Tvrtka Epson osvaja EcoVadis Platinum za održivost

Nagrada postavlja tvrtku Epson među 1 % vodećih tehnoloških tvrtki u pogledu održivosti

Tvrtka Epson osvaja EcoVadis Platinum za održivost

Tvrtka Epson osvaja EcoVadis Platinum za održivost

Nagrada postavlja tvrtku Epson među 1 % vodećih tehnoloških tvrtki u pogledu održivosti

– Epson Europe, 27. listopada 2020. –

Neovisni procjenitelji EcoVadis dodijelili su tvrtki Epson platinasti status za društveno odgovorno poslovanje [1] Platinasta ocjena, uspostavljena 2020. godine, ukazuje da je tvrtka Epson rangirana među 1 % vodećih tvrtki u svojoj industriji [2] Tvrtka Epson dobila je zlatnu ocjenu u protekle tri godine. Zlato se dodjeljuje tvrtkama koje uđu u 5 % vodećih procijenjenih tvrtki.

Platinasta nagrada dodijeljena je za priznanje globalnih inicijativa tvrtke Epson za društveno odgovorno poslovanje. Procjena EcoVadis usmjerena je na četiri teme: okoliš, radnička i ljudska prava, etiku te održivu nabavu. Tvrtka Epson dobila je ocjenu „izvanredno” (najviši rezultat) za okoliš i postigla je visoke rezultate u pogledu održive nabave, radničkih i ljudskih prava te etike, što ju je dovelo među 1 % najboljih tvrtki u proizvodnoj industriji računala i perifernih uređaja.

Kazuyoshi Yamamoto, predsjednik tvrtke Epson Europe, dodao je: „Platinasti certifikat EcoVadis našim kupcima osigurava da tvrtka Epson poduzima sve dostupne mjere kako bi ostvarila održivost u svojem poslovanju. Održivost je u našem DNK, ona prolazi kroz sve što radimo. Platinasti status znači da se naši kupci mogu osloniti na to da je svaki aspekt našeg poslovanja neovisno provjeren i certificiran te da smo potpuno predani zadovoljavanju najviših standarda održivosti.”

EcoVadis pruža neovisnu, pouzdanu, zajedničku platformu za procjenu i ocjenjivanje više od 65 000 grupacija i tvrtki u 200 industrija u 160 zemalja primjenom kriterija procjene društveno odgovornog poslovanja koji se temelje na standardima održivosti tisuću vanjskih izvora kao što su nevladine organizacije, sindikati rada, međunarodne organizacije, lokalne uprave i revizorske organizacije.

Tvrtka Epson nastoji iskoristiti svoje učinkovite, kompaktne i precizne tehnologije za poticanje inovacija u četiri područja, uključujući tintne pisače. Vjerujemo da njezina tehnologija može pomoći smanjiti utjecaj na okoliš, povećati produktivnost te imati znatnu ulogu u rješavanju društvenih problema i postizanju ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih naroda.

Tvrtka Epson nastoji postići društvenu održivost te objavljuje pojedinosti o svojim ekološkim inicijativama, stvaranju društvene vrijednosti, korporativnom upravljanju i drugim aktivnostima u pogledu društveno odgovornog poslovanja putem svojeg integriranog izvješća i izvješća o održivosti. Informacije se također objavljuju na stranicama o društvenoj odgovornosti internetske stranice tvrtke.

Reference

■ Epsonovo društveno odgovorno poslovanje i okoliš https://global.epson.com/SR/

O tvrtki Epson
Tvrtka Epson vodeća je u svijetu u području tehnologije te je posvećena tome da postane ključna za povezivanje ljudi, stvari i informacija putem svojih originalnih učinkovitih, kompaktnih i preciznih tehnologija. Tvrtka je usmjerena na poticanje inovacija i premašivanje očekivanja kupaca u području tintnih pisača, vizualnih komunikacija, nosivih uređaja i robotike. Tvrtka Epson ponosna je na svoj doprinos postizanju održivog društva i svoje kontinuirane napore u ostvarivanju ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih naroda. Pod vodstvom tvrtke Seiko Epson Corporation sa sjedištem u Japanu grupacija Epson diljem svijeta generira godišnju prodaju koja iznosi više od 1 trilijuna JPY.
 

www.global.epson.com

 

 

[1] Neovisna, pouzdana i suradnička platforma EcoVadis procjenjuje politike i postupke tvrtki kao i njihova objavljena izvješća koja se odnose na okoliš, radnička i ljudska prava, etiku te održivu nabavu. Jedinstvena metoda procjene društveno odgovornog poslovanja tvrtke EcoVadis obuhvaća više od 200 kategorija nabave u 160 zemalja. Više od 65 000 tvrtki surađuje s tvrtkom EcoVadis na smanjenju rizika, poticanju inovacija te izgradnji transparentnosti i povjerenja među trgovinskim partnerima.

 

[2] Proizvodnja računala i industrije periferne opreme.