TEHNOLOGIJA MICRO PIEZO

Ako želite pouzdane, brze i visokokvalitetne ispisane primjerke, morate razumijete što pokreće vaš pisač – a to je upravo ispisna glava.

Napredne ispisne glave za sadašnjost i budućnost

Kada razmišljate o tome koji pisač kupiti, poznavanje vrste ispisne glave ugrađene u pisač može vam olakšati donošenje prave odluke. Postoje dvije osnovne vrste tehnologija ispisne glave, sa zagrijavanjem ili s elementom Piezo. Svi Epsonovi pisači sadržavaju Piezo element jer smatramo kako ta tehnologija pruža najbolju izvedbu.

Nakon svjetske premijere 1993. godine, Micro Piezo tehnologija ne samo da je predvodila napredak u tehnologiji Epsonovih ispisnih glava, već je i podigla ljestvicu za sva druga velika imena u industriji ispisa. Epsonova jedinstvena Micro Piezo tehnologija omogućuje izvrsnu kvalitetu ispisa i predstavlja tehnologiju koju naša konkurencija i dalje ne uspijeva dostići.

Ne trebate nam samo vjerovati na riječ, u nastavku sami saznajte što je čini toliko posebnom.

Tehničke značajke

Uživajte u jasnim i preciznim ispisanim primjercima

Tehnologija Micro Piezo koristi piezo kristale koji pulsiraju prilikom primanja električnog signala koje šalje pisač. Tako proizvode kapi koje su nevjerojatno dosljedne i oblikom i veličinom, što rezultira jasnim i preciznim ispisima. Termalni pisači koriste grijaći element za zagrijavanje tinte, čime se stvara zračni mjehurić koji šprica tintu kroz mlaznicu. Takav ispis manje je precizan.

Visokokvalitetni, brzo ispisani primjerci

Kapljice tinte raspršuju se kroz svaku mlaznicu 40.000 puta u sekundi kako bi se dobili dokumenti ispisani velikom brzinom. Međutim, taj mehanizam istovremeno je i nevjerojatno precizan pa možete računati da ćete dobiti jasne i precizne ispisane primjerke, bez potrebe za žrtvovanjem kvalitete.

Izradite sofisticirane slike

Naše mlaznice su drugačije – svaka mlaznica može proizvesti kapljice u čak do pet različitih veličina. Upravo poput korištenja pet različitih kistova prilikom oslikavanja platna. Veće točkice koriste se za povećanje brzine za ispis većih površina s bojom, dok manje kapljice mogu izraditi nevjerojatne detalje. Pomoću ove tehnologije, možete vjerno reproducirati suptilne promjene između nijansa tamnih i svijetlih boja koje će se besprijekorno i prirodno stapati na papiru.

Kvaliteta ispred kvantitete

Nemojte se zavaravati da više mlaznica znači i bolji pisač. Termalni pisači koriste mlaznice s postavljenom veličinom pa je potrebno više mlaznica kako bi se pokušala postići razina kvalitete jednaka onoj koju pružaju naši pisači.

Pisači dugog vijeka trajanja uz manje potrebe održavanja

Za razliku od termalnih pisača, naša trajna ispisna glava ne propada s vremenom. Nećete morati brinuti o troškovima zamjene ispisne glave niti se zamarati s njenom ugradnjom.

Najbolja tinta za vašu namjenu

Budući da naša ispisna glava ne koristi toplinu, naši pisači omogućuju veći izbor tinte jer u obzir dolaze i tekućine osjetljive na toplinu. Prednost je to koju ne nude svi pisači; termalni pisači zbog korištenja topline ograničeni su samo na određene vrste tinte.

Jeste li znali...?
Razmotrite briljantnost naše tehnologije Micro Piezo kada se stavi u širi kontekst.

Detalji po minuti

Pokušati pronaći točno određenu kapljicu tinte (1,5 pl) na velikoj fotografiji (12,7 x 8,9 cm) bilo bi jednako teško kao i pronaći kontaktnu leću na nogometnom igralištu (približne veličine od 10.000 m2)! Ovi detalji po minuti omogućuju izradu prekrasnih, realističnih fotografija u nevjerojatnom rasponu tonova i nijansi.

Precizna kontrola

Zamislite raspršivanje kapljice tinte (1,5 pl) kao slobodan udarac s udaljenosti od 15 metara. Možete li zamisliti igrača kako pokušava naciljati točku unutar gola koja je jednaka veličini same lopte? Zamislite da pogađa tu točku s gotovo stopostotnom preciznošću i izvodi 40.000 takvih uspješnih slobodnih udaraca svake sekunde! Ispisne glave Micro Piezo precizne su i brze, svode gubitak tinte na minimum i izrađuju jasne i precizne ispisane primjerke.

Nevjerojatna izvedba

Ako zamislimo da je kapljica tinte (1,5 pl) jednaka veličini nogometne lopte i ispisna glava izbaci tintnu kroz 90 mlaznica po boji, vrijeme potrebno da se stadion Wembley napuni nogometnim loptama iznosilo bi približno jednu sekundu! Tolika je brzina izvedbe Micro Piezo ispisnih glava.

Nova generacija tehnologije ispisne glave

PrecisionCore najnovija je Epsonova tehnologija ispisa koja koristi revolucionarni čip za ispis visoke gustoće za generiranje do 40 milijuna preciznih točaka.

SAZNAJTE VIŠE

Korisna primjena koja nadmašuje sâm ispis na papiru

Epsonova inovativna Micro Piezo tehnologija fleksibilna je i pogodna za primjenu u mnogim područjima. Osim vrhunskih crno-bijelih i ispisa u boji na raznim papirima, koristi se i u industriji. To između ostaloga uključuje tisak na tkanine, izradu filtara za boje i primjenu uzoraka na elektronske tiskane ploče.

Mijenjanje budućnosti tehnologijom bez upotrebe topline

Povećajte produktivnost i smanjite utjecaj na okoliš bez kompromisa.

Saznajte više