Tinte za etikete tvrtke Epson postižu vrhunsku usklađenost za materijale koji dolaze u dodir s hranom

Usklađenost odražava dugoročnu posvećenost tvrtke Epson industriji označavanja i pakiranja hrane i napitaka

Tinte za etikete tvrtke Epson postižu vrhunsku usklađenost za materijale koji dolaze u dodir s hranom

Tvrtka Epson danas je objavila da su tinte koje se koriste u tintnim pisačima za etikete SurePress ®i stolnim pisačima za etikete na zahtjev ColorWorks ®usklađeni sa zakonskim okvirom EU-a ((EZ) br. 1935/2004), Uredbom o dobroj proizvođačkoj praksi (GMP) ((EZ) br. 2023/2006), Uredbom o plastičnim materijalima i predmetima koji dolaze u dodir s hranom ((EU) 10/2011) i da su uključene u švicarski pravilnik (SR 817.023.21) o tintama za ispis na materijale koji dolaze u dodir s hranom.

 

Linije SurePress i ColorWorks tvrtke Epson upotrebljavaju pretvornici i krajnji korisnici u industriji hrane i napitaka širom svijeta”, izjavio je Duncan Ferguson, potpredsjednik Odjela za profesionalni ispis i robotiku. „Svaki sustav za tintu koji se uskladi s ovim kompleksnim propisima o hrani važno je postignuće i prekretnica, te dodatno pokazuje vodeću ulogu tvrtke Epson u digitalnoj proizvodnji za primjene na etiketama i ambalaži.”

 

Ulaganje tvrtke Epson u tintu

Tvrtka Epson proizvodi vlastitu tintu, zbog čega je jedinstvena među proizvođačima tintnih uređaja i pisača. Epson ulaže izravno u sustave i higijenske procese za proizvodnju tinte SurePress i ColorWorks. Naši pogoni zadovoljavaju propise EU-a o dobroj proizvođačkoj praksi GMP (EZ) br. 2023/2006 i odgovarajuće zahtjeve američke agencije FDA. Osim toga, tinte Epson SurePress i ColorWorks proizvode se u skladu s načelom procjene rizika standarda HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point), koji obuhvaća sve faze proizvodnog procesa.

 

Ispis na površine koje ne dolaze u kontakt s hranom

U skladu sa zakonskom odredbom EU-a (EZ) br. 1935/2004, tinte Epson SurePress i ColorWorks nisu namijenjene za izravan kontakt s hranom i treba ih primjenjivati na površine materijala i predmeta za pakiranje hrane koje ne dolaze u dodir s hranom, djelujući na taj način kao funkcionalna pregrada.

  

Epson je član udruženja EuPIA i pridržava se smjernica o tintama za ispis koje se primjenjuju na materijale i predmete koji dolaze u dodir s hranom u skladu s uredbom o dobroj proizvođačkoj praksi (EZ) br. 2023/2006 iz Europskoj zakonskog okvira ((EZ) br. 1935/2004).

 

Tinte tvrtke Epson u skladu su sa švicarskim pravilnikom o materijalima i predmetima koji dolaze u dodir s hranom (SR817.023.21), a njihovi sastojci registrirani su ili stavljeni na švicarske pozitivne popise A i B, koje je objavio savezni ured za sigurnost hrane i veterinarstvo (FSVO) zadužen za označavanje hrane i ispis na ambalažu.

 

Predanost usklađenosti

Razina ulaganja i truda koju tvrtka Epson pokazuje u svojoj težnji za regulatornom usklađenošću odraz je njene dugoročne posvećenosti industriji označavanja i pakiranja hrane i napitaka. Postojeći klijenti koji se služe tintama Epson SurePress i ColorWorks mogu sa sigurnošću isporučivati projekte klijentima, znajući da pisači koje su instalirali u svojim proizvodnim postrojenjima ispisuju u skladu s propisima o materijalima koji dolaze u dodir s hranom.