PrecisionCore

Tehnologija budućnosti

BRZINA

PrecisionCore tehnologija glave pisača omogućuje Epsonovu kakvoću ispisa pri velikoj brzini, prepoznatljivu i vodeću u struci. Inč za inč, Epsonovi čipovi za ispis spadaju u najbrže tehnologije tintnog ispisa na svijetu. Svaki PrecisionCore piezo element izbacuje gotovo 50.000 puta u sekundi.

KAKVOĆA

PrecisionCore ima do tri puta veću gustoću mlaznica od standardnih Epsonovih piezo glava pisača. Te mlaznice imaju promjer od oko 20 mikrona i omogućuju pojavu malih, okruglih točkica koje se ponavljaju, promjera oko 40 mikrona. Preciznost točkica posebno je važna za oštrinu teksta i fine linije.

POUZDANOST

PrecisionCore predstavlja novi sustav koji upotrebljava energiju samih piezo kristala da bi povećao pouzdanost. Piezo element može generirati napon koji u djeliću sekunde može ustanoviti izbacuje li normalno. Gotovo odmah može automatski dijagnosticirati vlastito stanje.

FLEKSIBILNOST TINTE I MEDIJA

PrecisionCore mikromehanički element za izbacivanje izbjegava ograničenja materijala koja imaju sustavi koji se temelje na toplini. Omogućuje dugotrajan sastav tinte živih boja koji sadrži veću koncentraciju koloranata i veziva od tintnih sustava koji se temelje na toplini te omogućuje ispis na širem rasponu podloga.

PROMJENJIVA VELIČINA

PrecisionCore je tehnologija promjenjive veličine pogodna za proizvode u rasponu od industrijskih sustava, poput velikih tiskarskih strojeva za naljepnice do stolnih pisača. Modularnost omogućuje čipovima za ispis PrecisionCore raspored u podešavanju sa serijskim glavama pisača u pokretu i fiksiranim linijskim glavama pisača.

REVOLUCIONARNA PRECISIONCORE TEHNOLOGIJA

Tehnologija PrecisionCore glave pisača nastala je kao produkt jednog od najvećih ulaganja u istraživanje i razvoj u Epsonovoj povijesti koje združuje stručno znanje tvrtke na području izrade MEMS-a (mikroelektromehaničkih sustava) s napretkom u razvoju materijala.

RAZVOJ I POSTUPAK PROIZVODNJE

Tvrtka Epson nedavno je najavila dovršetak dviju novih proizvodnih linija tintnih glava pisača u Japanu, u vrijednosti od 125 milijuna eura. Nove proizvodne linije omogućuju izradu novih MicroTFP čipova za ispis i cijelog raspona novih glava pisača.

PIEZO S TANKIM FILMOM

Piezo kristal savija se pri uspostavljanju električnog napona. Taj pokret pogonska je snaga sitnih "tintnih crpki" u svakoj mlaznici Epsonovih glava pisača. U principu, što je piezo element tanji, savitljiviji je. Tehnologija MicroTFP udvostručuje sposobnost savijanja pokretača piezo u usporedbi s izvornom glavom pisača TFP.

MIKROELEKTROMEHANIČKI SUSTAVI

MEMS tehnologija koristi se za izradu akcelerometara za automobile i mobilne telefone, dijelova u pogonima tvrdih diskova i ostalih uređaja. Združivanjem MEMS postupaka i napredne znanosti o piezo materijalima Epson je omogućio izradu mikroskopskih pokretača visoke izvedbe i iznimno preciznih tintnih kanala, omogućivši tako precizno i vrlo brzo izbacivanje tinte.

PRECIZAN SKLOP

Ti se čipovi za ispis zatim povezuju sa spremnicima tinte, filterima i elektronikom te su na kraju umetnuti u potpuno automatizirane tvorničke trake s najnaprednijom Epsonovom tvorničkom tehnologijom, i to gotovo bez uplitanja čovjeka.

Skalarni roboti sa šest osi rade usklađeno s tehnologijom za obradu slika u vlasništvu i tehnologijom sklapanja za ravnomjernu proizvodnju sklopova čipova u kućištima, koji su temelj tih glava pisača.

ANALIZA STANJA MLAZNICA

SurePress L-6034VW Epsonov je prvi industrijski tiskarski stroj s jednim prijelazom te prvi koji upotrebljava novu Epsonovu tehnologiju PrecisionCore linijskih glava. Nova tehnologija PrecisionCore linijskih glava ključan je element koji omogućuje visoku izvedbu, veliku pouzdanost i niske troškove rada tiskarskog stroja SurePress L-6034VW.