Prvi uredski “suhi” sustav za izradu papira dolazi u Europu

Rješenje PaperLab donosi revoluciju recikliranja u uredima tako što iz otpadnog papira „suhim“ postupkom izrađuje čisti papir

Prvi uredski “suhi” sustav za izradu papira dolazi u Europu

Tvrtka Epson, globalni tehnološki i inovacijski lider, predstaviti će na sajmu CeBIT prvi u svijetu[1] kompaktni sustav za izradu papira u uredu „suhim“ postupkom.  PaperLab može proizvesti nove listove papira iz sigurnosnim postupkom uništenog otpadnog papira[2] korištenjem „suhog“ postupka[3] te može u jednom danu izraditi na tisuće listova recikliranog papira.

PaperLab je namijenjen organizacijama koje trebaju na siguran način uništavati povjerljive dokumente te reciklirati papir na ekološki prihvatljiv, učinkovit i održiv način. Rješenje će biti premijerno predstavljeno za europsko tržište na sajmu CeBIT (Hannover, 20. – 24. ožujka) u sklopu prezentacije Epsonovih inovativnih, učinkovitih, kompaktnih i preciznih tehnologija za radno mjesto.

Minoru Usui, globalni predsjednik korporacije Epson, biti će nazočan na sajmu CeBIT gdje će predstaviti rješenje PaperLab uz niz drugih Epsonovih rješenja za radno mjesto. Usui će održati i ključno izlaganje o budućnosti tehnologije na radnom mjestu te objasniti kako će Epson poboljšati kvalitetu rada i življenja ljudi.

Minoru Usui kaže: „Izuzetno sam ponosan jer mogu predstaviti PaperLab, prvo u svijetu  uredsko rješenje za izradu papira 'suhim' postupkom. PaperLab izrađuje nove listove papira iz prethodno sigurnim načinom uništenog otpadnog papira te može napraviti na tisuće novih listova dnevno“.

“Rješenje smo predstavili krajem prošle godine u Japanu, a u Europi ga planiramo početi prodavati prije jeseni 2018. Namjeravamo stvoriti novi eko sustav u uredu u kojemu korisnici mogu ostvariti prednosti tintnog ispisa velike brzine na papiru koji je proizveo PaperLab. To je rješenje idealno za organizacije koje moraju sigurnim načinom uništavati povjerljive dokumente i reciklirati papir u održivom procesu“.

“Moja vizija je bezgraničan ispis i recikliranje papira. Nadam se da će PaperLab dolaziti u različitim veličinama te da će ga koristiti u tvornicama, uredima, pa čak i domovima“.

Korisnici PaperLaba moći će proizvoditi papir raznih formata, debljina i vrsta, od uredskog papira do posjetnica  listova u bojama.

U sklopu napora za održivo poslovanje Epson je osmislio „ekološku viziju 2050.“ (Environmental Vision 2050) s ciljem 90-postotnog smanjenja emitiranja ugljičnog dioksida u svim proizvodima i uslugama, do 2050. godine.

Fotografije u visokoj razlučivosti:

--- kraj---

O tvrtki Epson

Tvrtka Epson vodeća je u svijetu u području tehnologije posvećena povezivanju ljudi, stvari i informacija putem svojih originalnih, učinkovitih, kompaktnih i preciznih tehnologija. Nudeći širok asortiman proizvoda, od tintnih pisača i digitalnih sustava za ispis do 3LCD projektora, pametnih naočala, sustava senzora i industrijskih robota, tvrtka je usmjerena na poticanje inovacija i premašivanje očekivanja klijenata u području tintnog ispisa, vizualnih komunikacija, opreme i robotike.

Pod vodstvom tvrtke Seiko Epson Corporation sa sjedištem u Japanu, grupacija Epson zapošljava više od 67.000 djelatnika u 90 tvrtki diljem svijeta i ponosi se svojim doprinosima zajednicama u kojima djeluje i ulaganjem stalnih napora u smanjenje negativnog utjecaja na okoliš.

www.global.epson.com

O tvrtki Epson Europe

Epson Europe B.V., sa sjedištem u Amsterdamu, regionalno je sjedište grupacije za Europu, Bliski istok, Rusiju i Afriku. Zahvaljujući radnoj snazi od 1700 zaposlenika prodaja tvrtke Epson Europe za fiskalnu godinu 2015. iznosila je 1577 milijuna eura. www.epson.hr

Ekološka vizija 2050. 

http://eco.epson.com/

KONTAKT:

Robert Gelo - RGC

Savjetnik za komunikacijski menadžment i promociju, Epson Italia S.p.A.

T +385 1 3391218

M +385 98 475047

E epson@email.ht.hr   

www.epson.hr


[1] PaperLab je prvi uredski sustav za izradu papira “suhim” postupkom, prema podacima iz globalnog istraživanja tvrtke Seiko Epson iz studenoga 2016.

[2] Sustav kao sirovinu koristi običan papir A3 i A4.

[3] Za održavanje određene razine vlažnosti sustava koristi se mala količina vode.