Tvornica tvrtke Epson postiže RBA platinasti status za društveno odgovornu proizvodnju

Proizvodnja EcoTank postiže najveću razinu akreditacije za CSR

Tvornica tvrtke Epson postiže RBA platinasti status za društveno odgovornu proizvodnju

Tvornica tvrtke Epson postiže RBA platinasti status za društveno odgovornu proizvodnju

Proizvodnja EcoTank postiže najveću razinu akreditacije za CSR

9. prosinca 2020. – PT. Indonezija Epson Industry, tvornica pisača iz globalne tehnološke tvrtke Epson, postigla je platinasti status od Responsible Business Alliancea (RBA) za postizanje najviših standarda korporativne društvene odgovornosti.

Responsible Business Alliance (RBA) je najveće svjetsko industrijsko udruženje posvećeno korporativnoj društvenoj odgovornosti u globalnim lancima nabave i posvećeno je podržavanju prava i dobrobiti radnika i zajednica diljem svijeta. Certifikat prepoznaje tvornice i lokacije širom svijeta koje u svojim proizvodnim procesima postižu najviše standarde društveno odgovorne tvrtke i usredotočuju se na poštene radne uvjete, ljudska prava i održivost.  

Certifikat RBA odnosi se na društveno odgovorne standarde u tvrtki Indonesia Epson Industry koja je od ožujka 2020. zaposlila više od 11 300 zaposlenika. Tvornica proizvodi asortiman tintnih pisača za poslovne potrebe i široku potrošnju, uključujući Epsonove vodeće svjetske ekološki prihvatljive EcoTank tintne pisače bez uloška. Do danas Epson je prodao više od 50 milijuna pisača EcoTank diljem svijeta.

Platinasti certifikat RBA pokazuje da tvrtka Epson vodi svoju tvornicu u sklopu Indonesia Epson Industry prema najvišim mogućim CSR standardima i čvrsto je predana dobrobiti svih svojih zaposlenika. Certifikat predstavlja značajnu prekretnicu za Epson jer je poštivanje radnih i društvenih standarda u javnoj nabavi ICT-a važan dio svih specifikacija natječaja, a poslovni klijenti tvrtke Epson sve više zahtijevaju snažne neovisne dokaze o društveno odgovornoj proizvodnji.

 „U potpunosti smo posvećeni ostvarivanju održivog društva putem naših proizvoda i usluga te putem naših tvorničkih i uredskih operacija” potvrdio je Tatsuaki Seki, direktor za glavnu održivost, Epson. „To znači ne samo uzimati u obzir naš utjecaj na okoliš, već i djelovati na društveno odgovoran način. Oduševljeni smo postizanjem ove platinaste ocjene i odlučni smo u održavanju visokih standarda koje ona predstavlja."

Ana Bajagić, voditeljica marketinga tvrtke Epson za regiju Balkan: „Ovo je važna potvrda za naše kupce koji žele znati kako proizvodimo na odgovoran način. Ljudi su naš najvrjedniji resurs i njihova je dobrobit od ključne važnosti. Neprekidno ćemo se baviti i poboljšavati svaki aspekt našeg poslovanja, od proizvodnje i distribucije do upotrebe resursa i dobrobiti naših ljudi.

„Potražnja za ekološki prihvatljivijim proizvodima i uslugama nikada nije bila veća. To se posebno odnosi na mlađe generacije čija strast prema održivosti prisiljava proizvođače da poboljšaju svaki aspekt svog poslovanja.  Kupci pisača EcoTank i drugih tintnih pisača tvrtke Epson mogu biti dvostruko sigurni da ne samo da kupuju ekološki učinkovite tintne pisače koji štede energiju i smanjuju plastični otpad iz potrošnog materijala, već i da su radni uvjeti u skladu s platinastim standardom, što znači vrlo visoko u društveno odgovornoj proizvodnji."

 

NAPOMENE UREDNICIMA

O RBA certifikatu

Jedan od najvažnijih RBA programa je Program validirane procjene (VAP), koji je vodeći standard za provjeru usklađenosti na licu mjesta i učinkovite revizije koje se mogu dijeliti. Sam RBA ne provodi revizije već postavlja standarde i oslanja se na odobrene revizorske tvrtke. RBA uočava da primarna vrijednost revizije usklađenosti na licu mjesta nije u identifikaciji problema u tvornici, već u ispravljanju tih problema. RBA želi prepoznati one tvornice koje pokazuju svoju predanost korporativnoj odgovornosti provjerenim zatvaranjem problema utvrđenih u VAP reviziji.

RBA nudi tri razine prepoznavanja:

  • Platinasti: za tvornice s minimalnim VAP rezultatom od 200, a svi prioriteti, glavni i manji nalazi su zatvoreni

  • Zlatni: za tvornice s minimalnim VAP rezultatom od 180, a svi prioriteti i glavni nalazi su zatvoreni

  • Srebrni: za tvornice s minimalnim VAP rezultatom od 160, a svi prioriteti nalazi su zatvoreni

Kako bi se ispunili zahtjevi za prepoznavanje, sve revizije potrebno je potvrditi putem VAP procjene zatvaranja.  Revizije koje se provode na objektima članovima RBA i objektima njegovih dobavljača vrše nezavisni revizori treće strane posebno obučeni za socijalnu i ekološku reviziju i VAP protokol.

Više informacija na sljedećoj vezi: http://www.responsiblebusiness.org/vap/about-vap/