MIJENJANJE BUDUĆNOSTI TEHNOLOGIJOM BEZ UPOTREBE TOPLINE

Povećajte produktivnost i smanjite utjecaj na okoliš bez kompromisa.

Tehnologija bez upotrebe topline

Tintni pisači Epson koriste se tehnologijom bez upotrebe topline kako bi korisnicima pružili veće pogodnosti u odnosu na lasersku i termalnu tintnu tehnologiju.

Usporedba postupka ispisa

Laserski i tintni pisači mogu izvana izgledati isto. No, bitno je ono što se nalazi iznutra.

Uspoređivanje postupaka ispisa

Postupak laserskog ispisa složen je postupak koji uključuje osam zasebnih faza i visoku razinu topline kako bi se toner zagrijao, rastopio i prenio na papir.

U okviru tintnih pisača postoje dvije glavne tehnologije: termalni ispis, koji upotrebljava toplinu, i Piezo tehnologija, koja ne upotrebljava toplinu.

Postupak termalnog tintnog ispisa

Termalna tintna tehnologija primjenjuje električnu struju za zagrijavanje tinte i omogućavanje njezinog izbacivanja kroz ispisnu glavu.

Postupak izbacivanja tinte Piezo

Za razliku od termalnih tintnih i laserskih pisača, tehnologija tvrtke Epson bez upotrebe topline ne zahtijeva toplinu tijekom postupka izbacivanja tinte. Umjesto toga se na piezoelektrični element primjenjuje tlak, koji ga savija prema natrag i prema naprijed i tako omogućuje izbacivanje tinte iz ispisne glave.

Prednosti tehnologije bez upotrebe topline

Uštedite vrijeme ispisivanjem pri dosljedno visokoj brzini

Tehnologiji tvrtke Epson bez upotrebe topline nije potrebna toplina za zagrijavanje prilikom uključivanja pisača ili buđenja iz stanja mirovanja. To znači da može pružiti puno kraće vrijeme do kraja ispisa prve stranice (FPOT) u usporedbi s laserskim pisačima, koji prethodno moraju zagrijati grijač za ispis. Također, za razliku od tehnologije termalnog tintnog ispisa, tehnologija tvrtke Epson bez upotrebe topline ne treba čekati da se tinta ohladi između izbacivanja. To može dovesti to bržeg ispisa i značajne uštede vremena.

Smanjena potrošnja energije i ušteda novaca

Tehnologija tvrtke Epson bez upotrebe topline upotrebljava manje energije nego laserska tehnologija jer ne upotrebljava toplinu za zagrijavanje. S obzirom na to da tintni pisači nemaju grijaću jedinicu za zagrijavanje, rezultat je značajno manja potrošnja energije. A za razliku od termalne tintne tehnologije, tehnologija tvrtke Epson bez upotrebe topline omogućuje dosljedno izbacivanje tinte, tako da pisač može ispisivati pri postojano velikoj brzini. To može dovesti do toga da pisač radi kraće vrijeme, što smanjuje troškove rada.

Manje zamjenskih dijelova, manji utjecaj na okoliš

Laserski pisači obično imaju više potrošnog materijala te, u mnogim slučajevima, zahtijevaju povremenu zamjenu bubnja, remena za prijenos i grijača. Zahvaljujući tehnologiji bez upotrebe topline, naši tintni pisači upotrebljavaju manje dijelova koje je potrebno mijenjati nego laserski pisači i, za razliku od termalnih pisača, naše ispisne glave ne spadaju u potrošni materijal. Time se smanjuje ekološko opterećenje pri proizvodnji i recikliranju dodatnih resursa.

Manje intervencija povećava produktivnost

Struktura tintnih pisača tvrtke Epson bez upotrebe topline podrazumijeva manji broj dijelova koji su podložni kvaru, što smanjuje broj potrebnih intervencija. Postupak izbacivanja tinte bez upotrebe topline znači da, za razliku od termalnih pisača, ne dolazi do oštećenja ispisnih glava, stoga traju dulje. Rezultat toga je da tintni pisači tvrtke Epson pružaju poboljšanu pouzdanost i značajno smanjene prekide u radu.

Otkrijte prednosti koje vam tehnologija tvrtke Epson bez upotrebe topline može pružiti

Pronađite idealan pisač pomoću našeg tražila pisača.

Pogledajte liniju proizvoda

Obratite nam se

Da biste dobili više informacija o rješenjima tvrtke Epson, unesite svoje podatke u nastavku i javit će Vam se predstavnik tvrtke Epson.

Polja označena zvjezdicom („*”) obavezna su.
Obratite nam se