Tvrtka Epson objavljuje svoje izvješće „Ekološki pristup“ za Europsku održivost za 2020. godinu

Svatko od nas može odabrati ekološki pristup” – Ana Bajagić, voditeljica marketinga tvrtke Epson za regiju Balkan

Tvrtka Epson objavljuje svoje izvješće „Ekološki pristup“ za Europsku održivost za 2020. godinu

Tvrtka Epson objavljuje svoje izvješće „Ekološki pristup“ za Europsku održivost za 2020. godinu

Tvrtka Epson objavljuje svoje izvješće „Ekološki pristup“ za Europsku održivost za 2020. godinu

Svatko od nas može odabrati ekološki pristup”

  • Ana Bajagić, voditeljica marketinga tvrtke Epson za regiju Balkan,

Tvrtka Epson je objavila svoje izvješće o održivosti „Ekološki pristup”. Nefinancijsko izvješće na 48 stranica sadrži sve pojedinosti o održivosti i mjere društveno odgovornog poslovanja koje tvrtka Epson poduzima u čitavom svom poslovanju EMEA-e.  Tijekom 2020. godine, tvrtka Epson je značajno napredovala u usklađivanju svojih poslovnih aktivnosti s ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih naroda (United Nation’s Sustainable Development Goals, SDG), obveza koju je preuzela nakon Pariškog sporazuma iz 2016. i Okvirne konvencije Ujedinjenih naroda o promjeni klime (UNFCCC).

Značajna postignuća navedena u izvješću su:

  • Tvrtka Epson dobila je EcoVadis Platinum ocjenu za održivost, što znači da tvrtka zadovoljava najviše standarde za ljudska prava, uvjete rada, okoliš, etiku i održivu nabavu. Ovo postignuće svrstava tvrtku Epson u top 1 % tvrtki u svojoj industriji.

  • Emisije stakleničkih plinova po zaposleniku smanjile su se za 8,56 %.

  • Emisije opsega 1 i 2 smanjile su se za 18 % (što je jednako 485 753 tona CO2).

  • Tvrtka Epson je reciklirala 23 700 tona materijala, uključujući baterije, papir, drvo, plastiku i električnu opremu.
  • Tvrtka Epson sada upotrebljava 100 % obnovljivu energiju u svim svojim zgradama.

  • Tvrtka Epson je uštedjela potencijalnih 1,1 milijuna tona potrošnog materijala na bazi plastike prodajom preko 50 milijuna pisača bez uložaka EcoTank. [1]

  • Tvrtka Epson angažirala je više od 11 000 studenata svih dobi u sklopu programa „New Horizons” i upoznala mlade ljude s održivom tehnologijom te ih nadahnula u postizanju ciljeva karijere.

  • Tvrtka Epson prijavila se kao tehnološki partner programa Ujedinjenih naroda za provedbu pametnih održivih gradova koji je usmjeren na upotrebu tehnologije radi postizanja ciljeva održivog razvoja (SDG-ovi) u gradovima diljem svijeta.

Ana Bajagić, voditeljica marketinga tvrtke Epson za regiju Balkan, „Epsonovo izvješće o Ekološkom pristupu našim kupcima pruža sigurnost da poduzimamo sve dostupne mjere za postizanje održivosti u cijelom našem europskom poslovanju.

„Održivost je u našem DNK, ona prolazi kroz sve što radimo. Radi se o neprekidnom rješavanju i poboljšanju svakog aspekta našeg globalnog utjecaja, od naše proizvodnje i distribucije do upotrebe resursa i ponašanja naših ljudi.

„Rad s našim klijentima je moja strast, razumijevanje njihovih potreba i slušanje onoga što kažu vrlo je važno jer neprekidno radimo na poboljšanju onoga što nudimo. Izvješće Ekološki pristup nudi jamstvo da je tvrtka Epson potpuno ozbiljna u pogledu održivosti i budućnosti našeg planeta.

„Svatko od nas može odabrati ekološki pristup. Dok se suočavamo s izazovima u ovom „novom normalnom”, svi moramo još više raditi kako bismo donijeli ispravne odluke i stvorili održiviju budućnost za naše ljude i planetu.”

Ana Bajagić, voditeljica marketinga tvrtke Epson za regiju Balkan, dodala je: „Naše izvješće Ekološki pristup odnosi se na donošenje pravog izbora za našu budućnost. Potražnja za ekološki prihvatljivijim proizvodima i uslugama nikada nije bila jača, a to je posebno naglašeno kod mlađih generacija koje s istinskom zabrinutošću i strahom gledaju naprijed. Njihova strast prema održivosti potiče tvrtke na promjene i ovo je dobra stvar.  Robne marke koje ne dijele svoje vrijednosti ili ne pokazuju isti osjećaj za hitnost nemaju dugoročnu budućnost.

„Epson je u potpunosti predan ciljevima održivog razvoja. Integrirani su u naše srednje i dugoročne planove; vode nas kao kompas za naše poslovanje i usmjeravaju na sve naše postupke za održivost. Naše izvješće Ekološki pristup pokazuje točno i transparentno kako nastavljamo ispunjavati našu predanost održivoj dugoročnoj budućnosti.

„Moramo još puno toga obaviti. Kao tvrtka i kao pojedinci, moramo pokazati da smo predani, odgovorni i transparentni. U Epsonu smo predani etičkom vodstvu i dobrom upravljanju kroz strategije temeljene na vrijednosti i pozitivnim postupcima za održivo poslovanje u boljem svijetu.”

Preuzmite Epsonovo izvješće Ekološki pristup ovdje www.epson.eu/greenreport.

O tvrtki Epson
Tvrtka Epson vodeća je u svijetu u području tehnologije te je posvećena tome da postane ključna za povezivanje ljudi, stvari i informacija putem svojih originalnih učinkovitih, kompaktnih i preciznih tehnologija. Tvrtka je usmjerena na poticanje inovacija i premašivanje očekivanja kupaca u području tintnih pisača, vizualnih komunikacija, nosivih uređaja i robotike. Tvrtka Epson ponosna je na svoj doprinos postizanju održivog društva i svoje kontinuirane napore u ostvarivanju ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih naroda. Pod vodstvom tvrtke Seiko Epson Corporation sa sjedištem u Japanu grupacija Epson diljem svijeta generira godišnju prodaju koja iznosi više od 1 trilijuna JPY.
www.global.epson.com

 

[1] Na temelju Epsonovih izračuna, pri ispisu 100 000 stranica EcoTank Mono zahtijeva 85 % manje potrošnog materijala na bazi plastike u prosjeku od konkurentskih jednobojnih laserskih A4 uređaja 1 – 20 str./min.