Vrhunski ispis vrhunskih fotografija

PhotoDays se oslanja na Epsonovu kvalitetu ispisa

Vrhunski ispis vrhunskih fotografija

Za potrebe završne izložbe i popratnih izložbi u Rovinju, Zagrebu i drugim gradovima, fotografije se ispisuju u digitalnom studiju B-Nula u Zagrebu, na Epsonovim pisačima i repro materijalu

179 fotografija za jedan festival

Rovinj Photodays jedan je od najvećih festivala fotografije u jugoistočnoj Europi koji iz godine u godinu potvrđuje značaj u fotografskoj zajednici čitave regije. Ovaj cjelogodišnji projekt podržavaju brojne kulturne ustanove i organizacije te nekoliko ključnih pokrovitelja, a održava se od 2008. godine.

Festivalske aktivnosti uključuju organizaciju godišnjeg natječaja, putujućih izložbi tijekom godine u suradnji s kulturnim institucijama i galerijama u više gradova te organizaciju tradicionalne završnice festivala, u svibnju u Rovinju.

Za potrebe završne izložbe i popratnih izložbi u Rovinju, Zagrebu i drugim gradovima, fotografije se ispisuju u digitalnom studiju B-Nula u Zagrebu, na Epsonovim pisačima i repro materijalu (papir i tinta). U 2016. za potrebe festivala PhotoDays ispisano je 179 eksponata u trima različitim formatima, ukupne površine 71 četvornog metra. Za ispis je korišten pouzdani model SureColor SC-P9000.

Grand Prix

Svake godine PhotoDays dodjeljuje Grand Prix nagradu čijem dobitniku organiziraju samostalnu izložbu s pripadajućom pratećom publikacijom na danima Photodaysa u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu, u jesenjem terminu.

„Festival fotografima pruža kvalitetnu platformu za networking i promidžbu radova te mogućnost za razmjenu iskustava i znanja“, kazao je direktor PhotoDaysa Denis Redić. „Posjetiteljima festival pruža prijateljsko okruženje, mnoštvo otvorenih sadržaja bez ograničenog sudjelovanja ili ulaznica, mogućnosti za razgledanje raznovrsnih izložbi u zatvorenim, galerijskim prostorima i na otvorenom, sudjelovanje u nagradnim foto rutama i puno povoda za dolazak i druženje s brojnim ljubiteljima fotografije iz čitave regije.

Struka, a pritom mislim na kustose, povjesničare umjetnosti, galeriste, ali i cjelokupnu fotografsku zajednicu od hobista foto klubova do fotoreportera, vrlo kritično promatra i propituje formate  i ispise te mi je doista zadovoljstvo istaknuti da smo dobili niz komplimenata za vrlo kvalitetnu produkciju završne izložbe finalista,“ zaključio je Redić. 

Preciznost ispisa

„Za izdanje festivala PhotoDays u 2016. producirali smo fotografije za tri različite izložbe i tako nastavljamo višegodišnju suradnju s ovom fotografskom manifestacijom“, komentirao je direktor Studija B-Nula Mario Bandić. „Već deset godina koristimo Epsonovu tehnologiju ispisa. Epsonovi pisači su naime precizniji od konkurentskih. Osim toga, Epsonova tinta je kvalitetnijeg sastava i trajnija je u arhivskom smislu te se brže stabilizira nakon ispisa. Isto tako, zbog implementacije profesionalnog colour managementa i kalibracije workflowa u Studiju B-Nula, Micro Piezo tehnologija je za nas bolji odabir nego tehnologija termalnih glava na konkurentskim pisačima zbog ranije spomenute preciznosti i samog trajanja glave“, kazao je Bandić.