Ispis u boji bez brige

Redakcija mjesečnog IT magazina Vidi za pripremu svih svojih publikacija, ali i za projekte kao što su konferencije, oslanja se na pouzdano i cjenovno povoljno rješenje za svakodnevni ispis u boji

Mjesečni IT magazin Vidi, vodeća tech publikacija na hrvatskom tržištu, koristi Epsonove tintne pisače za potrebe pripreme novih izdanja, ali i za potrebe organiziranja konferencija i drugih događaja. Ispis u redakciji nezaobilazan je dio produkcije svake publikacije, pa tako i u redakcija magazina Vidi ima stalnu potrebu za kvalitetnim i pouzdanim ispisom u boji.  

Osim  za potrebe lektoriranja i provjere opreme u člancima i prilozima magazina Vidi ispisuje se i za potrebe svih ostalih izdanja kuće VIDI-TO. Govorimo li o potrebama samog magazina Vidi, tiskanog izdanja na ukupno 134 stranice na formatu sličnome A4, svakoga se mjeseca ispiše petstotinjak listova A4. Drugim riječima prije slanja u tiskaru, u redakciji se na Epsonovim pisačima, modelima L1455 i L6190 producira četiri puna broja magazina Vidi. To znači da samo za pripremu magazina Vidi Epsonovi EcoTank ITS pisači godišnje produciraju pedesetak primjeraka ove publikacije ili gotovo 6500 listova A4 papira. Urednici, novinari i lektori na ispisanim kopijama ostavljaju svoje ispravke i bilješke te potom grafički odjel unosi korekcije kako bi se ispravljeni broj mogao ponovno ispisati na pisačima, sve dok se ne uklone sve pogreške i nedostaci, a novi broj bude spreman za slanje u tiskaru.

Ispis u boji bez granica

„Pouzdani i kvalitetni pisači nezaobilazan su alat svake redakcije koja priprema tiskana izdanja“, kazao je Dinko Kadi, glavni urednik magazina Vidi. „Epsonov sustav EcoTank ITS odgovara nam jer nam omogućava ispis u boji, u velikim količinama, ali po niskoj cijeni. Ispis u boji danas nije stavka o kojoj moramo posebno brinuti što nam ostavlja više vremena za ispunjavanje naših osnovnih zadaća“, dodao je.

Pomoć u organizaciji konferencija

Osim za potrebe pregleda i korekcije novih izdanja, Epsonovi EcoTank ITS pisači koriste se i za potrebe organizacije konferencija. Tako su primjerice za potrebe konferencije o GDPR-u održane u prosincu 2017. godine na Epsonovim EcoTank ITS pisačima izrađene sve propusnice za goste, ukupno tristotinjak propusnica. EcoTank ITS pisač na licu mjesta odlično je rješenje jer organizatori mogu brzo i učinkovito ispisivati prilagođene propusnice i druge oznake prema potrebi .

Korisnik Epsonovog EcoTank ITS pisača ne mora brinuti o cijeni ispisa u boji, što znači da može pustiti na volju svojoj kreativnosti, bez ograničenja u smislu crno-bijelog ispisa kakvoga primjerice uvjetuju laserski pisači ili klasični tintni pisači koji rade s patronama. Ostala rješenja jednostavno nisu isplativa niti praktična za ispis većih količina dokumenata ili oznaka.