnika prilikom preuzimanja dokumenata s pisača.

Sustav znatno smanjuje negativan utjecaj na okoliš te tako pomaže tvrtkama u postizanju DOP (CSR) ciljeva. Ovaj tintni višenamjenski uređaj troši do 95 posto manje energije u odnosu na konkurencijske proizvode1 jer njegov rad ne iziskuje zagrijavanje. Navedene uštede omogućava uporaba glave pisača PrecisionCore; najnaprednije Epsonove konstrukcije za potrebe poslovnih korisnika. PrecisionCore ne samo da štedi energiju već se odlikuje i brzinom, kvalitetom, pouzdanošću i učinkovitošću. U odnosu na laserske pisače  i fotokopirne uređaje ovaj model donosi 99-postotno smanjenje otpada1 – inovacijama u pakiranju i logistici. Može ispisivati na više vrsta medija, od recikliranog papira, glossy medija, do omotnica i etiketa.

Model WF-C869RDTWF konstruiran je a potrebe poslovnih korisnika te nudi softver i alate za različite primjene, kako za direktora tako i za administratora i za IT odjel. Aplikacija Email Print for Enterprise donosi nove mogućnost zaštite privatnosti pri ispisu dok aplikacija Epson Device Admin omogućava konfiguraciju i upravljanje na daljinu te tako štedi dragocjeno radno vrijeme stručnjacima iz IT odjela. Aplikacija Document Capture Pro još je jedan besplatan softverski alat s naprednim  mogućnostima skeniranja. Podrška za NFC i WiFi-DirectTM omogućava ispis s mobilnih uređaja u slučaju da korisnik nije pri svom radnom stolu. Na sve to nadovezuju se neovisne softverske aplikacije (Epson Open Platform) kao što je softver za upravljanje ispisom PaperCut.

Robert Robinson, voditelj proizvoda u tvrtki Epson Europe, kaže: “U Epsonu shvaćamo širinu problema s kojima se suočavaju poslovni korisnici, od potrebe za povećanjem produktivnosti, smanjenja negativnog utjecaja na okoliš, do općeg održavanja učinkovitosti poslovanja. Konstruirali smo model WF-C869RDTWF kako bismo pomogli poslovnim  korisnicima u svladavanju tih izazova, uz uštedu do 95 posto energije1, 99 posto otpada1 te smanjenju praznog hoda uz ispis do 84 tisuće stranica s jednim kompletom tinti2.”

Višenamjenski uređaj WF-C869RDTWF biti će dostupan na tržištu od ožujka 2017.

Ključne značajke:

 • Ultra visok kapacitet tinte1 od 86 tisuća crno-cijelih stranica i 84 tisuće stranica u boji

 • Brzina ispisa do 35 ppm crno-bijelo i u boji (24 ppm ISO)[2]

 • Automatski obostrani ispis

 • Maksimalan kapacitet od 1835 listova (stranica)

 • Epsonove aplikacije za mobilni ispis Connect [3]

 • Gigabit Ethernet / Wi-Fi DirectTM / NFC

 • Skeniranje u e-mail, FTP i mrežne direktorije bez uporabe osobnog računala

 • PDL, uključujući napredne postavke PCL 5 i 6 (offset, skip blank page, font), te PostScript 3

 • Konfiguriranje putem weba

 • Podrška za LDAP adresar

 • USB direct print & scan

 • Standalone reverse order from mainframe – rekonfiguriranje ispisnih zadataka poslanih sa starijih mainframe računala

 • Tehnologija PrecisionCore

 • Uvlakač dokumenata za automatski obostrani ispis (ADF)

 • Obostrano skeniranje iz jednog prolaza uz ADF

 • Dodirni ekran u boji jednostavan za korištenje

 • Kvalifikacija ENERGY STAR

  Fotografije u visokoj razlučivosti:

 • WorkForce Pro WF-C869RDTWF

--- kraj---

O tvrtki Epson

Tvrtka Epson vodeća je u svijetu u području tehnologije posvećena povezivanju ljudi, stvari i informacija putem svojih originalnih, učinkovitih, kompaktnih i preciznih tehnologija. Nudeći širok asortiman proizvoda, od tintnih pisača i digitalnih sustava za ispis do 3LCD projektora, pametnih naočala, sustava senzora i industrijskih robota, tvrtka je usmjerena na poticanje inovacija i premašivanje očekivanja klijenata u području tintnog ispisa, vizualnih komunikacija, opreme i robotike.

Pod vodstvom tvrtke Seiko Epson Corporation sa sjedištem u Japanu, grupacija Epson zapošljava više od 67.000 djelatnika u 90 tvrtki diljem svijeta i ponosi se svojim doprinosima zajednicama u kojima djeluje i ulaganjem stalnih napora u smanjenje negativnog utjecaja na okoliš.

www.global.epson.com

O tvrtki Epson Europe

Epson Europe B.V., sa sjedištem u Amsterdamu, regionalno je sjedište grupacije za Europu, Bliski istok, Rusiju i Afriku. Zahvaljujući radnoj snazi od 1700 zaposlenika prodaja tvrtke Epson Europe za fiskalnu godinu 2015. iznosila je 1577 milijuna eura. www.epson.hr

Ekološka vizija 2050. 

http://eco.epson.com/

KONTAKT:

Robert Gelo - RGC

Savjetnik za komunikacijski menadžment i promociju, Epson Italia S.p.A.

T +385 1 3391218

M +385 98 475047

E epson@email.ht.hr   

www.epson.hr

 

[1] Procijenjeni prinos po stranici. Točan prinos ovisi o slikama koje se ispisuje te o uvjetima u kojima se ispisuje. Više informacija: www.epson.eu/pageyield

[2] U skladu s ISO/IEC 24734, prosjek ESAT u uredskoj kategoriji za standardni ispis A4, simplex I duplex. Više informacija: www.epson.eu/testing

[3] Epson iPrint i Epson Creative Print zahtijevaju bežičnu vezu i Epsonove aplikacije za ispis. Email print i scan-to-cloud zahtijevaju povezanost s internetom. Više informacija: www.epsonconnect.eu