Pametne naočale Moverio za novu dimenziju Velike nagrade u Silverstoneu

Gosti ekipe MERCEDES AMG PETRONAS Formula OneTM doživjeli su u Silverstoneu, na Velikoj nagradi Britanije, više od utrke, uz tehnologiju pametnih naočala

Pametne naočale Moverio za novu dimenziju Velike nagrade u Silverstoneu

Silverstone, UK – 8.-10. srpnja 2016. – Gosti vodeće ekipe u prvenstvu FIA Formule 1TM u Silverstoneu, MERCEDES AMG PETRONAS, po prvi puta su uživali u uvjerljivom iskustvu proširene stvarnosti. VIP gosti su se uz pomoć partnerske tvrtke Epson i tehnologije pametnih naočala Moverio mogli uživjeti „živčano središte“ garaže s bolidima F1.

Umjesto tradicionalne prezentacije Moverio je omogućio praćenje različitih sadržaja koji su birali sami posjetitelji, o bolidima, vozačima, ekipi i o stazi. Posjetitelji su mogli birati između video materijala i društvenih mreža, statističkih podataka o vozačima, sve to u formatu velikog ekrana, izravno ispred gledatelja.

Moverio je pogodan za uporabu u različitim industrijama, od sporta, proizvodnje i zabave, do zdravstva. Konstrukcija pametnih naočala temelji se na Epsonovoj filozofiji koja teži ka stvaranju učinkovitih, kompaktnih i preciznih tehnologija, te omogućava korisnicima pogled na okolinu uz dodatan sloj video materijala koji se projicira na leće.

Posjetitelji u Silverstoneu su zbog toga mogli vidjeti anatomiju Mercedesova boksa u usporenim snimkama te zaduženja inženjera u ekipi. Senzori za pokrete u naočalama Moverio BT-200 omogućili su im da gestikulacijom odabiru sadržaj ili kontekstualni materijal koji žele gledati, primjerice zaviriti „ispod kože“ bolida Mercedes F1 W07 Hybrid.

Valerie Riffaud-Cangelosi, voditeljica razvoja novih tržišta u Epsonu, kazala je: „S preciznim, vrhunskim, laganim, kompaktnim i energetski učinkovitim proizvodima Epson se odlično uklapa s ekipom MERCEDES AMG PETRONAS Formula OneTM. Naočale Moverio omogućuju potpuno uvjerljivu prezentaciju kakvu poklonici F1 utrka do sada nisu imali prilike vidjeti, uz proširenu stvarnost koja doprinosi iskustvu na trkaćoj stazi“.

Victoria Vowles, direktorica marketinških operacija, MERCEDES AMG PETRONAS Formula OneTM, kazala je: „Sa zadovoljstvom smo prezentirali naše partnerstvo tijekom vikenda u Silverstoneu. Epson je postavio visoke standarde s tehnologijom pametnih naočala Moverio koje su postale važnim sredstvom uvjerljivog i upečatljivog iskustva naših gostiju. Vodstvo ekipe MERCEDES AMG PETRONAS omogućava nam diferencijaciju i izvan staze, kroz partnerstvo s Epsonom kojim ugrađujemo inovativnu tehnologiju u naš program“.

Nova generacija pametnih naočala Moverio, model BT-300, provi je puta predstavljena početkom ožujka ove godine tijekom manifestacije Mobile World Congress u Barceloni. Ovo su najlakše prozirne binokularne naočale, s ugrađenim digitalnim OLED zaslonom na bazi silicija, oko 20 posto lakše u odnosu na prethodni model, i tako postavljaju novi hardverski standard za proširenu stvarnost. Naočale su konstruirane prvenstveno za funkcionalnost i sadrže prozirni optički sloj. Visoke performanse važne su profesionalnim korisnicima i donijet će nova poboljšanja korisničkog iskustva u različitim područjima primjene.

Program „Moverio garage tour„ će, nakon uspješne premijere na početku F1 sezone u Melbournu, od sada biti sastavnim dijelom prezentacija ekipe MERCEDES AMG PETRONAS dokraja ove sezone, uz novi model model BT-300.

Ilustrativne fotografije u visokoj razlučivosti:

Moverio BT-300

  • On line galerija: OneDrive
  • Download svih fotografija: Box

MERCEDES AMG PETRONAS Formula OneTM

  • On line galerija: OneDrive
  • Download svih fotografija: Box

--- kraj objave ---

Napomene za urednika

O tvrtki Epson

Tvrtka Epson vodeća je svjetska tvrtka u području tehnologije, posvećena povezivanju ljudi, stvari i informacija putem svojih originalnih, učinkovitih, kompaktnih i preciznih tehnologija. Nudeći širok asortiman proizvoda, od tintnih pisača i digitalnih sustava za ispis do 3LCD projektora, pametnih naočala, sustava senzora i industrijskih robota, tvrtka je usmjerena na poticanje inovacija i premašivanje očekivanja klijenata u području tintnog ispisivanja, vizualnih komunikacija, opreme i robotike.

Pod vodstvom tvrtke Seiko Epson Corporation sa sjedištem u Japanu, grupacija Epson zapošljava gotovo 72.000 djelatnika u 93 tvrtke diljem svijeta i ponosi se svojim doprinosima zajednicama u kojima djeluje i ulaganjem stalnih napora u smanjenje negativnog utjecaja na okoliš.

http://global.epson.com/

O tvrtki Epson Europe

Epson Europe B.V., sa sjedištem u Amsterdamu, regionalno je sjedište grupacije za Europu, Bliski istok, Rusiju i Afriku. Zahvaljujući radnoj snazi od 1700 zaposlenika, rezultati prodaje tvrtke Epson Europe za fiskalnu godinu 2014. iznosili su 1551 milijuna eura. www.epson.hr

Ekološka vizija 2050.  

http://eco.epson.com/

O ekipi MERCEDES AMG PETRONAS Formula One™
Ekipa MERCEDES AMG PETRONAS Formula OneTM trenutno je vodeća u prvenstvu Formule 1, a djeluje u dvama tehnološkim kampusima u UK. Ekipa je u vlasništvu tvrtke Daimler AG i dioničara: Toto Wolff i Niki Lauda, sa sjedištem u Brackley, Northants. Agregate je konstruirala i izradila tvrtka Mercedes AMG High Performance Powertrains, Brixworth.
www.MercedesAMGF1.com

KONTAKT:

Robert Gelo - RGC

Savjetnik za komunikacijski menadžment i promociju, Epson Italia S.p.A.

T +385 1 3391218

M +385 98 475047

E epson@email.ht.hr    

www.epson.hr