Novi Epsonovi poslovni tintni pisači formata A3 i A4 za radne skupine

Crno-bijeli inkjet pisači omogućavaju ispis do 40 tisuća stranica bez zamjene tinte, što je najveći prinos u segmentu

Novi Epsonovi poslovni tintni pisači formata A3 i A4 za radne skupine

WF-C8690

Tvrtka Epson najavila je nove dvije serije višenamjenskih uređaja WorkForce Pro namijenjenih užurbanim uredima. Novi modeli rade na inkjet tehnologiji uz neznatan negativan utjecaj na okoliš, bez velikih zahtjeva za održavanjem te uz visoku produktivnost. Namijenjeni su mali radnim skupinama kojima je potreban ispis na formatima A4 i A3. modeli WF-C8690, WF-C8610 i WF-C8190 dolaze s poboljšanim osobinama u A3 ispisu dok modeli WF-M5799DWF, WF-M5299DW i WF-M5298DW omogućavaju pouzdan, ekonomičan i brz crno-bijeli ispis u A4 formatu s niskom ukupnom cijenom vlasništva (TCO).

Tvrtko Ljubić, voditelj poslovnih proizvoda u regiji Epson Balkans, rekao je: “Riječ je o pisačima koji pružaju više od laserskih pisača, uz njih štedite novac, energiju i vrijeme, a odlikuju se i poslovnom produktivnošću te nizom značajki za upravljanje dokumentima. Pažljivo su konstruirani za smanjenje negativnog utjecaja na okoliš, smanjeno održavanje te usmjeravanje poslovnih procesa, a u isto vrijeme smanjuju cijenu ispisa. Poboljšanja u smislu smanjene potrebe za održavanjem te manjeg negativnog utjecaja na okoliš čini ove modele pogodnima za sektore poput obrazovanja, zdravstva, javne uprave i maloprodaje te im pomaže ne samo u potrebama ispisa već i u smislu društveno odgovornog poslovanja“.

Serija WF-C8000 idealna je za korisnike kojima je potreban ispis u A3 formatu, ali ne u velikim količinama kakve omogućavaju serije Enterprise ili RIPS. Uz vrijeme izlaza prve stranice (FPOT) od svega 5,5 sekundi ovi modeli omogućavaju svakodnevan ispis A4 dokumenata, ali omogućavaju i ispis u A3 formatu, primjerice za interne letke, skice za brošure za ovjeru prije tiska, Excel tablice, građevinske nacrte, školske rasporede i još mnogo toga.

Serija WF-M5000 pokriva potrebe poslovnih korisnika kojima je potreban robustan crno-bijeli ispis uz nizak TCO pri uporabi u malim radnim skupinama kojima je potreban visok volumen ispisa. Prinos tinte iznosi impresivnih 40 tisuća stranica, što je najviše u ovome segmentu pisača 1– te se na taj način postiže nizak TCO uz minimalno održavanje i servisiranje. Na taj način se povećava produktivnost, a tehnologija „hladnog“ ispisa omogućava velik izbor medija na koje se ispisuje.

Ispis na ovim modelima smanjuje potrošnu energije barem za 90 posto u odnosu na usporedive laserske modele 2, što pomaže u smanjenju negativnog utjecaja na okoliš te smanjenju troškova energije. Uz to, ovi pisači izbacuju prvu stranicu za svega 4,8 sekundi, što je brže iod usporedivih laserskih modela 3.

Obje su serije konstruirane posebno za poslovnu uporabu te nude softver i alate za različite tipove korisnika. Rješenja kao što su Epson Print Admin, Document Capture Pro 4i Epson Device Admin donose dodatne funkcionalnosti kao dodatak osnovnim funkcijama ispisa i skeniranja. K tome, program Epson Open Platform 5i naš rad s neovisnim dobavljačima softvera (ISV) donose dodatna rješenja poput softvera za upravljanje ispisom PaperCut.

1. Okviran prinos po stranici. Prava vrijednost prinosa ovisi o udjelu slika u ispisu te o uvjetima uporabe. Za više informacija posjetite www.epson.eu/pageyield. Usporedba s 20 najprodavanijih mono laserskih pisača na tržištima Zapadne Europe te Središnje i istočne Europe, u segmentu brzine ispisa između 21 i 45 ppm, prema IDC, u 12 mjeseci do prosinca 2017. Podaci su preuzeti od BLI prema mogućnosti, ili s mrežnih odredišta proizvođača.
2. Usporedba s 10 najprodavanijih mono laserskih pisača na tržištima Zapadne Europe te Središnje i istočne Europe, u segmentu brzine ispisa između 21 i 45 ppm, prema IDC, u 12 mjeseci do prosinca 2017. Podaci su preuzeti od BLI prema mogućnosti, ili s mrežnih odredišta proizvođača.
3. Usporedba s 20 najprodavanijih mono laserskih pisača na tržištima Zapadne Europe te Središnje i istočne Europe, u segmentu brzine ispisa između 21 i 45 ppm, prema IDC, u 12 mjeseci do prosinca 2017. Podaci su preuzeti od BLI prema mogućnosti, ili s mrežnih odredišta proizvođača.
4. Samo kod višenamjenskih uređaja.
ZnačajkeWF-C8690WF-C8610WF-C8190
Brzina ispisa do 34 ppm mono i u boji (24 ppm ISO)
PDL, uključujući napredno PCL 5 i 6, podešenje (offset, skip blank page, font) i PostScript 3
GDI
MFP/SFP:MFPMFPSFP
Maksimalan kapacitet papira od 1835 str.
Smanjeno vrijeme čekanja s 5,5 sek. FPOT (iz načina rada u pripravnosti)
Tinte: veliko pakiranje crne za do 11.500 str. / veliko pakiranje u boji za do 8000 str.
Epson Connect
Gigabit Ethernet / Wi-Fi Direct / NFC
Skeniranje u email, FTP i mrežne mape bez PC-ja
Automatski obostrani ispis
Web konfiguracija
Podrška za LDAP adresar
Izravan ispis / skeniranje na USB Samo ispis
Tehnologija PrecisionCore
Automatski dvostrani umetač dokumenata (ADF)
Dvostrano skeniranje u jednom prolazu s ADF jedinicom
Fax thumbnail izvješće
Dodirni ekran u boji promjera pet palaca (12,7 cm), jednostavan za uporabuEasy-to-use 5 inch colour touch-screen 2,4'
Certifikat ENERGY STAR
ZnačajkeWF-M5799DWFWF-M5299DWWF-M5298DW
Višenamjenski uređaj
Jednonamjenski uređaj
Ispisni jezikPCL/PSPCL/PSPCL/PS
Maksimalan prinos tinte do 40.000 str.
Brzo skeniranje u više prolaza 24 ipm (mono i u boji)
Niska potrošnja energije u radu 25W25W25W
Spremno za Epson Open Platform
Spremno za Epson Print Admin
Pigmentne tinte DuraBrite Ultra
Standardni kapacitet od 330 listova; opcijski kapacitet od 830 listova papira 80 gsm (maksimalno)Standard/max 331