MIJENJANJE BUDUĆNOSTI TEHNOLOGIJOM BEZ UPOTREBE TOPLINE

Povećajte produktivnost i smanjite utjecaj na okoliš bez kompromisa.

Tehnologija bez upotrebe topline

Epsonovi tintni pisači upotrebljavaju tehnologiju bez upotrebe topline za ostvarivanje naprednih korisničkih prednosti.

Usporedba postupka ispisa

laserski i tintni pisači mogu na prvi pogled izgledati isto. No, bitno je ono što se nalazi iznutra.

Za Epsonovu tehnologiju bez upotrebe topline nije potrebna toplina u postupku izbacivanja tinte. Umjesto toga na piezoelektrični element primjenjuje se tlak koji ga savija prema natrag i prema naprijed i tako omogućuje izbacivanje tinte iz ispisne glave.

Za usporedbu, laserski pisači trebaju toplinu za grijač radi omogućivanja ispisa.

Postupak termalnog tintnog ispisa

Termalna tintna tehnologija primjenjuje električnu struju za zagrijavanje tinte i omogućavanje njezinog izbacivanja kroz ispisnu glavu.

Postupak izbacivanja tinte Piezo

Za razliku od termalnih tintnih i laserskih pisača, tehnologija tvrtke Epson bez upotrebe topline ne zahtijeva toplinu tijekom postupka izbacivanja tinte. Umjesto toga se na piezoelektrični element primjenjuje tlak, koji ga savija prema natrag i prema naprijed i tako omogućuje izbacivanje tinte iz ispisne glave.

Prednosti tehnologije bez upotrebe topline

Ispisivanje pri dosljedno visokoj brzini

Tehnologiji tvrtke Epson bez upotrebe topline nije potrebna toplina za zagrijavanje prilikom uključivanja pisača ili buđenja iz stanja mirovanja. To znači da ispis započinje odmah za razliku od laserskih pisača kod kojih je prije ispisa potrebno zagrijavanje grijača. Omogućena je visoka brzina ispisa, čak i kod dokumenata s visokom gustoćom ispisa.

Manja potrošnja struje štedi energiju i novac

Tehnologija tvrtke Epson bez upotrebe topline upotrebljava manje energije od laserske tehnologije jer ne upotrebljava toplinu za zagrijavanje. S obzirom na to da tintni pisači nemaju grijaću jedinicu za zagrijavanje, rezultat je značajno manja potrošnja energije.

Manje zamjenskih dijelova, manji utjecaj na okoliš

Laserski pisači obično imaju više potrošnog materijala, te u mnogim slučajevima zahtijevaju povremenu zamjenu bubnja, remena za prijenos i grijača. Zahvaljujući tehnologiji bez upotrebe topline, naši tintni pisači koriste manje zamjenskih dijelova nego laserski pisači i naše ispisne glave nisu potrošni materijal. Time se smanjuje ekološko opterećenje pri proizvodnji i recikliranju dodatnih resursa.

Manje intervencija povećava produktivnost

Konstrukcija tintnih pisača tvrtke Epson bez upotrebe topline podrazumijeva manji broj dijelova koji su podložni kvaru, što smanjuje broj potrebnih intervencija. Rezultat toga jest da Epsonovi tintni pisači pružaju pouzdanost i značajno smanjenje prekida u radu.

Tehnologija bez upotrebe topline

Pronađite idealan pisač pomoću našeg tražila pisača.

Pogledajte asortiman

Kontaktirajte nas

Za više informacija o Epsonovim rješenjima jednostavno unesite svoje podatke u nastavku i kontaktirat će vas predstavnik tvrtke Epson.

Polja označena zvjezdicom * obavezna su.
Kontaktirajte nas