Video projekcija za novu dimenziju nastupa Maksima Mrvice

Kreativne video projekcije kao sastavni do Mrvičina izričaja

Zagrebački koncert Maksima Mrvice u veljači 2016. u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, bio je prvi na kojemu je glasoviti pijanist video projekcijama značajno upotpunio svoju glazbu.

Projekcija za upečatljiv nastup

Koncert kojega je proslavljeni hrvatski pijanist Maksim Mrvica održao sredinom veljače 2016. u Zagrebu bio je prekretnica u njegovom izričaju. Na tom koncertu produkcija se naime u velikoj mjeri oslanjala na video projekcije koje su te večeri dale sasvim novu dimenziju glazbi izvedenoj uz prateće glazbenike.

Uz pomoć dvaju Epsonovih video projektora velike snage od ukupno 20 tisuća lumena koncertna je dvorana Vatroslava Lisinskog oživjela u duhu posljednjeg Mrvičina albuma „Croatian Rhapsody“. Maksimova interpretacija popularnih skladbi kao što su „Bumbarov let“ i „Mission Impossible“ ostavila je publiku bez daha, a vizualna kreacija na prostranim zidovima dvorane upečatila je vrhunski dojam.

Vizualni izričaj Maksimove energije

„Odabrali smo Epsonove projektore prema preporuci prijatelja, kako zbog kvalitete opreme tako i usluge. Moram reći da je jedno i drugo je bilo iznad očekivanja“ kazao je tom prilikom Antonio Ševerdija, zastupnik Maksima Mrvice u Hrvatskoj.

„Ovaj Maksimov koncert u Zagrebu je ujedno i prvi na kojem smo se odlučili produkcijski posvetiti se projekcijama u većoj mjeri. Ne mislim da je video art imao toliki značaj Maksimu u izražaju koliko publici u obliku kvalitetnije i zanimljivije produkcije samog koncerta. Svakako ćemo u daljnjoj suradnji s video umjetnicima pokusati sto bolje povezati projekcije sa Maksimovom energijom i podići to na još višu razinu“, dodao je.

Koncerti na otvorenom

Maksim Mrvica globalno je popularan crossover pijanist čiji su albumi prodani u više od 4 milijuna primjeraka u čak 57 zemalja svijeta. Njegovi koncerti i nastupi uvijek donose posebnu energiju, a njegove crossover izvedbe ostavljaju bez daha, spajajući sve najbolje iz glazbenikova bogatog pijanističkog opusa. Uz neprocjenjivo glazbeno umijeće i ljepotu sviranja, zanimljiva je činjenica da Maksima Mrvicu izvedba skladbe „Bumbarov let“ (16 noti u sekundi) uvrštava među najbrže prste svijeta, a cijelu izvedbu odsvira za gotovo nevjerojatnih 56 sekundi.

Maksim Mrvica nakon nastupa u Zagrebu priprema seriju koncerata na otvorenom i na nekonvencionalnim lokacijama.