Revolucionarni A3 višenamjenski uređaj brzog ispisa i skeniranja

Uz znatno manji negativan utjecaj na okoliš kakav omogućuje jedino inkjet tehnologija, nova generacija ispisuje 100 stranica u minuti obostrano!

Revolucionarni A3 višenamjenski uređaj brzog ispisa i skeniranja

WorkForce Enterprise je nova generacija super brzih i ekološki učinkovitih poslovnih pisača. Ultra brzi ekološki prihvatljivi poslovni inkjet pisači A3 formata, za rad u korporativnim odjelima, brzine od 100 ipm (impresija u minuti), pružaju ekološke prednosti kakve može dati samo inkjet tehnologija, uz smanjenu potrošnju energije i potrošnog materijala, po troškovima izjednačen s laserskim fotokopirnim strojevima. Uz navedeni model WorkForce Enterprise WF-C20590 (brzine 100 ipm) najavljen je i model WF-C17590 brzine 75 ipm. Oba uređaja konstruirana su za potrebe ispisa u korporativnim odjelima, u velikim i srednje velikim organizacijama, pogotovo kod korisnika koji se moraju nositi sa zahtjevima velikog broja zadataka ispisa u kratkim vremenskim razmacima.

S ciljem daljnjeg poboljšanja kvalitete pisača Epson je u nove modele ugradio niz tehnoloških inovacija, uključujući glavu s funkcijom automatskog popravka za eliminiranje pogrešnog ispisa te elektrostatičkim transportnim remenom kojim se jamči kvaliteta ispisa pri velikim brzinama. K tome, nova generacija donosi prijelomno poboljšanje u smislu očuvanja okoliša, smanjenjem potrošnje energije za čak do 96 % u odnosu na laserske pisače jednake brzine ispisa[1], bez potrebe za spajanjem na posebne električne utičnice.

Darren Phelps, direktor poslovnih imaging rješenja u tvrtki Epson Europe, kaže, “Serija  WorkForce Enterprise smanjuje utjecaj na okoliš tako što omogućava spis uz malu potrošnju energije, s manje potrošnog materijala, bez kompromisa u brzini i kvaliteti ispisa. Novi modeli imaju manje dijelova u odnosu na laserske višenamjenske uređaje te jamče veću pouzdanost i manje praznog hoda“.

“Čim smo u laboratoriju prvi puta isprobali uređaje WorkForce Enterprise znali smo da smo na dobrom putu. To su nam potvrdili i naši prodajni partneri iz čitave Europe. Ovaj smo model pokazali u gradovima širom Europe, od Praga, Lillea, Atene, Helsinkija, do Zagreba i Ljubljane, kako bismo od partnera dobili povratnu informaciju za kreiranje najboljeg mogućeg Epsonovog proizvoda”.

Kvaliteta rada nije smanjena uslijed smanjenja potrošnje energije. Linijska glava pisača koja omogućava veliku brzinu ispisa bazirana je na skalabilnoj tehnologiji iskušanoj u uvjetima industrijskog ispisa, na tiskarskim strojevima. Linijska glava široka je svega 43 mm te ima oko 33.500 sapnica te nudi preciznu detekciju začepljenja i tehnologiju promjenjive veličine kapljica tinte za smanjenje pogrešaka u ispisu. Ovo rješenje osim povećanom kvalitetom odlikuje se i visokom brzinom i pouzdanošću ispisa za produktivno okružje koje ne podnosi prazan hod. Prava simbioza kvalitete i učinkovitosti.

Opcijski finišer omogućava automatsku obradu dokumenata uz maksimalan kapacitet od 5350 listova, uz opcijsko manualno umetanje papira, „klamericu“ kapaciteta 4000 listova te funkciju slaganja (stacker) za povećanje učinkovitosti, štednju vremena i rada. Pisači su kompatibilni sa širokim izborom rješenja ispisa i skeniranja na pametnim mobilnim uređajima uz korištenje NFC tehnologije. Dodatnu funkcionalnost donose alati kao što su Email Print for Enterprise, Epson Print Admin i Document Capture Pro.

Model WF-C20590 biti će dostupan na tržištu od lipnja 2017.

Ključne značajke:

 • Brzine ispisa od 75 ppm i 100 ppm

 • Funkcija DualScan velike brzine (simplex / duplex): 60 / 110 ipm

 • Mala potrošnja energije – 320 W (moguće i do 180 W)

 • Razlučivost ispisa 600 x 1200dpi – moguće je povećati do 600 x 2400dpi

 • Ispis u boji do formata SRA3 uz MP (Multi-Purpose) ladicu

 • Priprema za standard Epson Open Platform

 • Spremnici s tintom visokog kapaciteta K = 2 x 50 K stranica, CMY = 50 K

 • Pigmente tinte DuraBrite

 • TP zaslon u boji veličine 9 palaca (22,86 cm)

 • Kapacitet od 5350 listova (80 gsm) uz opcijsko manualno umetanje

 • Finišer kapaciteta 4000 listova s funkcijama za slaganje i „klamanje“

 • Tehnologija verifikacije sapnica (Nozzle Verification) za ispis stalne kvalitete

 • Elektrostatički transportni remen jamči da je papir potpuno ravan u trenutku ispisa

 • Kompatibilnost s ispisnim jezicima uključujući PDL (PCL 5/6, PostScript 3,PDF), ESC/P-Raster

  Fotografije u visokoj razlučivosti:

 • WorkForce Enterprise WF-C20590

--- kraj---

O tvrtki Epson

Tvrtka Epson vodeća je u svijetu u području tehnologije posvećena povezivanju ljudi, stvari i informacija putem svojih originalnih, učinkovitih, kompaktnih i preciznih tehnologija. Nudeći širok asortiman proizvoda, od tintnih pisača i digitalnih sustava za ispis do 3LCD projektora, pametnih naočala, sustava senzora i industrijskih robota, tvrtka je usmjerena na poticanje inovacija i premašivanje očekivanja klijenata u području tintnog ispisa, vizualnih komunikacija, opreme i robotike.

Pod vodstvom tvrtke Seiko Epson Corporation sa sjedištem u Japanu, grupacija Epson zapošljava više od 67.000 djelatnika u 90 tvrtki diljem svijeta i ponosi se svojim doprinosima zajednicama u kojima djeluje i ulaganjem stalnih napora u smanjenje negativnog utjecaja na okoliš.

www.global.epson.com

O tvrtki Epson Europe

Epson Europe B.V., sa sjedištem u Amsterdamu, regionalno je sjedište grupacije za Europu, Bliski istok, Rusiju i Afriku. Zahvaljujući radnoj snazi od 1700 zaposlenika prodaja tvrtke Epson Europe za fiskalnu godinu 2015. iznosila je 1577 milijuna eura. www.epson.hr

Ekološka vizija 2050. 

http://eco.epson.com/

KONTAKT:

Robert Gelo - RGC

Savjetnik za komunikacijski menadžment i promociju, Epson Italia S.p.A.

T +385 1 3391218

M +385 98 475047

E epson@email.ht.hr   

www.epson.hr

 

[1] Temeljeno na maksimalnoj potrošnji energije modela WorkForce WF-C20590 od 320 W, usporedivo s modelom Xerox Color 1000i Press čija maksimalna potrošnja iznosi 7600 W, prema specifikacijama proizvođača.