VELIČINA ZASLONA JE VAŽNA

Uz Epson ćete vidjeti više sadržaja uz više detalja.

POGLEDAJTE VIDEO PREUZIMANJE BROŠURE

Na što biste trebali obratiti pažnju na zaslonu?

Pri odabiru odgovarajućeg zaslona za tvrtku, puno toga treba uzeti u obzir. Jedno od prvih pitanja koje ćete postaviti je: Trebam li višenamjensko rješenje za sobe za sastanke, bijelu zaslonsku ploču ili plošni zaslon?

Postizanje optimalnog prikaza s ispravnom vidljivošću od ključne je važnosti da bi sastanci i zaslonski sadržaj bili što korisniji. Jedna od prednosti Epsonovih projektora su zasloni promjenjivih veličina koji ispunjuju različite zahtjeve u prostorijama svih veličina.

Odgovarajuća veličina za optimalnu vidljivost

Sve započinje pronalaskom zaslona odgovarajuće veličine za vašu prostoriju. Ta jednostavna odluka vrlo je važna – sadržaj treba biti jasno prikazan da bi sastanci bili učinkoviti, a usto se trebate pridržavati zdravstvenih i sigurnosnih standarda. Uz prilagodljivo rješenje koje odgovara prostorijama svih veličina, Epsonovi projektori ovu odluku čine lakšom no ikad prije.

Epsonovi projektori Plošni zaslon
Veličina Veličina slike
(dijagonalno)
Veličina se mijenja do 500 inča1 Prosječni interaktivni plošni zaslon 65 – 69 inča2
Prilagodljiva slika Promjenjiva veličina Fiksno

S lakoćom ispunite zahtjeve minimalne veličine zaslona

Nije ugodno raditi za radnim stolom s premalim zaslonom – to nije dobro za vaše oči i može negativno utjecati na sadržaj na zaslonu.

Iz istih razloga potreban vam je zaslon veličine koja odgovara okruženju u vašoj sobi za sastanke – zbog toga Epsonovi projektori pružaju veličinu zaslona koja ispunjuje zdravstvene i sigurnosne standarde za istovjetno iskustvo zaslonskog prikaza. (Direktiva EU 90/270/EZ – Oprema za zaslonski prikaz).

Skalabilnost veličine zaslona i funkcionalnost Epsonovih projektora znači da je jednostavno zajamčiti da prikazani sadržaj neće biti premali, da će biti visoke kakvoće i jasno vidljiv svima, uzevši u obzir udaljenost gledanja od zaslona. Na taj će način svi sudionici vašeg sastanka imati jednake prilike za dijeljenje i sudjelovanje.

Pronađite savršenu veličinu zaslona za vašu sobu za sastanke

Naš interaktivni alat udaljenosti gledanja omogućuje vam izračun savršene veličine zaslona za vaš projektor, temeljeno na dimenzijama, rasporedu i broju sjedala u prostoriji.

PRIHVATLJIVA UDALJENOST GLEDANJA3 ZA 300" 15 INČA IZNOSI 14.2m

Vaš preglednik ne podržava oznaku platna HTML5.

RASPORED U PROSTORIJI

DIMENZIJE PROSTORIJE (METRI) Širina:    Dužina: Nepodržana veličina prostorije

BROJ SJEDALA

84"
50"84"
300"
50"500"

Odaberite rješenje

Za postizanje optimalne veličine zaslona trebate replicirati prosječni doživljaj slike na računalu na sve sudionike vašeg sastanka, uključujući i one koji su najudaljeniji od zaslona.

Prema Snellenovom optotipu, slika na dvostrukoj udaljenosti mora biti dvostruko viša ili četiri puta veća u prostoru da bi se činilo da je jednake veličine.

PREUZIMANJE LETKA

Optimizirana suradnja

Epsonovi projektori nude optimalnu izvedbu na zaslonu, a usto su dizajnirani i za integriraju s vašim postojećim sustavima. Uz Epsonova rješenja za sobe za sastanke možete izraditi fleksibilnu, dinamičnu sobu za sastanke spremnu za budućnost i ujediniti komunikaciju te zajamčiti besprijekoran tijek rada na svim uređajima, u svako doba.

Spremajte, dijelite i ispisujte

Projicirajte bežičnim putem s mobilnih uređaja

Unosite bilješke uz preciznost kojoj nema premca

Surađujte putem visokokvalitetnih video konferencija

Jasno vidljiva kvaliteta

Automatsko podešavanje svjetla na Epsonovim projektorima otkriva okolne uvjete osvjetljenja u prostoriji i podešava razinu svjetline sukladno tome pa sadržaj možete prikazati jasno i bez bliještanja.

Noć
Dan

Neki plošni zasloni imaju ograničene kutove prikaza, zbog čega je prikaz sadržaja na zaslonu iz kuta prostorije otežan. Međutim, to nije slučaj kod Epsonovih projektora koji nemaju mrtvih kutova te svatko može s lakoćom gledati sadržaj.

Plošni zaslon
Epsonov projektor

Kad ih se gleda izbliza duže vrijeme, primjerice tijekom interaktivnih prezentacija ili dulje suradnje, kod plošnih RBG zaslona može doći do pikselizacije, što umara oči. S druge strane, projektori imaju manju pikselizaciju od plošnih zaslona, a uz automatsko podešavanje svjetla sadržaj se može duže gledati bez napora.

Plošni zaslon
Epsonov projektor

Kontaktirajte nas

Za više informacija o Epsonovim projektorima jednostavno unesite podatke u nastavku i kontaktirat će vas predstavnik tvrtke Epson.

Ispunite ovo polje
Ispunite ovo polje
Ispunite ovo polje
Ispunite ovo polje
Ispunite ovo polje
Ispunite ovo polje
Želim primati informacije o budućim Epsonovim proizvodima, promocijama, ponudama i događajima putem e-pošte.
Sigurnosna provjera

To će nam pomoći da utvrdimo da se radi o stvarnoj osobi, a ne o sustavu koji šalje neželjenu poštu.

Polja označena zvjezdicom „*” su obavezna

  1. Veličina zaslona do 500 inča na temelju Epsonovih instalacijskih projektora
  2. Izvor podataka: Futuresource Q415 – Zapadna Europa – Plošni zasloni za tvrtke
  3. Prihvatljiva udaljenost prikaza zajamčit će iskustvo u prostoriji koje je jednako iskustvu na računalu.
    Za zaslone manje od 80 inča pretpostavlja se da imaju omjer stranica od 16 : 9, a za zaslone veličine 80 inča ili veće pretpostavlja se da imaju omjer stranica od 16 : 10.

Zašto je veličina zaslona važna?

Prezentacije su zanimljive i učinkovite samo ako se mogu jasno vidjeti. Važno je da gledatelj shvati što se nalazi na zaslonu i da mu se oči ne naprežu. Primjenom našeg znanja o postizanju idealne veličine zaslona moguće je svaku prezentaciju učiniti jasnom i jednostavnom za gledanje.

Kakav je osjećaj?

Sigurno i jednostavno iskustvo gledanja projekcije može se postići simuliranjem uvjeta za gledanje radne površine. Direktiva EU-a 90/270/EEZ postavlja smjernice za radne površine (za zaslonsku opremu) koji se mogu primijeniti pri određivanju veličine projiciranog prikaza. To vam omogućuje: stvaranje udobnog iskustva poznatog korisnicima na radnom stolu, zajamčeni jasan sadržaj i sprječavanje naprezanja očiju kod gledatelja. Ne zaboravite – važno je uzeti u obzir da će veličina projicirane slike gledatelju djelovati različito ovisno o tome gdje sjedi pa izračun o odgovarajućoj veličini slike temeljite na osobi koja sjedi najdalje od zaslona.

Izvršite ispitivanje

Kako odabrati odgovarajuću veličinu zaslona za vašu prezentaciju? Većina ljudi upoznata je sa Snellenovim optotipom koji oftalmolozi koriste za pregled očiju. Za punu oštrinu vida trebate jasno vidjeti slova na tablici s udaljenosti od 20 stopa. Prema Snellenovom optotipu, slika na dvostrukoj udaljenosti mora biti dvostruko viša ili četiri puta veća u prostoru da bi se činilo da je jednake veličine. Mi to znanje možemo primijeniti na veličine zaslona na projektoru da bismo gledatelju zajamčili jasan prikaz.

IZVRŠITE ISPITIVANJE

Odaberite rješenje

Za postizanje optimalne veličine zaslona trebate replicirati prosječni doživljaj slike na računalu na sve sudionike vašeg sastanka, uključujući i one koji su najudaljeniji od zaslona.

Prema Snellenovom optotipu, slika na dvostrukoj udaljenosti mora biti dvostruko viša ili četiri puta veća u prostoru da bi se činilo da je jednake veličine.

Kako to funkcionira?

Razvili smo alat koji u obzir uzima sve čimbenike koji vam pomažu utvrditi savršenu veličinu zaslona. Jednostavno unesite raspored u prostoriji, broj gledatelja i veličinu prostorije. Zatim možete podesiti klizač i pronaći odgovarajuću veličinu zaslona.

Da bi prikaz uvijek bio jasan i ugodan, naši projektori mogu se prilagoditi različitim veličinama prostorija i publici, pružajući povoljno rješenje spremno za budućnost, čak i ako se zahtjevi glede zaslona promijene. Ako su prezentacije pregledne, publika će biti zainteresirana te će rezultati biti produktivniji i učinkovitiji.

Kontaktirajte nas