MIJENJANJE BUDUĆNOSTI ISPISIVANJA TEHNOLOGIJOM BEZ TOPLINE

Epsonovi tintni pisači troše manje snage, štede energiju.

© Jasper Gibson

Tehnologija bez topline

Ne možemo pobjeći od činjenice da se suočavamo s globalnom klimatskom krizom. Ako se stvari ne promijene, uskoro ćemo vidjeti drastične promjene u ekološkim sustavima našeg planeta. Jedno možemo promijeniti, a to je način na koji trošimo energiju.

Izgaranjem fosilnih goriva radi proizvodnje električne energije oslobađaju se velike količine CO2. Upravo sada moramo kao tvrtka i pojedinci djelovati kako bismo uštedjeli energiju i početi koristiti energiju iz obnovljivih izvora. Održivi izbor sada je najvažnija stvar – nemamo drugu opciju.

Trebamo SMANJITI TOPLINU. Prijeđimo na tehnologiju bez topline radi niže potrošnje struje. Čak i mala promjena može stvarno pomoći. Ako svatko na planetu učini malu promjenu, to može imati ogroman pozitivan utjecaj. Počevši jednu po jednu stranicu, zajedno možemo promijeniti priču.

Prikaži proizvode

SMANJITE TOPLINU

Epson i National Geographic okupili su snage kako bi podigli svijest o tome da je očuvanje topline izvrstan način da smanjimo naš štetni utjecaj na okoliš. Istraživačica National Geographica Katey Walter Anthony u ovom kratkom videofilmu objašnjava kako "toplina uništava permafrost. Očuvanje topline jedan je od najboljih načina da smanjimo naš štetni utjecaj na okoliš. Odabirom tehnologije bez topline za smanjenje potrošnje energije smanjit će se emisija stakleničkih plinova i pomoći će nam da usporimo otapanje permafrosta na Arktiku."

© Jasper Gibson

Usporedba postupka ispisa

Laserski i tintni pisači mogu na prvi pogled izgledati isto. No, bitno je ono što se nalazi iznutra. Za Epsonovu tehnologiju bez topline nije potrebna toplina u postupku izbacivanja tinte. Umjesto toga na piezoelektrični element primjenjuje se tlak koji ga savija prema natrag i prema naprijed i tako omogućuje izbacivanje tinte iz ispisne glave.

Prednosti tehnologije bez topline

Povećajte produktivnost i smanjite utjecaj na okoliš bez kompromisa.

Manja potrošnja struje štedi energiju i novac

Epsonova tehnologija bez topline upotrebljava do 83 % manje energije1 jer pisačima uz tu tehnologiju nije potrebna toplina za zagrijavanje. S obzirom na to da tintni pisači nemaju grijaću jedinicu za zagrijavanje, rezultat je značajno manja potrošnja struje.

Manje zamjenskih dijelova, manji utjecaj na okoliš

Laserski pisači obično imaju više potrošnog materijala te, u mnogim slučajevima, zahtijevaju povremenu zamjenu bubnja, remena za prijenos i grijača. Zahvaljujući tehnologiji bez topline, naši tintni pisači stvaraju do 96 % manje iskorištenog potrošnog materijala nego laserski pisači2.

Uštedite vrijeme ispisivanjem pri dosljedno visokoj brzini

Tehnologiji bez topline nije potrebna toplina za zagrijavanje prilikom uključivanja pisača ili buđenja iz stanja mirovanja. To znači da odmah možete započeti s ispisom iz stanja pripravnosti, što je za 50 % brže u odnosu na laserske pisače3.

Manje intervencija povećava produktivnost

Konstrukcija tintnih pisača tvrtke Epson bez topline podrazumijeva manji broj dijelova koji su podložni kvaru, što smanjuje broj potrebnih intervencija.

Do 83 % manje energije od laserskih pisača1
Do 96 % manje iskorištenog potrošnog materijala od laserskih pisača2
Do 50 % brži iz stanja pripravnosti u odnosu na laserske pisače3

Otkrijte prednosti koje vam može pružiti tehnologija tvrtke Epson bez topline

Pronađite idealan pisač pomoću našeg tražila pisača.

Pregled ponude
WF-C8190DW

Otkrijte koliko CO2 i električne energije možete uštediti

Prema zasebnim istraživanjima, Epsonovi WorkForce Pro modeli koriste do 83 % manje energije od ostalih laserskih pisača i kopirnih uređaja3. Saznajte koliko električne energije i CO2 možete uštediti korištenjem našeg kalkulatora.

Saznajte više

Obratite nam se

Za više informacija o Epsonovim rješenjima jednostavno unesite svoje podatke u nastavku i kontaktirati će vas predstavnik tvrtke Epson.

Polja sa znakom "*" su obvezna.

Popunite ovo polje
Popunite ovo polje
Popunite ovo polje
Popunite ovo polje
Popunite ovo polje
Želim primati informacije o budućim proizvodima tvrtke Epson, promocijama, ponudama i događajima putem e-pošte.
Potvrđujem da imam više od 16 godina.

Saznajte više o temi društvene odgovornosti poduzeća

Okoliš

Svi igramo ulogu u izgradnji bolje budućnosti.

Saznajte više

Društvo

Predani smo vođenju poslovanja na siguran, legalan i održiv način.

Saznajte više

Etika

Oduševljenje i iznenađenje naših klijenata inovativnim proizvodima i uslugama tek je početak.

Saznajte više

Okoliš

Svi igramo ulogu u izgradnji bolje budućnosti.

Saznajte više

Društvo

Predani smo vođenju poslovanja na siguran, legalan i održiv način.

Saznajte više

Etika

Oduševljenje i iznenađenje naših klijenata inovativnim proizvodima i uslugama tek je početak.

Saznajte više
  1. Na temelju Epsonovog izračuna, Epson WorkForce Pro WF-C8190DW upotrebljava 83 % manje energije od pisača HP Color LaserJet Enterprise M750dn, koji je najprodavaniji model jednofunkcijskih pisača formata A3 u boji s mogućnošću ispisa od 21 do 30 stranica u minuti (IDC, tromjesečno praćenje vanjskih uređaja za ispis (Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker), isporuke od četvrtog tromjesečja 2015. do trećeg tromjesečja 2019., objavljeno u drugom tromjesečju 2020.). Metodologija temeljena na "Uobičajenoj potrošnji energije", utvrđena u okviru i/ili simulirana u skladu s postupkom ispitivanja ENERGY STAR i prikazana u kWh godišnje. Smanjenje plina CO2 izračunava se kao proporcionalno uštedi energije na temelju prosječnog nastanka kilograma plina CO2 po upotrijebljenom kWh električne energije na određenom području.
  2. Usporedba prostora za pohranu temeljena na Epsonovim izračunima potreba prostora za pohranu pakiranog potrošnog materijala dovoljnog za ispis 6000 stranica na 12 jednonamjenskih i višenamjenskih (3-u-1) pisača odabranih između najprodavanijih 50 % jednobojnih laserskih pisača formata A4 (razred od manje od 20 str./min) navedenih u rezultatima za financijsku godinu 2017. u podacima IDC-jevog tromjesečnog svjetskog praćenja vanjskih uređaja za ispis (Worldwide Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker) iz drugog tromjesečja 2019. godine. Prosječne količine i iskoristivosti pakiranja tonera za svaki model izračunao je Epson upotrebom mjera pakiranja tonera i njegove iskoristivosti koje je objavio proizvođač za svaki model (od kolovoza 2019.). Stvarna veličina i broj potrebnih spremnika s tonerom razlikuje se ovisno o modelu laserskog pisača. Navedene iskoristivosti potrošnih materijala za EcoTank simulirane su vrijednosti koje je izračunao Epson na temelju metodologije ISO/IEC24711 upotrebom testnih uzoraka ISO/IEC19752.
  3. Na temelju Epsonovih izračuna, ušteda vremena Epsonovog poslovnog tintnog pisača izračunata u usporedbi s prosječnim najnižim "vremenom ispisa/kopiranja" poslovnog laserskog pisača ("od prethodnog zadatka", "iz stanja pripravnosti" ili "iz stanja mirovanja") prema izvještaju programa ENERGY STAR, dodana vremenu potrebnom za ispis preostalih stranica pri maksimalnoj brzini za zadatak uredskog ispisa prosječne veličine i pomnožena prosječnim brojem zadataka ispisa godišnje, prema podacima tvrtke Keypoint Intelligence. Modeli laserskih pisača utvrđeni pomoću IDC-jevog tromjesečnog praćenja vanjskih uređaja za ispis (Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker), pošiljke od 3. tromjesečja 2016. do 2. tromjesečja 2020., objavljeno u 2. tromjesečju 2020.